Uusi kuntalaki -verkkokoulutus

Paikkakunta aloita opiskelu verkossa heti

Koulutuksessa käydään läpi uuden kuntalain (410/2015) sisältö kokonaisuudessaan. Loputkin lain säännöksistä ovat tulleet voimaan vaalikauden alusta eli 1.6.2017.

Verkkokoulutus sisältää lyhyitä asiantuntijavideoita, jotka kattavat kuntalain pääkohdat kokonaisuudessaan tiivistetysti. Videoilla kouluttavat kuntalain valmistelussa mukana olleet Kuntaliiton lakiyksikön asiantuntijat.

Osallistujat pääsevät verkko-oppimisympäristöön heille lähetetyillä omilla tunnuksilla. Tunnukset toimivat 30 päivän ajan. Osallistuja voi tänä aikana opiskella silloin kun hänelle itselleen parhaiten sopii.

Teemat

Kurssi on jaettu seitsemään osioon, jotka jaksottavat käsiteltävät asiat helposti hahmotettaviin kokonaisuuksiin. Teemat noudattelevat uutta kuntalakia, joten koulutuksen aikana myös kuntalain lukutaito kehittyy. Teemat ovat:
• Yleistä
• Demokratia ja vaikuttaminen
• Toimielimet ja johtaminen
• Luottamushenkilöt ja henkilöstö
• Hallinto
• Talous
• Palvelujen järjestämisen tuottamistavat ja toiminta markkinoilla

Koulutus on tarkoitettu kaikille kuntien henkilöstölle sekä luottamushenkilöille sekä muille, jotka tarvitsevat työssään kuntalain tulkintoja.

Materiaali ja sisältö

Koulutus koostuu lyhyistä videoluennoista, oheismateriaalista ja väittämätehtävistä. Jokaisen teeman jälkeen testaat oppimasi asiat tekemällä väittämätehtävän. Saat palautteen tehtävästä heti. Kurssin vastuuhenkilöt ovat käytettävissäsi kurssin chatissa koko koulutuksen ajan, jossa voit kysyä kurssin asioihin liittyviä kysymyksiä. Kurssin suorittamiseen kuluu aikaa noin yhden työpäivän verran.

Kurssi toteutetaan kokonaan etäopetuksena verkossa. Verkkokoulutus ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Jokaisen osallistujan on mahdollista opiskella verkossa omassa rytmissään. Ohjattu verkkoympäristö ja opiskeltavien asioiden jaksotus helposti hahmotettaviin selkeisiin kokonaisuuksiin tekee oppimisesta joustavaa ja tehokasta.

Osallistujat saavat koulutuksesta todistuksen.

Tervetuloa!

Uusi kuntalaki -verkkokoulutus toimii perehdytyksenä kuntalakiin. Koulutus on suunnattu kunnan viranhaltijoille, työntekijöille ja luottamushenkilöille.

Maksu sisältää opetuksen, oppimisympäristön käytön. Laskutamme maksun viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja lisäämme siihen laskutuslisän 5 € (+ alv 24 %).

Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen koulutusta. Osallistujat saavat kirjallisen vahvistuksen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Osallistuminen voidaan peruuttaa maksutta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan laskutetaan koko osallistumismaksu.

Verkkokoulutus

Kurssia päivitetään ajalla kuntalain kaikkien säännösten astuttua voimaan 1.6. Koulutukseen pääsee ilmoittautumaan taas maanantaina 1.8. alkaen. Tervetuloa opiskelemaan kuntalakia!

Jos olet uusi opiskelija FCG:n hallinnoimassa Optima-verkkoympäristössä, henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana lähetetään sinulle sähköpostitse osoitteesta noreply[at]discendum.com pian ilmoittautumisesi jälkeen. Tämän jälkeen voit kirjautua verkkoympäristöön osoitteessa www.fcgoivallus.fi

FCG:n yhteyshenkilöt:

Päivi Raitio, puh. 050 394 7291