Kunnan ja kuntayhtymän laskentatoimen koulutusohjelma 2017–2018, 3. jakso

Ajankohta 22.3.2018 - 23.3.2018
Paikkakunta Helsinki

Laskentatoimen koulutusohjelma on Suomen kattavin kuntien ja kuntayhtymien talouden erityispiirteisiin perehdyttävä, sisällöltään moneen kertaan koeteltu ja loppuun asti hiottu koulutus.

Ohjelma antaa osallistujille kattavan kokonaiskuvan ja hyvän ymmärryksen kunnan ja kuntayhtymän talouden kokonaisuudesta. Koulutusohjelman hyväksytysti suorittaneet saavat hyvät valmiudet laajentaa omaa työnkuvaansa ja siirtyä uusiin, vaativampiin ja monipuolisempiin tehtäviin.

Koulutusohjelma toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa vuorottelevat lähiopetusjaksot ja etäopiskelujaksot. Edellisen jakson tentti pidetään ennen seuraavan jakson lähiopetuspäiviä Optima-verkko-oppimisympäristössä. Lähiopetusjaksoilla tutustutaan jaksojen keskeiseen oppisisältöön.

Ohjatulla etäopetuksella tarkoitetaan suunnitellun aikataulun mukaista opiskelua ja harjoitustehtävien tekemistä. Harjoitustehtävät palautetaan verkossa Optima-verkko-oppimisympäristössä, jossa myös tentti tehdään.

Koulutusohjelman hintaan sisältyy kaksi kirjaa: Arvonlisävero-opas kunnille ja kuntayhtymille (2012) sekä Kustannuslaskentaopas kunnille ja kuntayhtymille (2012). Koulutuksen laajuus vastaa 8 opintopistettä.

Koulutusohjelma on tarkoitettu
kuntien ja kuntayhtymien taloushallinnon henkilöstölle, jolla on kirjanpidon peruskoulutus ja tarve syventää laskentatoimen tietämystään.

Ohjelma sopii erityisesti uusille kirjanpitäjille, palvelukeskuksessa taloushallintotehtävissä työskenteleville sekä muille taloushallinnon henkilöille, joiden on tarkoitus työskennellä kirjanpidon varahenkilöinä tai muissa laskentatoimen vaativissa tehtävissä.

Koulutuksesta on hyötyä myös taloussuunnittelussa ja budjetoinnissa toimiville työntekijöille, controllereille sekä muille kuntien ja kuntayhtymien talouden tehtäviä laaja-alaisesti hoitaville henkilöille.

3. lähiopetusjakso

22. – 23.3.2018, Helsinki

Huom! Aika ja paikka ovat vaihtuneet alkuperäisestä!

Torstai 22.3.

Teema: Kustannuslaskennan perusteet

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 Kustannuslaskennan lähtökohdat
• Tuotteistaminen
• Kustannuslaskennan tarkoitus
• Kustannuskäsitteet

Kustannuslaskennan eteneminen
• Kustannuslajilaskenta
• Kustannuspaikkalaskenta

Suoritekohtainen kustannuslaskenta
• Jakolaskenta
• Ekvivalenssilaskenta
• Lisäyslaskenta

Toimintolaskenta

15.30 Päivän päätös

-------------------------------------------------
11.30 Lounas
14.00 Päiväkahvit

Perjantai 23.3.

Päivän teema: Liikelaitoksen ja taseyksikön talousarvio ja kirjanpito

8.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen vain tähän päivään ilmoittautuneille

9.00 Liiketoiminnan eriyttämisvaihtoehdot
• Liikelaitos
• Kirjanpidollinen taseyksikkö
• Laskennallinen taseyksikkö

Liiketoiminnan esittäminen talousarviossa
• Liikelaitoksen talousarvio
• Liikelaitos kunnan talousarviossa
• Taseyksiköiden talousarviokäsittely

Liiketoiminnan kirjanpito ja tilinpäätös
• Kirjanpidon eriyttäminen
• Erillistilinpäätös

Liiketoiminnan esittäminen kunnan tilinpäätöksessä
• Laskelmien yhdistely
• Sisäiset erät

15.30 Päivän päätös

-------------------------------------------------------------------------------------------------
11.30 Lounas
14.00 Iltapäiväkahvi

/ koulutusjakso. Maksu sisältää luentomateriaalin sekä ohjelmassa mainitut tarjoilut. Laskutamme maksun viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja lisäämme laskuun laskutuslisän 5 € (+ alv 24 %).

Helsinki, Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2

Majoitus
Olemme varanneet majoituskiintiön alla mainitusta hotellista. Osallistuja varaa itse tarvitsemansa huoneen mainitsemalla kiintiön nimen FCG/"koulutuksen nimi". Majoitus maksetaan suoraan hotelliin.

3. jakso: 22. – 23.3.2018

Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2, Helsinki

Huonehinnat:
1 hh 149 € / vrk
2 hh 169 € / vrk
Vuoden 2018 hinnat vahvistuvat vuoden 2017 loppupuolella.

Majoituskiintiö sulkeutuu xx.xx.

Huonevaraukset:
Inhouse Sales toimiston kautta arkisin klo 8.00 - 18.00
reservations.cl.helsinki@choice.fi, puh. 010 850 3820

Kaikkiin huonevarauksiin tulee ilmoittaa majoittujan nimi, tulo- ja lähtöpäivä, luottokortin numero ja sen voimassaoloaika, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero.

KoulutuspäällikköJaana Lehtioksapuh. +358 44 774 5075etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriMinna Kosonenpuh. +358 50 312 0199etunimi.sukunimi@fcg.fi