Kunnan ja kuntayhtymän laskentatoimen koulutusohjelma 2017–2018, 4. jakso

Ajankohta 14.6.2018 - 15.6.2018
Paikkakunta Tampere

Laskentatoimen koulutusohjelma on Suomen kattavin kuntien ja kuntayhtymien talouden erityispiirteisiin perehdyttävä, sisällöltään moneen kertaan koeteltu ja loppuun asti hiottu koulutus.

Ohjelma antaa osallistujille kattavan kokonaiskuvan ja hyvän ymmärryksen kunnan ja kuntayhtymän talouden kokonaisuudesta. Koulutusohjelman hyväksytysti suorittaneet saavat hyvät valmiudet laajentaa omaa työnkuvaansa ja siirtyä uusiin, vaativampiin ja monipuolisempiin tehtäviin.

Koulutusohjelma toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa vuorottelevat lähiopetusjaksot ja etäopiskelujaksot. Edellisen jakson tentti pidetään ennen seuraavan jakson lähiopetuspäiviä Optima-verkko-oppimisympäristössä. Lähiopetusjaksoilla tutustutaan jaksojen keskeiseen oppisisältöön.

Ohjatulla etäopetuksella tarkoitetaan suunnitellun aikataulun mukaista opiskelua ja harjoitustehtävien tekemistä. Harjoitustehtävät palautetaan verkossa Optima-verkko-oppimisympäristössä, jossa myös tentti tehdään.

Koulutusohjelman hintaan sisältyy kaksi kirjaa: Arvonlisävero-opas kunnille ja kuntayhtymille (2012) sekä Kustannuslaskentaopas kunnille ja kuntayhtymille (2012). Koulutuksen laajuus vastaa 8 opintopistettä.

Koulutusohjelma on tarkoitettu
kuntien ja kuntayhtymien taloushallinnon henkilöstölle, jolla on kirjanpidon peruskoulutus ja tarve syventää laskentatoimen tietämystään.

Ohjelma sopii erityisesti uusille kirjanpitäjille, palvelukeskuksessa taloushallintotehtävissä työskenteleville sekä muille taloushallinnon henkilöille, joiden on tarkoitus työskennellä kirjanpidon varahenkilöinä tai muissa laskentatoimen vaativissa tehtävissä.

Koulutuksesta on hyötyä myös taloussuunnittelussa ja budjetoinnissa toimiville työntekijöille, controllereille sekä muille kuntien ja kuntayhtymien talouden tehtäviä laaja-alaisesti hoitaville henkilöille.

4. lähiopetusjakso

14. – 15.6.2018, Tampere, Solo Sokos Hotel Torni, Ratapihankatu 37

Huom! Päivämäärät ovat vaihtuneet alkuperäisestä!

Torstai 14.6.

9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.30 Kunnan ja kuntayhtymän konsernitilinpäätöksen laatimisvelvollisuus

Konsernitilinpäätöksessä huomioitavat yhteisöt
• Esimerkkejä konsernirakenteista
• Konsernirakenteen ongelmakohtia
• Yhteisöjen jättäminen konsernitilinpäätöksen ulkopuolelle

Yhdistelyn periaatteet
• Tytäryhteisöjen yhdisteleminen
• Kuntayhtymien yhdisteleminen
• Osakkuusyhteisöjen yhdisteleminen

Eliminointi- ja yhdistelykirjaukset
• Sisäiset saamiset ja velat
• Sisäinen voitonjako
• Sisäiset katteet

16.30 Päivän päätös

18:00 Päivällinen hotellin ravintolassa (koulutusohjelman osallistujille)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
12.30 Lounas
15.00 Päiväkahvi

Perjantai 15.6.

9.00 Eliminointi- ja yhdistelykirjaukset (jatkuu)
• Sisäinen omistus
• Poistojen oikaisu
• Vähemmistöosuuden erottaminen
• Osakkuusyhteisöjen yhdistely pääomaosuusmenetelmällä

Konsernitilinpäätöksen sisältö
• Konsernituloslaskelma
• Konsernitase
• Konsernin rahoituslaskelma
• Konsernitilinpäätöksen liitetiedot

Konsernitilinpäätöksen laadinnan dokumentointi

15.00 Koulutuspäivien päätös

11.30 Lounas
13.30 Iltapäiväkahvi

/ koulutusjakso. Maksu sisältää luentomateriaalin sekä ohjelmassa mainitut tarjoilut. Laskutamme maksun viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja lisäämme laskuun laskutuslisän 5 € (+ alv 24 %).

Tampere, Solo Sokoks Hotel Torni
Ratapihankatu 37
33100 Tampere

Majoitus
Olemme varanneet majoituskiintiön alla mainitusta hotellista. Osallistuja varaa itse tarvitsemansa huoneen mainitsemalla kiintiön nimen FCG/"koulutuksen nimi". Majoitus maksetaan suoraan hotelliin.

Solo Sokos Hotel Torni
Ratapihankatu 43, 33100 Tampere