Kirjaudu

Muutoksenhaun osaaja -verkkokoulutus

Loading Loading...

Ajankohta
Aika
Paikkakunta aloita opiskelu verkossa heti
Ilmoittautumisaika


Muutoksenhakusäännösviidakko on hallittava, jotta pöytäkirjoihin liitetään oikeat ja asianmukaiset muutoksenhakuohjeet. Kunnan ja kuntayhtymän viranomaiset käsittelevät aiempaa useammin oikaisuvaatimuksia, jolloin oikaisuvaatimuksen käsittelyn ja päätöksenteon menettelysäännökset tulisi hallita.

Kurssilla käydään läpi muutoksenhaun perusteita. Lisäksi kurssilla voi perehtyä eri toimialojen - opetus- ja kulttuuritoimi, sosiaali- ja terveydenhuolto, hankinnat, ympäristönsuojelu sekä maankäyttö- ja rakennusasiat- muutoksenhaun kysymyksiin.

Koulutuksessa käsitellään kuntalain oikaisuvaatimusta ja kunnallisvalitusta sekä hallintovalitusta ja sitä edeltävää oikaisuvaatimusta eri toimialoilla.

Osallistujalla on mahdollisuus tilata kurssiin liittyvää taustamateriaalia Kuntaliiton verkkokaupasta ilman toimituskuluja (arvo 9 €). Tilatessa kirjoita lisätiedot kenttään FCG ja kurssin nimi. Alennus huomioidaan laskulla. Suositeltava julkaisu on Muutoksenhaku opas.

Kurssi on tarkoitettu kunnallisten toimielinten valmistelijoina, esittelijöinä ja sihteereinä toimiville, muutoksenhaun ohjeistuksesta ja päätösten tiedoksiannosta vastaaville sekä viranhaltijapäätöksiä tekeville.

Koulutuksessa käsitellään seuraavia asioita:

Kunnan muutoksenhakujärjestelmä

Muutoksenhaku kuntalain mukaan

Muutoksenhakuohjeet käytännössä

Päätöksen tiedoksianto

Muutoksenhaku eri toimialoilla
- Maankäyttö- ja rakennusasiat
- Ympäristönsuojelu
- Opetus- ja kulttuuritoimi
- Sosiaali- ja terveydenhuolto
- Hankinta-asiat

Jokaisen teeman jälkeen on aiheeseen liittyviä tehtäviä. Kurssin voi suorittaa omassa tahdissa. Tunnukset ovat voimassa kaksi kuukautta.

300,00 EUR + alv 24%

verkkokoulutus

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan muutoksenhaun perusteita! Jos olet uusi opiskelija FCG:n hallinnoimassa Optima-verkkoympäristössä, henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana lähetetään sinulle sähköpostitse osoitteesta noreply[at]discendum.com pian ilmoittautumisesi jälkeen. Tämän jälkeen voit kirjautua verkkoympäristöön osoitteessa www.fcgoivallus.fi

Ilmoittaudu

Yhteyshenkilöt

KoulutuspäällikköMarja Haapaniemipuh. +358 44 525 2500etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriJohanna Mäkipuh. +358 41 522 0775etunimi.sukunimi@fcg.fiFCG Koulutus Oy
Osmontie 34 (PL 950)
00601 Helsinki
puh. 010 4090
etunimi.sukunimi@fcg.fi
www.fcg.fi/koulutus

Tulosta (PDF)