OVTES-mestari -verkkokoulutus

Ajankohta 16.9.2019 - 19.11.2019
Paikkakunta verkkokoulutus

Nyt verkkokurssi ja webinaari samassa paketissa! OVTES-mestari -verkkokurssi koostuu viidestä tehtäväsarjasta ja 30.9.2019 klo 13-16 järjestettävästä webinaarista. Webinaarissa käydään läpi kurssin sisältöjä ja siellä on mahdollisuus esittää sisältöön liittyviä kysymyksiä. Kouluttajana ja verkkokurssin tutorina toimii johtava työmarkkinalakimies Teija Metsäranta.

Kurssin tavoitteena on oppia soveltamaan kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimusta (OVTES) sekä työlainsäädäntöä käytännön tilanteisiin. Kurssilla keskitytään b-osion eli yleissivistävän koulutuksen määräyksiin.

Kurssi koostuu seuraavista osioista:

• Palvelussuhteen alkaminen ja päättyminen
• OVTES:n palkkausmääräykset
• OVTES:n työaikamääräykset
• Tuntiopettajat
• Virantoimituksen keskeytys

Tehtäväsarjat sisältävät monivalinta- ja esseetehtäviä, joihin opiskelijat saavat henkilökohtaisen palautteen. Opiskelun tukena käytetään mm. lyhyitä videoluentoja. Lisäksi oppimistehtävien ratkaisemiseen tarvitaan virka- ja työehtosopimuksia (KVTES ja OVTES).

Kurssi soveltuu peruskurssiksi peruskoulun ja lukion palkka- ja henkilöstöhallinnolle ja esimiehille. HUOM! OVTES-mestari -kurssi on aikaisemmin kulkenut nimellä OVTES:n perusteet.

Koulutus soveltuu peruskurssiksi palkka- ja henkilöstöhallinnon tehtävissä sekä opetusalan esimiestehtävissä työskenteleville.

Kurssin sisältö

1. Palvelussuhteen alkaminen ja päättyminen
• Virka- vai työsopimussuhde
• Määräaikainen virkasuhde
• Toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottaminen
• Virkasuhteen päättyminen

2. OVTES:n palkkausmääräykset
• OVTES A-osion palkkausmääräykset
• OVTES B-osion palkkausmääräykset

3. OVTES:n työaikamääräykset
• OVTES A-osion työaikamääräykset
• OVTES B-osion työaikamääräykset

4. Tuntiopettajat
• OVTES A-osion tuntiopettajia koskevat määräykset
• OVTES B-osion tuntiopettajia koskevat määräykset

5. Virantoimituksen keskeytys
• Vuosilomamääräykset (A-osio)
• Virkavapaan vaikutus palkkaukseen (A-osio)
• Sairauslomaa ja perhevapaita koskevat määräykset (A-osio)
• Virantoimituksen keskeytys (B-osio)

Kurssin suoritusajaksi on arvioitu 3-5 päivää, osallistujan lähtötasosta riippuen.

Peruutusehdot:
Osallistuminen voidaan peruuttaa kuluitta viimeistään 2.9.2019. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 prosenttia osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutetaan koko osallistumismaksu. Maksuihin lisätään arvonlisävero.

verkkokoulutus

KoulutuspäällikköTarja Heikkinenpuh. +358 50 327 0537etunimi.sukunimi@fcg.fi