Luottamushenkilön mopokortti

Aika 10.00 - 15.00
Paikkakunta Helsinki + striimi
Ilmoittautumisaika 21.3.2019 mennessä

Mopokortista pimeän ajon kurssiin on luottamushenkilöille räätälöity koulutussarja, jossa otetaan huomioon osallistujien kokemus ja tehtävät.

FCG aloittaa uuden koulutussarjan, jossa osallistujien kokemus kuntamaailmasta huomioidaan aidosti. Aloittelevat päättäjät saavat kunnon perussetin mopokortti-kurssilla, jossa ei suinkaan pitäydytä vain perusasioissa. Lähestymiskulma ottaa huomioon osallistujien tilanteen uusina luottamushenkilöinä.

Ajokortti-kurssi syventää mopokortti-kurssin aiheita, ja antaa hyvät valmiudet vaativiinkin luottamustehtäviin, kuten puheenjohtajuuksiin.

Liukkaan kelin kurssilla lähdetään tapausesimerkkien muodossa kohti tiukkoja tilanteita elävästä kuntamaailmasta. Osallistujamäärä on rajoitettu, ja koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Keskusteleva ote ja käytännön näkökulma pidetään kirkkaana, ja koulutus antaa hyviä eväitä yllättävien tilanteiden kohtaamiseen kokouksissa ja niiden ulkopuolella.

Pimeänajon kurssi ei esittelyjä kaipaa. Jokainen pitkään kuntamaailmassa vaikuttanut luottamushenkilö tietää, että kaikista asioista ei voida kirjoittaa edes koulutusesitteeseen.

Koulutussarjan vetää lakimies Annaliisa Lehtinen, joka on tunnettu keskustelevasta ja rempseästä otteestaan. Annaliisa pitää mielenkiinnon yllä herkullisilla käytännön esimerkeillä, ja lupaa, ettei koulutuspäivän aikana ei tule mieleen naputella kännykkää. Annaliisalla on vuosien kokemus usean kunnan kanssa työskentelystä sekä kunnissa että niiden neuvonantajana.

Koulutussarjan päivämäärät:

Luottamushenkilön mopokortti pe 5.4. klo 10-15, Helsinki + striimi

Luottamushenkilön ajokortti 23.5. klo 10 - 15, Helsinki + striimi

Luottamushenkilön liukkaan kelin kurssi 19.9. klo 10 - 15, Tampere

Luottamushenkilön pimeänajon kurssi 28.11. klo 10 - 15, Tampere

Luottamushenkilön mopokortti koulutus on tarkoitettu kaikille kunnan, luottamushenkilöille - niin tuoreemmille kuin kokeneimmillekin.

Koulutuspäivän aikana käsitellään seuraavia aiheita:

Hyvä kokous - miten voin siihen vaikuttaa?
Esteellisyys - miten voin parantaa kuntamme mainetta luotettavana päätöksentekijänä ja kumppanina?
Päätöksenteko - mikä on roolini, millaista on hyvä päätöksentekokulttuuri - mikä merkitys muutoksenhaulla on päätöksiin?
Julkisuusasiat - kunta ja kuntakonserni toimintaympäristönä
Viestintä - miten minä voin olla muokkaamassa kuntamme mainetta paremmaksi tai surullisemmaksi?
Viisi kiperää kysymystä käytännön elämästä aloittelijalle - ajankohtaiset viisi casea KHO:sta tai elävästä elämästä

Yksittäisen koulutuksen hinta on 330 e + alv.
Mitä useampaan koulukseen osallistut, sitä enemmän osallistumismaksusi yksittäiseen koulutukseen laskee.

• Ensimmäisestä koulutussarjan koulutuksesta, johon osallistut, maksat 330 e + alv.
• Toisesta, johon osallistut, maksat 270 e + alv.
• Kolmannesta, johon osallistut, maksat 210 e + alv.
• Neljännestä, johon osallistut, maksat 150 e + alv.

Original Sokos Hotel Presidentti
Eteläinen Rautatiekatu 4
00100 HELSINKI

Kouluttajana toimii lakimies Annaliisa Lehtinen Suomen Kuntaliitosta.

KoulutuspäällikköAnniina Peltolapuh. +358 44 737 4803etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriJohanna Mäkipuh. +358 41 522 0775etunimi.sukunimi@fcg.fi