Julkisuusasioiden mestari -verkkokoulutus

Paikkakunta aloita opiskelu verkossa heti

Tässä koulutuksessa pääset syventämään osaamistasi julkisuutta ja salassapitoa käsittelevissä asioissa.

Verkkokoulutuksessa perehdytään kahdeksaan julkisuutta ja salassapitoa syventävään teemaan. Teemat koostuvat johdantoteksteistä, videoluennoista, lisämateriaalista, linkeistä, monivalintatehtävistä, lyhyistä esseetehtävistä sekä keskustelualuetehtävistä.

Teemat ovat seuraavat:
1. Julkisuutta ja salassapitoa koskeva lainsäädäntö
2. Julkisuusperiaatteen turvaaminen ja toteuttaminen kunnassa käytännössä
3. Julkisuuslain mukaiset viranomaisen asiakirjat
4. Salassapidettävät tiedot ja erityiset (arkaluonteiset) henkilötiedot
5. Salassapitovelvollisuus ja hyväksikäyttökielto
6. Tiedon saaminen ja tiedon antaminen asiakirjasta / tietopyyntöjen käsittely
7. Kunnan tiedottamisvelvollisuus ja verkkotiedottamiseen liittyvät erityiskysymykset
8. Tiedonhallinta ja oikeusturva

Koulutus on tarkoitettu kunnan ja kuntayhtymien viranhaltijoille ja työntekijöille, jotka työssään käsittelevät asiakirjallisia tietoja, ja joilla on jo perustiedot julkisuudesta ja salassapidosta.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu enemmän henkilöitä samalle verkkokurssille huomioithan seuraavat hintaporrastukset:

3–10 hlöä: osallistujakohtainen hinta on 460 € (+ alv).
11–20 hlöä: osallistujakohtainen hinta on 440 € (+ alv).
21–30 hlöä: osallistujakohtainen hinta on 400 € (+ alv).
30 hlöä tai enemmän: osallistujakohtainen hinta on 360 € (+ alv).

Tiedustele tarjousta, mikäli osallistujia on 70 tai enemmän.

Ilmoittautuminen on sitova ja kurssi laskutetaan tunnusten lähettämisen jälkeen. Osallistumismaksuun lisätään laskutuslisä 5 € (+ alv 24 %).

verkkokoulutus

Verkkokurssille on jatkuva ilmoittautuminen, joten voit ilmoittautua sinulle sopivana
ajankohtana. Kurssin suoritusaika on 3 kk.

Kurssi on avattu sinulle, kun saat sähköpostiisi ohjeet ja käyttäjätunnukset Priima verkko-oppimisympäristöön kirjautumiseen. Tunnukset toimitetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta.

Koulutuksen on suunnitellut johtava lakimies, VT Tarja Krakau Suomen Kuntaliitosta.

Tarjan tehtäviin Kuntaliitossa kuuluu muun muassa julkisuus- ja tietosuojalainsäädäntöön liittyvä ohjeistaminen. Hänellä on monipuolinen kokemus julkisen hallinnon lainsäädännöstä. Tarja on ollut töissä valtiolla ja kunnissa sekä toiminut yksityisellä sektorilla konsulttina yli kymmenen vuotta.

Krakaun osaamisalaan kuuluvat esimerkiksi hallinto-oikeus ja kunnallisjuridiikka, hankintalainsäädäntö, sopimusoikeus, julkisuus- ja tietosuojasääntely. Hän on pitänyt aiheista lukuisia luentoja.

KoulutuspäällikköPäivi Raitiopuh. +358 50 394 7291etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriMarjut Pessipuh. +358 40 706 4991etunimi.sukunimi@fcg.fi