Kirjaudu

RuokaSuomi

Loading Loading...

Ajankohta 29.10.2019 - 30.10.2019
Aika
Paikkakunta Tampere
Ilmoittautumisaika


Osallistu ravitsemuksen ja julkisen ruokailun vuoden ajankohtaisimpaan tapahtumaan!

Kaksipäiväisessä tapahtumassa maalataan niin tulevaisuuden ravitsemuksen trendejä ja vaatimuksia kuin opitaan konkreettisesti, miten juhlapuheet on mahdollista viedä käytäntöön. Tapahtumassa keskitytään ruokapalveluidenvastuulliseen ja laadukkaaseen tuottamiseen. Lisäksi keskustelemme kustannustehokkuudesta ruokaan. Mitkä ovat työntekijöiden ja asiakkaiden mahdollisuudet vaikuttaa laadukkaan aterian toteuttamiseen? Vain syöty ruoka ravitsee ja pitää yllä terveyttä, optimaalia energiatasoa ja toimintakykyä!

Tapahtuma on suunnattu ruokapalvelun johdolle, asiantuntijoille ja esimiehille sekä sote- ja sivistystystoimen johdolle ja esimiehille. Tapahtuman tarkoituksena on saattaa yhteen koko ravitsemus- ja ruokaketjun toimijat, saada uutta antia omaan työhön sekä verkostoitua ja luoda uutta.

Tapahtumassa on yhteisten osuuksien lisäksi kaksi erillistä linjaa, joista osallistuja voi valita itselleen sopivamman:
1) Sote: toimintakyvyn parantaminen ja ylläpito oikean ravinnon avulla
2) Kasvatus & opetus: ravinnon merkitys kasvussa ja kehityksessä

Ilmoittaudu myös verkostoitumiseen!

Ensimmäinen päivä huipentuu yhteiseen verkostoitumiseen hyvän ruuan ja keskustelun merkeissä.

Tiistai 29.10.

9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.00 - 16.15 YHTEISSESSIO - Pääsali
Puheenjohtaja: erikoistutkija Susanna Raulio, THL

10.00 Puheenjohtajan päivän avaus
erikoistutkija Susanna Raulio, THL

10.15 Uudet ravitsemussuositukset
pääsihteeri Arja Lyytikäinen, Ruokavirasto

10.45 Jaloittelutauko

11.00 Tulevaisuuden älykkäät ruokapalvelut ja tekoäly
interaktiivisen median asiantuntija Olli Poutanen, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy

11.30 Yhteistyö ja yhdyspinnat ruokapalveluiden ja sidosryhmien välillä
liiketoimintajohtaja, MMM, eMBA Tarja Alatalo, Pirkanmaan Voimia Oy

12.00 Lounas

13.00 Hävikkiruoka minimiin –käytännön kokemuksia
liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo, Kylän Kattaus-liikelaitos

13.30 Erikoisruokavaliot & trendit: miten vastataan säilyttämällä ravintoarvot ja kustannustehokkuus?
Senior Adviser Sanna Hovi, Unica Oy

14.00 Asiakkaat kehittämässä ruokapalveluita
suunnittelija Kaija Rönni, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi

14.30 Kahvi

15.00 Vastuuhenkilöiden hankintaosaaminen –kustannustehokkuus ja laatu käsi kädessä
projektipäällikkö Sari Väänänen, Ekocentria

15.30 Ilmastoystävällinen ruokapolitiikka
Senior Scientist, DSc Merja Saarinen, Luonnonvarakeskus Luke

16.00 Puheenjohtajan yhteenveto

16.15 Päivän päätös

Verkostoidu – klo 19 – 21.00, tapaa uusia ihmisiä ja vanhoja tuttuja pienen purtavan ja juoman parissa.

Keskiviikko 30.10. RINNAKKAISSESSIOT

Sessio 1: Ravitsemuksen ja ruokapalveluiden rooli sotessa
puheenjohtaja: konsultti Jaana Levo, FCG Konsultointi Oy

9.00 Päivän avaus
session puheenjohtaja Jaana Levo

9.15 Proteiinilla pidemmät unet ja parempaa toimintakykyä, Case Pori
Ravitsemustieteilijä, ETM Susanna Kunvik, Helsingin yliopisto & Lead in Health, Senior manager, ravitsemustieteilijä Marika Laaksonen, Fazer Lab / Oy Karl Fazer Ab

