Uusi vammaispalvelulaki käytännössä

Ajankohta 31.1.2019
Paikkakunta Helsinki + striimaus

Vammaispalvelulaki uudistuu! Mikä muuttuu ja mikä pysyy ennallaan? Varmista, että organisaatiosi toimii viimeisimpien tietojen pohjalta ja ilmoittaudu mukaan!

Sosiaali- ja terveysministeriö uudistaa vammaislainsäädännön. Uudistuksella yhdistetään vammaispalvelulaki sekä kehitysvammalaki uudeksi vammaispalveluja koskevaksi erityislaiksi. Uuden vammaispalvelulain on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2021. Lain valmistelussa on otettu huomioon sote- ja maakuntalaki, palveluntuottajalaki ja valinnanvapauslaki, ja sen on tarkoitus tulla voimaan, kun uudet maakunnat aloittavat toimintansa.

Koulutuksessa käydään tehokkaasti läpi uuden vammaispalvelulain taustaa ja tavoitteita sekä vaatimuksia palveluiden toteuttamiseen. Mikä muuttuu ja mikä ei? Millaisia asioita uudistuksen myötä on kunnissa otettava huomioon?

Koulutukseen voit osallistua paikan päällä tai verkossa oman koneen kautta. Tervetuloa mukaan!

Koulutus on tarkoitettu vammaispalveluita suunnitteleville ja toteuttaville tahoille sekä kaikille vammaispalveluiden parissa työskenteleville ja aiheesta kiinnostuneille.

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.15 Tervetuloa
Koulutuspäällikkö Sanni Isometsä, FCG Koulutus Oy

9.20 Uudistuva vammaislainsäädäntö
• Kokonaisuudistuksen tausta ja prosessi
• Lain nykytila ja toimeenpano
• Lain velvoitteet ja suhde muihin lakeihin
• Käytännön esimerkkejä
• Kysymyksiä & vastauksia
Hallitusneuvos Jaana Huhta, Sosiaali- ja terveysministeriö

10.15 Tauko

10.30 Edellinen aihe jatkuu

11.30 Lounas

12.30 Uudistusten vaikutus kuntien palveluihin
Erityisasiantuntija Jaana Viemerö, Suomen Kuntaliitto

Kommenttipuheenvuoro:
Vammaispalvelupäällikkö Anu Autio, Espoon kaupunki

14.00 Iltapäiväkahvi

14.30 Kunnallisten vammaisneuvostojen rooli tulevaisuudessa
Suunnittelija Tea Hoffren, Vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta (VANE)

15.15 Yhteenveto ja keskustelua

15.30 Koulutus päättyy

Maksu sisältää luentomateriaalin sekä ohjelmassa mainitut tarjoilut. lisäämme laskuun laskutuslisän 5 € (+ alv 24 %).

Jos osallistut koulutukseen etänä, on osallistujamaksu 290 € /osallistuja + alv 24 %

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu enemmän henkilöitä samaan tilaisuuteen etäyhteyden välityksellä, huomioithan seuraavat hintaporrastukset:
5 tai enemmän, hinta on 1250 euroa (+ alv).
11 tai enemmän, hinta on 1800 euroa (+alv).
21 tai enemmän, hinta on 2200 euroa (+ alv.)
31 tai enemmän, hinta on 2900 euroa (+alv)
41 tai enemmän, hinta 3300 euroa (+alv)
51 tai enemmän, hinta 3700 euroa (+alv)
61 tai enemmän, hinta 4100 euroa (+alv)
71 tai enemmän, hinta 4600 euroa (+alv)
81 tai enemmän, hinta 5000 euroa (+alv)

Jos organisaatiostasi osallistuu yli 100 hlöä, pyydä tarjous koulutuspäälliköltä!

Osallistuminen voidaan peruuttaa maksutta 15.1.2019 mennessä. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 prosenttia osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu. Maksuihin lisätään arvonlisävero.

Helsinki, Original Sokos Hotel Presidentti
Eteläinen Rautatiekatu 4

Kouluttamassa mm. STM:n hallitusneuvos ja lakia valmistellut Jaana Huhta sekä Suomen Kuntaliiton erityisasiantuntija Jaana Viemerö.

KoulutuspäällikköSanni Isometsäpuh. +358 44 750 5308etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriUlla Hallakoskipuh. +358 50 302 7712etunimi.sukunimi@fcg.fi