Luottamushenkilön pimeänajon kurssi

Aika 10.00 - 15.00
Paikkakunta Tampere
Ilmoittautumisaika 13.11.2019 mennessä

Mopokortista pimeän ajon kurssiin on luottamushenkilöille räätälöity koulutussarja, jossa otetaan huomioon osallistujien kokemus ja tehtävät.

FCG aloittaa uuden koulutussarjan, jossa osallistujien kokemus kuntamaailmasta huomioidaan aidosti. Aloittelevat päättäjät saavat kunnon perussetin mopokortti-kurssilla, jossa ei suinkaan pitäydytä vain perusasioissa. Lähestymiskulma ottaa huomioon osallistujien tilanteen uusina luottamushenkilöinä.

Ajokortti-kurssi syventää mopokortti-kurssin aiheita, ja antaa hyvät valmiudet vaativiinkin luottamustehtäviin, kuten puheenjohtajuuksiin.

Liukkaan kelin kurssilla lähdetään tapausesimerkkien muodossa kohti tiukkoja tilanteita elävästä kuntamaailmasta. Osallistujamäärä on rajoitettu, ja koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Keskusteleva ote ja käytännön näkökulma pidetään kirkkaana, ja koulutus antaa hyviä eväitä yllättävien tilanteiden kohtaamiseen kokouksissa ja niiden ulkopuolella.

Pimeänajon kurssi ei esittelyjä kaipaa. Jokainen pitkään kuntamaailmassa vaikuttanut luottamushenkilö tietää, että kaikista asioista ei voida kirjoittaa edes koulutusesitteeseen.

Koulutussarjan vetää lakimies Annaliisa Lehtinen, joka on tunnettu keskustelevasta ja rempseästä otteestaan. Annaliisa pitää mielenkiinnon yllä herkullisilla käytännön esimerkeillä, ja lupaa, ettei koulutuspäivän aikana ei tule mieleen naputella kännykkää. Annaliisalla on vuosien kokemus usean kunnan kanssa työskentelystä sekä kunnissa että niiden neuvonantajana.

Koulutussarjan päivämäärät:

Luottamushenkilön mopokortti pe 5.4. klo 10-15, Helsinki + striimi

Luottamushenkilön ajokortti 23.5. klo 10 - 15, Helsinki + striimi

Luottamushenkilön liukkaan kelin kurssi 19.9. klo 10 - 15, Tampere

Luottamushenkilön pimeänajon kurssi 28.11. klo 10 - 15, Tampere

Kun sukset ovat pahasti ristissä kunnassa, tarvitaan työkaluja ja prosessinhallintaa. Pimeän ajon kurssilla käsitellään vaikeita johtamisen ja työyhteisön kriisitilanteista fiktiivisin esimerkein ja käydään läpi eri etenemisvaihtoehtoja. Ohjelmassa on jätetty aikaa keskustelulle.

Koulutuksessa käsitellään seuraavia aiheita:

Epäselvä työnjako
Luottamuspula
Kiusaamisväitteet
Ryhmien hajoaminen - miten näitä voidaan lähteä käsittelemään luottamushenkilöiden kesken.
Kuka on puikoissa ja kuka kantaa vastuun?

Yksittäisen koulutuksen hinta on 330 e + alv.
Mitä useampaan koulukseen osallistut, sitä enemmän osallistumismaksusi yksittäiseen koulutukseen laskee.

• Ensimmäisestä koulutussarjan koulutuksesta, johon osallistut, maksat 330 e + alv.
• Toisesta, johon osallistut, maksat 270 e + alv.
• Kolmannesta, johon osallistut, maksat 210 e + alv.
• Neljännestä, johon osallistut, maksat 150 e + alv.

Osallistuminen voidaan peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutetaan koko osallistumismaksu. Maksuihin lisätään arvonlisävero.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Ratapihankatu 43
33100 TAMPERE

Kouluttajana toimii lakimies Annaliisa Lehtinen Suomen Kuntaliitosta.

KoulutuspäällikköMarja Haapaniemipuh. +358 44 525 2500etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriJohanna Mäkipuh. +358 41 522 0775etunimi.sukunimi@fcg.fi