Varhaiskasvatus - mitoitukset, valvonta, johtaminen ja tulevaisuus

Ajankohta 10.10.2019
Paikkakunta Tampere+ striimaus
Ilmoittautumisaika 25.9.2019 mennessä

Tampereella Sokos Hotelli Tornissa järjestettävä tilaisuus striimataan, eli voit osallistua siihen joko tulemalla paikan päälle tai etäyhteyden välityksellä yksin tai ryhmässä

Varhaiskasvatus - mitoitukset, valvonta, johtaminen ja tulevaisuus

Varhaiskasvatuksen mitoitus, ryhmäkoot ja valvonta ovat julkisen keskustelun keskipisteenä. Kuntia syyllistetään, ja väitetään jopa, että lakia ja asetusta rikotaan systemaattisesti ja tiedostaen. Kaikki muutokset vaikuttavat varhaiskasvatuspalvelujen järjestämiseen ja johtamiseen sekä toimintakulttuuriin.

Rikonko lakia, toiminko väärin, onko johtamiseni hukassa?

Koulutuspäivässä käymme yhdessä läpi keskeiset säädökset ja pohdimme ryhmäkokoa ja henkilöstömitoitusta. Toiminko oikein, milloin toimintatapani on mahdollisesti väärä, miten toimia yllättävissä tilanteissa? Onko tarvetta muuttaa nykyisiä toimintatapoja ja miltä osin? Keskustelemme, millaisia vaikutuksia lakimuutoksella on varhaiskasvatuksen järjestämiseen, toiminnan johtamiseen ja totuttuihin toimintatapoihin.

Myös rahalla on merkityistä. Päivän aikana pohdimme varhaiskasvatuksen rahoitusta ja resurssien riittävyyttä lapsimäärän muuttuessa. Osallistuminen, tilat ja toiminta - miten toteuttaa laadukasta varhaiskasvatusta muuttuvassa toimintaymäristössä, ja mitä minun tulisi tietää toimintaan vaikuttavista ilmiöistä? Mitä tämä kaikki maksaa - kuka sen maksaa? Teemme myös katsauksen maksuttoman varhaiskasvatuksen, yksityisen varhaiskasvatuksen laajenemisen ja palveluseteli-asioiden nykytilanteeseen sekä ennakoimme tulevaisuuden näkymiä.

Tarjolla uusimmat asiat ja viimeisin tieto!

Koulutuksessa käsittelemme aina viimeisimpiä tiedossa olevia asioita. Hallitusohjelmassa on monia varhaiskasvatusta koskevia asioita. Miltä näyttää varhaiskasvatuksen tulevaisuus, mitä on odotettavissa, voiko tai kannattaako asioita jo ennakoida? Osallistumalla päivään tiedät tarkasti, mitä kaikkea tärkeää varhaiskasvatuksessa on valtakunnallisesti meneillään ja tuloillaan.

Tilaisuus järjestetään FCG Koulutuksen ja Suomen Kuntaliiton yhteistyönä. Kouluttajana on varhaiskasvatuksen kehittämispäällikkö Jarkko Lahtinen Suomen Kuntaliitosta.

Tervetuloa!

Toivomme sinun välittävän tietoa tapahtumastamme työyhteisössäsi, kunnassasi ja verkostoissasi.

Torstai 10.10.2019

9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.00 Tervetuloa tilaisuuteen!

10.05 Varhaiskasvatuksen jatkuvat muutokset

• Miten tähän on tultu?
• Onko meillä rahaa kaikkeen?
• Riittävätkö lapset - millainen palveluverkon tulisi olla?
• Palvelun järjestämisen probleemat

12.00 Lounas

12.45 Säädökset ja toiminta käytännössä

• Mitoitukset, ryhmäkoko ja henkilöstörakenne, miten toimia eri tilanteissa
• Valvooko toimintaamme kukaan - olenko toiminut väärin, jos AVI ottaa yhteyttä?
• Henkilöstön jaksaminen ja lapsen hyvä päivä

14.00 Iltapäiväkahvi

14.30 Ajatuksia johtamisesta

• Millainen johtaja olen?
• Muutosten nopea aikataulu
• Miten edetään ja mitä meidän tulisi tietää?
• Miksi kuntaa aina syytetään?

15.15 Muita ajankohtaisia asioita

• Maksuttoman varhaiskasvatuksen tulevaisuus
• Lapsen tukemisen säädösmuutokset - tilannekatsaus
• Varhaiskasvatuksen koulutusten kehittämisfoorumi
• Varhaiskasvatuksen sosionomi - puhetta työroolista
• Pitääkö yksityistä toimintaa rajoittaa?
• Muut tulevaisuuden visiot ja ennakointi

16.00 Tilaisuuden päätös

Sekä lähi- että etäosallistumismaksu on 320 € (+ alv).

Mikäli etäyhteydellä samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö samaan tilaisuuteen, huomioithan seuraavat hintaporrastukset:

5 tai enemmän, hinta on 1500 euroa (+ alv).
11 tai enemmän, hinta on 2000 euroa (+alv).
21 tai enemmän, hinta on 2250 euroa (alv.)
31 tai enemmän, hinta on 2900 euroa (+alv)
41 tai enemmän, hinta 3300 euroa (+alv)
51 tai enemmän, hinta 3700 euroa (+alv)
61 tai enemmän, hinta 4100 euroa (+alv) (ns. maksimihinta)

Maksu sisältää sähköisen luentomateriaalin sekä paikan päällä osallistuville ohjelmassa mainitut tarjoilut. Laskutamme maksun viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja lisäämme laskuun laskutuslisän 5 € (+ alv 24 %).

Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta, johon lisätään laskutuslisä 5 € (+ alv 24 %). Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu. Maksuun lisätään arvonlisävero.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Ratapihankatu 43
33100 Tampere

Päivän kouluttajana on varhaiskasvatuksen kehittämispäällikkö Jarkko Lahtinen Suomen Kuntaliitosta.

KoulutuspäällikköIlkka Pauluspuh. +358 44 298 2078etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriMarja Haapaniemipuh. +358 44 525 2500etunimi.sukunimi@fcg.fi