Kunnan ja kuntayhtymän laskentatoimen koulutusohjelma syksy 2019, 4. jakso

Ajankohta 27.5.2020 - 28.5.2020
Paikkakunta Tampere

Laskentatoimen koulutusohjelma antaa osallistujille kattavan kokonaiskuvan ja laaja-alaisen ymmärryksen kunnan ja kuntayhtymän konsernitalouden kokonaisuudesta. Koulutusohjelman hyväksytysti suorittaneet saavat hyvät valmiudet laajentaa omaa työnkuvaansa ja edetä uusiin, vaativampiin ja monipuolisempiin tehtäviin.

Koulutusohjelmassa opit innostavassa ja käytännönläheisessä ilmapiirissä nykyaikaisen kuntakonsernin laskentatoimen erityiskysymyksistä ja tapaat uusia kiinnostavia kollegoita!

Koulutusohjelman teemoja ovat:
• Kirjanpidon ja tilinpäätöksen yleiset periaatteet
• Tilinpäätöksen laadinta, tulkinta ja analysointi
• Kirjanpidon erityiskysymykset
• Arvonlisäverotus
• Konsernitilinpäätöksen laadinta
• Tuotteistaminen ja kustannuslaskenta – kustannuslaskenta tuotteistuksen ja investointien suunnittelun tukena
• Tuloverotus ja liiketoiminta kunnassa

Koulutusohjelma toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa vuorottelevat lähiopetusjaksot ja etäopiskelujaksot. Lähijaksoilla oppimista syvennetään käytännön esimerkkien ja harjoitustehtävien avulla.

Koulutus on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien taloushallinnon henkilöstölle, jolla on kirjanpidon peruskoulutus ja tarve syventää laskentatoimen tietämystään. Ohjelma sopii muun muassa kirjanpitäjille, palvelukeskuksessa taloushallintotehtävissä työskenteleville sekä muille laskentatoimen vaativissa tehtävissä työskenteleville.

Koulutuksesta on hyötyä myös taloussuunnittelussa ja budjetoinnissa toimiville työntekijöille, controllereille sekä muille kuntien ja kuntayhtymien talouden tehtäviä laaja-alaisesti hoitaville henkilöille.

Tampere

KoulutuspäällikköSanna Tikkanenpuh. +358 44 481 1227etunimi.sukunimi@fcg.fi