Kirjaudu

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut - jatkuvaa muutosta!

Loading Loading...

Ajankohta 26.4.2018
Aika
Paikkakunta Tampere
Ilmoittautumisaika


Tilaisuuden varsinainen ilmoittautumisaika on päättynyt, mutta voit vielä ilmoittautua mukaan ilmoittautumislinkin ollessa avoinna/ näkyvissä

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut - jatkuvaa muutosta!

Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista on ollut voimassa 1.3.2017 alkaen, ja sitä muutettiin jälleen 1.1.2018 alkaen. Kuntien tulee soveltaa lakia asiakasmaksujen perinnässä ja toimintaperiaatteissa, vaikka uusia muutoksia näyttää tulevan tiukalla aikataululla.

Lakimuutokset ovat tulleet voimaan tammikuun alusta, ja opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut 8.12.2017 ilmoitukset indeksimuutoksista, jotka tulevat voimaan elokuun alusta 2018 alkaen. Maksujen osalta vuosi on ollut kiireinen, ja sellaisena se näyttää edelleen jatkuvan. Lisäksi, hallituksen linjauksen mukaisesti, opetus- ja kulttuuriministeriö rohkaisee kuntia maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeiluihin.

Mitä tästä kaikesta seuraa? Mitä kunnassamme tapahtuu? Miten maksutulot kehittyvät?

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten laki muuttui, ja mitä kaikkea on tapahtumassa. Kertaamme asiakasmaksulain kokonaisuutena ja käymme kohta kohdalta läpi sen muutokset. Keskustelemme yhdessä eri kuntien toimintatavoista ja pohdimme esiin nousseita kysymyksiä ja ongelmakohtia. Tilaisuus tarjoaa oivan mahdollisuuden verkostoitumiseen ja toisilta oppimiseen.

Koulutuspäivän aluksi kertaamme tiivistetysti vaiheet, miten tähän on tultu sekä visioimme lyhyesti varhaiskasvatuksen tulevaisuutta ja taloutta. Tämän jälkeen paneudumme asiakasmaksujen määräämiseen liittyviin muutoksiin, käytännön tulkintaan ja tähän liittyvien pulmien ratkaisemiseen. Pohdimme myös maksuttoman varhaiskasvatuksen problematiikkaa, ja siihen liittyviä haasteita.

Tilaisuus tuotetaan FCG Koulutuksen ja Suomen Kuntaliiton yhteistyönä. Päivän kouluttajana toimii varhaiskasvatuksen kehittämispäällikkö Jarkko Lahtinen Suomen Kuntaliitosta.

Tervetuloa!

Toivomme sinun välittävän tietoa koulutuksestamme työyhteisössäsi, kunnassasi ja verkostoissasi.
Torstai 26.4.2018

Päivän kouluttajana toimii kehittämispäällikkö Jarkko Lahtinen Suomen Kuntaliitosta.

9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi

10.00 Koulutuksen avaus

10.05 Missä mennään varhaiskasvatus?

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki ja tulevaisuuden tilanteet

• Varhaiskasvatuksen maksulainsäädäntö
• Voimaan jo tulleet ja tulevat muutokset
• Tulorajat ja sisarusalennus
• Yhteishuoltajuus ja palvelu kahdessa kunnassa
• Keskustelua soveltamisesta
• Osallistujien kysymykset
• Maksuton varhaiskasvatus - miten edetään?

15.30 Koulutuspäivän päätös


11.30 - 12.15 Lounas
13.45 - 14.10 Iltapäiväkahvi

310,00 EUR + alv 24%
Maksu sisältää luentomateriaalin sekä ohjelmassa mainitut tarjoilut. Laskutamme maksun viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja lisäämme laskuun laskutuslisän 5 € (+ alv 24 %).

Peruutusehdot
Osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta, johon lisätään laskutuslisä 5 € (+ alv 24 %). Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu. Maksuun lisätään arvonlisävero.

Tampere, Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Ratapihankatu 43
33100 TAMPERE

Yhteyshenkilöt

KoulutuspäällikköIlkka Pauluspuh. +358 44 298 2078etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriJohanna Mäkipuh. +358 41 522 0775etunimi.sukunimi@fcg.fiFCG Koulutus Oy
Osmontie 34 (PL 950)
00601 Helsinki
puh. 010 4090
etunimi.sukunimi@fcg.fi
www.fcg.fi/koulutus

Tulosta (PDF)