9.45 Ruokapalvelut edistämässä kotona asumista
kehittämispäällikkö Marjut Lindell, Tampereen kaupunki

10.10 Kahvi

10.30 Ravitsemus osana syöpäsairaan hoitoa
Erityisasiantuntija, FT, ETM, FM Clarissa Bingham, Suomen Syöpäyhdistys ry

11.15 Ikäihmisten ruokapalvelut: ajankohtaisia näkökulmia
• mihin voimme vaikuttaa heti ja mihin pitemmällä aikavälillä
• toimenpide-ehdotuksia ikääntyneiden kotona asumista tukevien ruokapalvelujen kehittämiseen
toiminnanjohtaja, ETT, dosentti Merja Suominen, Gerontologinen ravitsemus Gery ry

12.00 Lounas

Sessio 2: Ravitseva ruoka ja ruokapalvelun rooli osana kasvatusta ja opetusta
Puheenjohtaja: Tarja Alatalo, Pirkanmaan Voimia Oy

9.00 Päivän avaus
puheenjohtaja

9.15 Asiakasnäkökulma: mitä lopullinen asiakas tänä päivänä arvostaa?
Tampereen nuorisovaltuuston ja Lasten Parlamentin edustajat

9.45 Maistuva koulu: ruokakasvatus –miten toteutetaan käytännössä?
toiminnanjohtaja Silja Varjonen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry

10.15 Kahvi

10.35 Tukea EU:lta maidon juontiin ja hedelmien syötiin – tarkoitukset, tavoitteet ja vaikutusten arviointi
neuvotteleva virkamies Pekka Sandholm, Maa- ja metsätalousministeriö

11.05 Terveyttä ja iloa ruoasta – lasten ja koululaisten ravitsemussuositukset
opetusneuvos Pia Kola-Torvinen, Opetushallitus

11.35 Case: aidosti vastuullista kouluruokailua
• Vastuullisuuden eri tasot Tampereen steinerkoulun oppilasravintolassa
• Yhteistyön jalkautuminen kouluyhteisöön
toimitusjohtaja Merja Jokiniemi, oppilasravintola Timjami, Tampereen steinerkoulu

12.00 Lounas

YHTEINEN PÄÄTÖSSESSIO, Pääsali

13.00 Onko meillä (maksutonta) julkista ruokailua vuonna 2050?
puhuja vahvistuu pian

13.30 Suomalainen kunta asukkaan hyvinvoinnin edistäjänä ja ruokailun järjestäjänä
projektipäällikkö Ville Nieminen, Suomen Kuntaliitto

14.00 Kahvi

14.20 Ruokaa ilmasta ja ilmaista ruokaa: näkymiä kestävään ruokasysteemiin
professori Jero Ahola, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto

15.20 Puheenjohtajan päätös
Puheenjohtaja: erikoistutkija Susanna Raulio, THL

495,00 EUR + alv 24%
Osallistumismaksu sisältää seminaariohjelman, sähköisen materiaalin ja iltaohjelman.

Osallistuminen vain toiseen päivään (ilman iltaohjelmaa) 299 € +alv.

Voit toisena päivänä osallistua vain yhteen sessioon, hinta on 170 € + alv. sisältäen luennot, materiaalin sekä lounaan.

Ryhmähinnat vähintään 4 hengen ryhmille, tarjoukset pyynnöstä: ulla.hallakoski@fcg.fi

Tarvitsetko majoitusta?
Huonekiintiöt on varattu Scandic Tampere Citystä, Hämeenkatu 1. Puhnro: 03 2446 2101, s-posti: tamperecity@scandichotels.com. Jokainen majoittuja varaa huoneensa ja maksaa oman majoituksensa itse. Varaukset seuraavan linkin kautta: http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BFCG291019
15.10.2019 mennessä tai hotellin varaustilanteen mukaan.

Huonehinnat 1hh 126 Eur/yö, 2hh 146 Eur/huone/yö.



Peruutusehdot:

Ilmoittaudu hyvissä ajoin ja varmista paikkasi! Viimeinen kuluton peruutuspäivä 14.9.2019. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 prosenttia osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu.

Tampere, Scandic Tampere City
Hämeenkatu 1
33100 Tampere

Ilmoittaudu

Yhteyshenkilöt

KoulutuspäällikköUlla Hallakoskipuh. +358 50 302 7712etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriUlla Hallakoskipuh. +358 50 302 7712etunimi.sukunimi@fcg.fi



FCG Koulutus Oy
Osmontie 34 (PL 950)
00601 Helsinki
puh. 010 4090
etunimi.sukunimi@fcg.fi
www.fcg.fi/koulutus

Tulosta (PDF)