OVTES:n perusteita verkossa

Ajankohta 17.9.2018 - 19.11.2018
Paikkakunta Verkkokoulutus

Kurssin tavoitteena on oppia soveltamaan kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimusta (OVTES) sekä työlainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.

Kurssi koostuu viidestä tehtäväsarjasta:
• Palvelussuhteen alkaminen ja päättyminen
• OVTES:n palkkausmääräykset
• OVTES:n työaikamääräykset
• Tuntiopettajat
• Virantoimituksen keskeytys

Tehtäväsarjat sisältävät monivalinta- ja esseetehtäviä, joihin opiskelijat saavat henkilökohtaisen palautteen. Opiskelun tukena käytetään mm. lyhyitä videoluentoja. Lisäksi oppimistehtävien ratkaisemiseen tarvitaan virka- ja työehtosopimuksia (KVTES ja OVTES).

Kurssi soveltuu peruskurssiksi sekä peruskoulun ja lukion että ammatillisen koulutuksen palkka- ja henkilöstöhallinnolle ja esimiehille. Kurssilla on kaikille yhteisiä tehtäviä (A-osio) sekä vaihtoehtoisia tehtäviä yleissivistävälle koulutukselle (B-osio) ja ammatilliselle koulutukselle (C-osio).

Koulutus soveltuu peruskurssiksi palkkahallinnon ja henkilöstöhallinnon tehtävissä sekä opetusalan esimiestehtävissä työskenteleville.

Kurssin sisältö

1. Palvelussuhteen alkaminen ja päättyminen
• Virka- vai työsopimussuhde
• Määräaikainen virkasuhde
• Toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottaminen
• Virkasuhteen päättyminen

2. OVTES:n palkkausmääräykset
• OVTES A-osion palkkausmääräykset
• OVTES B- ja C-osion palkkausmääräykset

3. OVTES:n työaikamääräykset
• OVTES A-osion työaikamääräykset
• OVTES B- ja C-osion työaikamääräykset

4. Tuntiopettajat
• OVTES A-osion tuntiopettajia koskevat määräykset
• OVTES B- ja C-osion tuntiopettajia koskevat määräykset

5. Virantoimituksen keskeytys
• Vuosilomamääräykset (A-osio)
• Virkavapaan vaikutus palkkaukseen (A-osio)
• Sairauslomaa ja perhevapaita koskevat määräykset (A-osio)
• Virantoimituksen keskeytys (B-osio / C-osio)

Opetusmuodot ja kurssin toteutus
Kurssi toteutetaan kokonaan etäopetuksena Discendum Optima -oppimisympäristössä, jonka käyttämiseen tarvitaan vain internet-yhteys.

Maksu sisältää opetuksen, oppimisympäristön käytön ja tehtävien tutoroinnin.

Laskutamme maksun viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja lisäämme siihen laskutuslisän 5 € (+ alv 24 %).

Ilmoittautuminen viimeistään 7.9.2018. Osallistujat saavat kirjallisen vahvistuksen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Osallistuminen voidaan peruuttaa maksutta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan laskutetaan koko osallistumismaksu.

Verkkokoulutus

Tutoreina, oppimistehtävien vastausten tarkastajina, toimivat työmarkkinalakimies Teija Metsäranta ja työmarkkina-asiamies Tuula Vaskelainen KT Kuntatyönantajista.

KoulutuspäällikköTarja Heikkinenpuh. +358 50 327 0537etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriLena Sjöblompuh. +358 50 301 9167etunimi.sukunimi@fcg.fi