Sijoitettujen oppilaiden esi- ja perusopetuksen kustannusten laskutus

Ajankohta 19.11.2019
Paikkakunta Tampere
Ilmoittautumisaika 4.11.2019 mennessä

Lähde mukaan päivittämään tietosi ja kehittämään osaamistasi!

Koulutuspäivän tavoitteena on antaa perusopetuksen ammattilaisille ajankohtaiset tiedot ja ohjeet peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain (1704/2009) 41 §:n mukaisen laskutuksen oikeaan toteuttamiseen.

Vuosittain Suomessa on sijoitettuna kotikuntansa ulkopuolelle tuhansia 6 - 15 -vuotiaita lapsia. Perusopetuslain mukaan opetuksen järjestämisvelvollinen myös sijoitettujen lasten osalta on lapsen asuinkunta. Asia koskee suurta joukkoa kuntia joko sijoittaja- tai sijoituskunnan roolissa.

Koulutuspäivässä käsitellään laskutusta sekä lainsäädännön että laskentaesimerkkien näkökulmista. Koulutuksen sisältö on koottu kunnista tulleiden kysymysten ja havaintojen perusteella. Kysymyksiä ja erityistoiveita koulutuspäivän sisällölle voi toimittaa luennoitsijoille etukäteen.

Käsittelemme myös erikoissairaanhoidossa olevien oppilaiden sekä toisen asteen oppilaiden oppilas- ja opiskeluhuollon kustannusten laskutusta.

Koulutus tuotetaan FCG Koulutuksen ja Suomen Kuntaliiton yhteistyönä. Päivän kouluttajina ovat kehittämispäällikkö Sanna Lehtonen ja lakimies Minna Antila Suomen Kuntaliitosta.

Tervetuloa!

Tiistai19.11.

Päivän kouluttajina toimivat kehittämispäällikkö Sanna Lehtonen ja lakimies Minna Antila
Suomen Kuntaliitosta.

9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.30 Tervetuloa koulutustilaisuuteen!

9.35 Perusopetuslain näkökulma
• Esi- ja perusopetuksen järjestämisvelvollisuus
• Perusopetuksen järjestämislupa
• Koulupaikan määräytyminen

Lastensuojelun vuoksi sijoitetun oppilaan korvaus
• Opetuksen järjestäjän laskutusoikeus
• Kotikunnan maksuvelvollisuus
• Aiheuttamisperiaatteen mukainen laskutus ja tulojen huomioon ottaminen

Sijoitettua lasta koskevan tiedon käsittely kunnassa
• Salassapidettävä ja arkaluonteinen tieto
• Tietojen rekisteröinti ja luovuttaminen

Sijoitettujen oppilaiden esi- ja perusopetukseen liittyvät rahavirrat
• Perusopetuksen rahoitus osana valtionosuusjärjestelmää
• Kotikuntakorvaukset

Kuntien väliset sopimukset

Laskentaesimerkit
• Sijoitetun oppilaan kustannusten laskenta
• Kustannuksesta vähennettävät tulot: kotikuntakorvaukset ja OKM:n lisärahoitus
• Vammaisoppilaan kustannukset
• Vain osan vuodesta oppilaana olleen kustannukset

Erityiskysymykset
• Erikoissairaanhoidossa olevan oppilaan kustannukset
• Vammaisoppilaat
• Toisen asteen oppilas- ja opiskeluhuollon kustannusten laskutus
• Kuljetus- ja avustajakustannukset

15.45 Tilaisuuden päätös

Lounas klo 11.30 – 12.30
Päiväkahvi klo 14.15 - 14.30

Maksu sisältää luentomateriaalin sekä ohjelmassa mainitut tarjoilut. Laskutamme maksun viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja lisäämme laskuun laskutuslisän 5 € (+ alv 24 %).

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta, johon lisätään laskutuslisä 5 € (+ alv 24 %). Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu. Maksuun lisätään arvonlisävero.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Ratapihankatu 43
33100 TAMPERE

KoulutuspäällikköIlkka Pauluspuh. +358 44 298 2078etunimi.sukunimi@fcg.fi