Kirjaudu

RuokaSuomi

Loading Loading...

Ajankohta 29.10.2019 - 30.10.2019
Aika
Paikkakunta TAMPERE
Ilmoittautumisaika


Osallistu ravitsemuksen ja julkisen ruokailun vuoden ajankohtaisimpaan tapahtumaan!

Kaksipäiväisessä tapahtumassa maalataan niin tulevaisuuden ravitsemuksen trendejä ja vaatimuksia kuin opitaan konkreettisesti, miten juhlapuheet on mahdollista viedä käytäntöön. Tapahtumassa keskitytään ruokapalveluiden laadukkaan tuottamisen ja kustannustehokkuuden suhteesta ruokaa jakavien yksiköiden ja työntekijöiden mahdollisuuksiin tukea ja toteuttaa hyvin suunnitellun aterian konkreettista päätymistä ravinnoksi loppuasiakkaalle. Vain syöty ruoka ravitsee ja pitää yllä terveyttä, optimaalia energiatasoa ja toimintakykyä!

Tapahtuma on suunnattu ruokahuollon johdolle, asiantuntijoille ja esimiehille sekä sote- ja sivistystystoimen johdolle ja esimiehille. Tapahtuman tarkoituksena on saattaa yhteen koko ravitsemus- ja ruokaketjun toimijat, saada uutta antia omaan työhön sekä verkostoitua ja luoda uutta.

Tapahtumassa on yhteisten osuuksien lisäksi kaksi erillistä linjaa, joista osallistuja voi valita itselleen sopivamman:
1) Sote: toimintakyvyn parantaminen ja ylläpito oikean ravinnon avulla
2) Kasvatus & opetus: ravinnon merkitys kasvussa ja kehityksessä

Ilmoittaudu myös iltajuhlaan!

Ensimmäinen päivä huipentuu yhteiseen iltajuhlaan hyvän ruuan ja rennon ohjelman merkeissä.

Ilmoittautumisesta

Ilmoittaudu hyvissä ajoin ja varmista paikkasi! Viimeinen kuluton peruutuspäivä 29.9.2019. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 prosenttia osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu.

Tiistai 29.10.

9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.00 - 16.15 YHTEISSESSIO - Pääsali
Puheenjohtaja: erikoistutkija Susanna Raulio, THL

10.00 Puheenjohtajan päivän avaus
erikoistutkija Susanna Raulio, THL

10.15 Uudet ravitsemussuositukset
pääsihteeri Arja Lyytikäinen, Ruokavirasto

10.45 Jaloittelutauko

11.00 Tulevaisuuden älykkäät ruokapalvelut
puhuja vahvistuu pian

11.30 Yhteistyö ja yhdyspinnat ruokapalveluiden ja sidosryhmien välillä
liiketoimintajohtaja Tarja Alatalo, Pirkanmaan Voimia

12.00 Lounas

13.00 Hävikkiruoka minimiin –käytännön kokemuksia
liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo, Kylän Kattaus-liikelaitos

13.30 Erikoisruokavaliot & trendit: miten vastataan säilyttämällä ravintoarvot ja kustannustehokkuus?
toimitusjohtaja Sanna Hovi, Unica

14.00 Asiakasraati kehittämässä ruokapalveluita
palvelupäällikkö Kaija Rönni, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi

14.30 Kahvi

15.00 Vastuuhenkilöiden hankintaosaaminen –kustannustehokkuus ja laatu käsi kädessä
projektipäällikkö Sari Väänänen, Ekocentria

15.15 Puheenvuoro vahvistuu pian

16.00 Puheenjohtajan yhteenveto

16.15 Päivän päätös

(19.00 - 21.30 ILTATILAISUUS)



Keskiviikko 30.10. RINNAKKAISSESSIOT

Sessio 1: Ravitsemuksen ja ruokapalveluiden rooli sotessa
puheenjohtaja: konsultti Jaana Levo, FCG Konsultointi Oy

9.00 Päivän avaus
session puheenjohtaja Jaana Levo

9:15 Proteiinilla pidemmät unet ja parempaa toimintakykyä, Case Pori
Ravitsemustieteilijä, ETM Susanna Kunvik, Helsingin yliopisto & Lead in Health, Senior manager, ravitsemustieteilijä Marika Laaksonen, Fazer Lab / Oy Karl Fazer Ab

9:45 Puheenvuoro vahvistuu pian

10.10 Kahvi

10.30 Ravitsemus osana syöpäsairaan hoitoa
Erityisasiantuntija, FT, ETM, FM Clarissa Bingham, Suomen Syöpäyhdistys ry

11.15 Ikäihmisten ruokapalvelut: ajankohtaisia näkökulmia
• mihin voimme vaikuttaa heti ja mihin pitemmällä aikavälillä
• toimenpide-ehdotuksia ikääntyneiden kotona asumista tukevien ruokapalvelujen kehittämiseen
toiminnanjohtaja, ETT, dosentti Merja Suominen, Gerontologinen ravitsemus Gery ry

12.00 Lounas

Sessio 2: Ravitseva ruoka ja ruokahuollon rooli osana kasvatusta ja opetusta
Puheenjohtaja: puheenjohtaja vahvistuu pian

9.00 Päivän avaus
puheenjohtaja

9.15 Puheenvuoro vahvistuu pian

9.45 Maistuva koulu: ruokakasvatus –miten toteutetaan käytännössä?
toiminnanjohtaja Silja Varjonen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry

10.15 Kahvi

10.35 Tukea EU:lta maidon juontiin ja hedelmien syötiin – tarkoitukset, tavoitteet ja vaikutusten arviointi
neuvotteleva virkamies Pekka Sandholm, Maa- ja metsätalousministeriö

11.05 Terveyttä ja iloa ruoasta – lasten ja koululaisten ravitsemussuositukset
opetusneuvos Pia Kola-Torvinen, Opetushallitus

11.35 Yhteistyö yli sektorirajojen: Wilma apuna ruuanvalmistuksen ennakoinnissa
puhuja vahvistuu pian

12.00 Lounas

YHTEINEN PÄÄTÖSSESSIO, Pääsali

13.00 Allianssimallit ruokapalveluiden toteuttamisessa
puhuja vahvistuu pian

14.00 Kahvi

14.20 Näkymiä tulevaisuuden kestävään ruuantuotantoon
puhuja vahvistuu pian

15.20 Puheenjohtajan päätös
Puheenjohtaja: erikoistutkija Susanna Raulio, THL

599,00 EUR + alv 24%
Osallistuminen vain toiseen päivään 349 € +alv.

Ryhmähinnat vähintään 4 hengen ryhmille, tarjoukset pyynnöstä: anniina.kontinen@fcg.fi

Scandic Tampere City
Hämeenkatu 1
33100 TAMPERE

Ilmoittaudu

Yhteyshenkilöt

KoulutuspäällikköAnniina Kontinenetunimi.sukunimi@fcg.fi



FCG Koulutus Oy
Osmontie 34 (PL 950)
00601 Helsinki
puh. 010 4090
etunimi.sukunimi@fcg.fi
www.fcg.fi/koulutus

Tulosta (PDF)