Ympäristönsuojelun viranomaispäivät

Ajankohta 6.6.2018 - 7.6.2018
Paikkakunta Tampere

Mitä pitää tietää ajankohtaisista lainsäädäntömuutoksista? Entä mitä uudistuksia on tulossa lähitulevaisuudessa? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen vuosittain järjestettävillä Ympäristönsuojelun viranomaispäivillä. Päivität samalla tietosi ympäristönsuojelun hallintorakenteista ja kuulet ajankohtaisimmista oikeustapauksista.

Ensimmäisen päivän päättä paneelikeskustelu, jonka aiheen on ympäristölainsäädännön keventäminen. Päivien päätteeksi kuulemme, miten yhden luukun menettely ja ympäristönsuojelulain muutokset vaikuttavat kuntien lupa- ja valvontakäytäntöihin.

Muin koulutuspäivien aiheina:
• sekä Kuntaliiton että ympäristöministeriön ajankohtaiskatsaukset (mm. uudet hallintorakenteet, yhden luukun hanke, ilmoitusmenettely)
• mikä muuttuu rekisteröintimenettelyissä?
• pilaantuneiden maa-alueiden tutkimushanke
• vesihuolto taajamien ulkopuolella (ml. vapautuspäätökset)
• MRL:n kokonaisuudistus ympäristönsuojelun näkökulmasta
• MARA ja MASA –asetukset

Koulutus on tarkoitettu kaikille kuntien ympäristönsuojelun parissa työskenteleville.

Ilmoittautuminen 23.5. mennessä

Keskiviikko 6.6.

9.30 Tulokahvi ja ilmoittautuminen

10.00 Avaus ja Kuntaliiton ajankohtaiset:
hallintokysely, taksamallin päivitys, hallintorakenteetYmpäristöpäällikkö Miira Riipinen, Suomen Kuntaliitto

10.30 Ympäristöministeriön ajankohtaiset: mm. yhden luukun hanke, ilmoitusmenettely, eläinsuoja-asetus, kuulutusmenettely
Hallitussihteeri Tia Laine-Ylijoki-Laakso, ympäristöministeriö

Tauko

11.20 Rekisteröintimenettelyt ja asetusten soveltamiskäytäntöjen muutokset: muraus, betoniasemat ja jakeluasemat
Neuvotteleva virkamies Anneli Karjalainen, ympäristöministeriö

Kommenttipuheenvuoro
Ympäristönsuojelutarkastaja Maarit Walta, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

12.20 Lounas

13.20 Pilaantuneiden maa-alueiden tutkimushanke ja valtion jätehuoltorahoitus
Projektipäällikkö Kari Pyötsiä, Pirkanmaan ELY-keskus

13.50 Vesihuolto taajamien ulkopuolella (vapautukset, liittymisvelvollisuuden muodostuminen ja YSL:n mukaiset vaatimukset)
Lakimies Marko Nurmikolu, Suomen Kuntaliitto

Kommenttipuheenvuoro Ympäristöpäällikkö, vs. Kati Skippari, Lempäälän kunta

14.50 Kahvi

15.15 Paneelikeskustelu: ympäristölainsäädännön keventyminen
Puheenjohtajana Marko Nurmikolu

Osallistujina:
ympäristötarkastaja Hanna Latva-Kiskola, Seinäjoen kaupunki, ympäristövalvontapäällikkö Katariina Serenius, Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, ympäristölakimies Pasi Kallio, Suomen luonnonsuojeluliitto,
hallitussihteeri Tia Laine-Ylijoki-Laakso, ympäristöministeriö,
johtava asiantuntija Satu Räsänen, EK

n. 16.15 Päivän päätös

16.30 Iltapala ja verkostoitumista

Torstai 7.6.

9.00 Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus ympäristönsuojelun näkökulmasta
Kehittämispäällikkö Anne Jarva, Suomen Kuntaliitto

9.45 MARA ja MASA-asetusten uudistus
Johtava asiantuntija Kim Brander, Ramboll Finland Oy

10.30 Kahvitauko

10.45 Kuntien viranomaisten tulkintoja ohjaavat Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisut
Esittelijäneuvos Tuire Taina, Korkein hallinto-oikeus

11.30 Uudistuva maa-aines opas sekä maa-aineslupajärjestelmän kehittämisen tilannekatsaus
Vanhempi tutkija Jari Rintala, Suomen ympäristökeskus

12.00 Yhden luukun menettelyn ja ympäristönsuojelulain muutosten vaikutukset kuntien lupa- ja valvontakäytäntöihin
Kehittämispäällikkö Jorma Jantunen, Suomen ympäristökeskus

13.00 – 14.00 Lounas, päivät päättyvät

Maksu sisältää opetuksen, sähköisen materiaalin ja ohjelmassa mainitut ateriat. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Siihen lisätään laskutusmaksu 5 € (+ alv 24 %).

Ilmoittautuminen 23.5. mennessä

Tampere, Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Ratapihankatu 43
33100 TAMPERE

Solo Sokos hotel Torni

Tarvitsetko majoitusta?

Osallistuja varaa itse majoituksen suoraan hotellista. Olemme varanneet majoituskiintiön kurssipäivien väliseksi yöksi kiintiötunnuksella Ympäristönsuojelu. Huonevaraukset voidaan tehdä Sokos Hotels Myyntipalvelusta, puh. 020 1234 600/ yksittäiset huonevaraukset tai sokos.hotels@sok.fi. Majoitus maksetaan suoraan hotelliin tai pyydetään laskuttamaan maksu, jolloin hotelli perii laskutuslisän. Majoituskiintiö raukeaa 27.4.2018. Kiintiön umpeutumisen jälkeen tulleisiin varauksiin sovelletaan päivän hintaa.

1 hengen huone 145 €/ huone/ vrk
2 hengen huone 165 €/ huone/ vrk

KoulutuspäällikköMilla Toivonenpuh. +358 400 86 7703etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriAnn-Marie Bützow-Heikkiläpuh. +358 50 301 9143Ann-Marie.Butzow-Heikkila@fcg.fi