Kirjaudu

Datan avaajan mestarikurssi julkiselle hallinnolle

Loading Loading...

Ajankohta 10.10.2016 - 30.11.2016
Aika
Paikkakunta verkkokoulutus
Ilmoittautumisaika 6.10.2016 mennessä


Onko organisaatiosi tietoaineistojen avaaminen ajankohtaista? Tule 10.10. - 30.11. Datan avaajan mestarikurssille, jossa saat käytännön tukea, tietoa ja konkreettisia esimerkkejä datan avaamiseen. Kurssilla käydään läpi mm. seuraavat aihealueet: avoimet lisenssit, koneluettavat tiedostomuodot, julkaisualustat, datan avaamisprosessin suunnittelun, viestinnän sekä huomioon otettavat lait ja säännökset. Kurssilla työskennellään ryhmissä ja avataan oman organisaation data-aineistoja.

Kurssi on maailman huipputasoa, sillä tätä Suomessa kehitettyä datan avaajan kurssimateriaalia käytetään Maailmanpankkiryhmän kehittyvien talouksien verkkokurssissa. Kurssin kouluttajina toimivat Open Knowledge Finland ry:n asiantuntijat ja kurssimateriaalin tuottajat.

Kurssi tarjotaan osana OKM:n, LVM:n ja VM:n avoimen datan hyödyntämishankkeita, joten se on lähes maksuton. Osallistumismaksu on vain 100€/organisaatio, ja organisaatiosta voi osallistua useita datan avaamisprosessissa mukana olevaa henkilöä. Organisaatiosi hyötyy eniten, jos kurssilla on mukana on myös viestinnän ja tietohallinnon henkilöitä.

Kurssi on suunnattu julkishallinnon, kuntien, kuntayhtymien, liikelaitosten ja kuntaomisteisten yhtiöiden henkilöstölle, mutta kaikki datan avaamista harkitsevat ovat tervetulleita mukaan.

Osallistumismaksu on vain 100€/organisaatio (+ alv. 24 %) riippumatta osallistujien määrästä.

Osallistuminen voidaan peruuttaa maksutta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta, johon lisätään laskutuslisä 5 € (+ alv 24 %). Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja koko organisaatio peruu osallistumisensa, laskutetaan koko osallistumismaksu.

verkkokoulutus

Lisätiedot

Mestarikurssi on verkkokurssi, joten se ei edellytä matkustamista tai tietyllä ajanhetkellä osallistumista. Työmäärä on kohtuullinen, 2 - 5 tuntia viikossa. Kurssin aikana laadit toimivan suunnitelman organisaatiosi jonkin data-aineiston avaamisesta ja mahdollisesti toteutat sen.

Yhteyshenkilöt

KoulutuspäällikköPäivi Raitiopuh. +358 50 394 7291etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriJohanna Mäkipuh. +358 41 522 0775etunimi.sukunimi@fcg.fiFCG Koulutus Oy
Osmontie 34 (PL 950)
00601 Helsinki
puh. 010 4090
etunimi.sukunimi@fcg.fi
www.fcg.fi/koulutus

Tulosta (PDF)