Työhyvinvointiseminaari

Aika 9.00 - 16.00
Paikkakunta Helsinki
Ilmoittautumisaika 27.11.2019 mennessä

Järjestämme ensi kertaa kunta-alan työhyvinvointiseminaarin keskustellaksemme paljon puhuttavasta aiheesta. Työkyvyttömyyden kustannukset kunta-alalla ovat suuret ja ennaltaehkäiseviin toimiin tulisi kiinnittää organisaatioissa laaja-alaisesti huomiota.

Seminaarin aikana kuulemme Ossi Auran puheenvuoron aiheella ”Henkilöstöjohtaminen tuottavuuden ja työkyvyn ylläpitämisen perustana” . Lisäksi pohdimme kuinka esimiehiä voi konkreettisesti tukea ja millaisia käytännön työkaluja työkykyasioiden hoitamiseen tulisi antaa Hausjärven kunnan henkilöstöpäällikkö Lilli Salomaan esimerkkien avulla.

Myös työntekijällä itsellään on vastuu työkykynsä ylläpitämisessä ja keskustelemmekin päivän aikana missä kulkee työnantajan ja työntekijän vastuiden raja työhyvinvoinnin varmistamisessa?

Työhyvinvoinnin johtamisessa ja kehittämisessä on myös tärkeää, että johtajat itse jaksavat työssään. Kuulemme aiheeseen liittyen Annemaija Summasen mielenkiintoisen puheenvuoron työuupumuksen tunnistamisesta ja selviämisestä johtamistyössä uupumatta . Summanen on väitöstutkimuksessaan paneutunut kuntien johtoryhmän jäsenten työuupumukseen.

Tervetuloa mukaan!

Seminaari on suunnattu henkilöstöjohtajille ja -päälliköille sekä muille työhyvinvointikysymysten parissa työskenteleville henkilöstöhallinnon asiantuntijoille.

9.00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

9.30 Tervetuloa seminaariin!
Essi Koskenvesa, koulutuspäällikkö, FCG Koulutus Oy

9.35 Henkilöstöjohtaminen tuottavuuden ja työkyvyn ylläpitämisen perustana
Henkilöstötuottavuuden tutkija ja kehittäjä, FT Ossi Aura

11.00 Kuinka tukea esimiehiä hyvien käytäntöjen toteuttamiseksi arjessa – esimerkki Hausjärveltä
Henkilöstöpäällikkö Lilli Salomaa, Hausjärven kunta

12.00 Lounas

13.00 Työnantajan ja työntekijän vastuut ja velvollisuudet työhyvinvoinnin kehittämisessä
Kristiina Hämäläinen, sairaanhoitaja YAMK

14.00 Iltapäiväkahvi

14.30 Kuinka tunnistan työuupumuksen ja selviän johtamistyöstä uupumatta?
KTT Annemaija Summanen, AMS Henkilöstöpalvelut Oy

16.00 Seminaari päättyy

Tarkennukset ja muutokset mahdollisia.

Maksu sisältää luennot, sähköisen materiaalin ja ohjelmassa mainitut ateriat. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Siihen lisätään laskutusmaksu 5 € (+ alv 24 %).

Peruutusehdot:
Veloitukseton peruutus voidaan tehdä 27.11.2019 mennessä. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu.

Original Sokos Hotel Presidentti
Eteläinen Rautatiekatu 4
00100 HELSINKI

Tiedot pitopaikkaan

Henkilöstötuottavuuden tutkija ja kehittäjä, FT Ossi Aura, on tutkinut henkilöstötuottavuuden ja työhyvinvoinnin johtamista laaja-alaisesti sekä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Aura on mm. ollut kirjoittamassa KT:n vuoden 2017 julkaisua ”Henkilöstötuottavuuden johtaminen kunnissa”. Hän on työskennellyt eri alan organisaatioiden kanssa yli 30 vuoden ajan vaihtelevissa rooleissa. Tutkimuksissaan Aura painottaa hyvän johtamisen ja johtajuuden merkitystä ihmisten motivaatioon ja työkykyyn vaikuttamisessa.

Hausjärven kunnassa on panostettu henkilöstötyöhön laaja-alaisesti. Toimintatapoja on kehitetty henkilöstölähtöisemmäksi ja hyvää yhteistoimintaa vahvistettu. Työkykyjohtamiseen on päätetty puuttua esiin nousseiden tarpeiden perusteella ja Hausjärvi sai Kevan työelämän kehittämisrahaa vuonna 2019 yhdessä Kärkölän kunnan kanssa. Valmisteilla olevan yhteishankkeen aikana on tarkoitus luoda esimiehille työkykyjohtamisen valmennuspolku, tähdentäen toivottavia toimintamalleja työkykyjohtamisen saralla. Hanketta ja kokemuksia tulee esittelemään Hausjärven henkilöstöpäällikkö Lilli Salomaa .

Kristiina Hämäläisellä on noin 20 vuoden kokemus kunnallisesta hoitoalan työstä sekä pitkän linjan kokemus toimimisesta päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna ja työhyvinvointikorttikouluttajana. Tällä hetkellä Hämäläinen toimii Orimattilan kaupungin hyvinvointipäällikkönä ja on Päijät-Hämeen maakuntahallituksen varapuheenjohtaja.

KTT Annemaija Summasella on laaja-alainen kunta-alan tuntemus ja kerryttänyt käytännön kokemusta kunta-alan henkilöstötyöstä mm. toimiessaan Juvan, Joroisten ja Rantasalmen kuntien henkilöstöpäällikkönä vuosina 2005-2012. Summanen on tänä vuonna julkaistussa väitöstutkimuksessaan "Kuntien johtoryhmän jäsenten työuupumuskertomuksia. Kiistäen, sinnitellen, selviytyen vai puolustaen" tutkinut työuupumusta johtoryhmätasolla.

KoulutuspäällikköEssi Koskenvesapuh. +358 44 481 1430etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriAnn-Katri Hammamipuh. +358 45 867 3224etunimi.sukunimi@fcg.fi