Kirjaudu

KPJ Kuntapuheenjohtajan johtamiskoulutus IX

Loading Loading...

Ajankohta 27.9.2018 - 14.12.2018
Aika
Paikkakunta Helsinki + Tuusula
Ilmoittautumisaika


Johtamiskoulutus on tarkoitettu kuntien valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajille, varapuheenjohtajille ja osa-aikaisille puheenjohtajille.

Jaksojen päivämäärät:
1. jakso 27.–28.9.2018
2. jakso 25.–26.10.2018
3. jakso 13.–14.12.2018

Teemoina:
• kuntayhteisön ja -konsernin sekä poliittisten prosessien johtaminen
• tulevaisuuden kunta globaalissa ja kansallisessa toimintaympäristössä sekä strateginen johtaminen
• kaksoisjohtaminen, hyvä hallitus- ja valtuustotyöskentely sekä menestyksellisen johtamisen pelisäännöt
• johtamisen monipuoliset työkalut
• kuntapuheenjohtaja muutoksen tekijänä ja toteuttajana
• viestintä ja vuorovaikutus – maine, teot ja seuraukset

Ohjelmaan kuuluu:
• 3 lähiopetusjaksoa (á 2 päivää) materiaaleineen
• DiSC®-toimintatyylianalyysi ja henkilökohtainen palautekeskustelu
• henkilökohtainen johtajuuden kehittymissuunnitelma
• illalliset vertaiskeskusteluineen

Suomen Kuntaliitto myöntää osallistuneille KPJ-sertifikaatin, joka on julkinen tunnustus korkeatasoisista valmiuksista toimia puheenjohtajan vaativissa tehtävissä. Sertifikaatin saa osallistuttuaan koulutukseen ja palautettuaan johtajuuden kehittymissuunnitelman.

Otamme ryhmään maksimissaan 20 osallistujaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.9.2018.

Tervetuloa!

Kuntien valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat, varapuheenjohtajat sekä osa-aikaiset puheenjohtajat ovat tervetulleita johtamiskoulutukseen. Suomessa on tällä hetkellä 91 sertifioitua kuntapuheenjohtajaa.

Kokemuksia aikaisemmista ohjelmista:

”Minulle koulutus on antanut uusia ideoita miten valtuuston työtä voidaan kehittää. Muutamia asioita on jo vireillä, jotka ensi vuoden alusta otetaan käyttöön. Olen suoraan sanoen nauttinut tästä koulutussessiosta!”
Valtuuston puheenjohtaja Harri Helminen, Kouvolan kaupunki

”Parasta on ollut vertaistuki. Meillä oli koulutuksen aikana erinomainen mahdollisuus yhteiselle keskustelulle ja kehittymiselle. Se on verkosto, josta on varmasti iloa tästä eteenkin päin. Toinen asia on ilman muuta käytännön työkalut.”
Hallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, Hämeenlinnan kaupunki

”Todella tärkeää, että molemmat, sekä hallituksen että valtuuston puheenjohtaja, osallistuivat koulutukseen. Olemme saaneet konkreettisia työvälineitä puheenjohtajuuden tueksi. Esimerkiksi uudistimme kaupunginhallituksen pelisäännöt/eettiset toimintaohjeet, kaupunginjohtajan kehityskeskustelukäytännön, valtuuston työjärjestyksen ja paljon muuta."
Valtuuston puheenjohtaja Kati Ojaniemi ja hallituksen puheenjohtaja Kimmo Heinonen, Seinäjoen kaupunki

”Valmennukseen kuuluva toimintatyylianalyysi muodosti hyvän pohjan yhdessä oppimiselle. Analyysi vahvisti aiempia käsityksiä omasta johtamisesta ja antoi myös uusia näkökulmia omaan persoonallisuuteen vaikuttajana. Kurssin tärkeimpiä pointteja olivat yhteistyön tärkeys, luottamus ja sen ylläpitäminen, viestintä ja johtajuus. Kurssi antoi meille tärkeää ja arvokasta siitä tilanteesta, että on syytä kehittää itseään jatkuvasti. Tämän seikan perusteella me olemme 100 %:sti jatkokoulutustilaisuuksien kannalla ja suosittelemme valmennusta kaikille muillekin vastaavissa tehtävissä toimiville.”
Hallituksen puheenjohtaja Olavi Merihaara, Askolan kunta

"Meitä raumalaisia päättäjiä oli mukana peräti neljä – kaikki kaupunginhallituksen kolme puheenjohtajaa ja minä valtuuston puheenjohtajana. Hieno panostus Rauman kaupungilta korkeimman luottamusmiesjohdon koulutukseen! Siitä voi olla vain iloinen ja kiitollinen." Valtuuston puheenjohtaja Hanna Marva, Rauman kaupunki

”Kun uusiin haasteisiin ryhdytään, niihin täytyy itse kouluttautua, koskaan ei ole valmis. ...Olemme olleet samanarvoisia, vaikka olemme olleet isoista kunnista tai pienistä kunnista. Jos meillä on x-suuruinen ongelma, toisilla se 10-suuruinen.”
Hallituksen puheenjohtaja Jukka Leppäniemi, Teuvan kunta

”Nykypäivä on varsin problemaattinen kuntapäättäjille: Toimintaympäristö muuttuu kiihtyvää vauhtia, rahat eivät riitä ja tulevaisuus näyttää utuiselta. Siksi on erinomainen asia, että kuntapuheenjohtajille on tarjottu kpj-koulutuksen muodossa tilaisuus päivittää tietojaan, omaksua uusia näkökulmia ja vaihtaa kokemuksia miellyttävässä ympäristössä eri puolilta Suomea olevien kollegojen kanssa. Verkostoitumista ei voi välttää! Suosittelen koulutusta lämpimästi kaikille asianosaisille!”
Valtuuston puheenjohtaja, kunnallisneuvos Harri Kivenmaa, Kokemäen kaupunki

3100,00 EUR + alv 24%
kuntakohtainen omarahoitushinta/osallistuja, johon kuuluu:
• 3 lähiopetusjaksoa (á 2 päivää) valmennusmateriaaleineen
• DiSC®-toimintatyylianalyysi sekä siihen liittyvä palautekeskustelu
• henkilökohtainen kehittymissuunnitelma, jonka työstämistä tuetaan ohjelman aikana
• lounaat ja illalliset vertaiskeskusteluineen

Erillisinä optioina:
• henkilökohtainen coaching, joka sisältää kolme 1,5 tunnin sessiota Certified Business Coach® -valmentajan kanssa syventämään ja tukemaan henkilökohtaisia johtamisvalmiuksia (650 EUR + alv 24%)

Coachingin teemat määrittyvät yksilöllisesti. Tyypillisesti näkökulmana on johtamistaitojen syventäminen. Esimerkiksi DiSC®-analyysin tai kehittymissuunnitelman pohjalta osallistuja on voinut tunnistaa itselleen tärkeitä aihioita, joita voidaan käsitellä edelleen ja hakea käytännön toimenpiteitä niiden edistämiseksi. Aiheena voi olla esimerkiksi myös jonkun tärkeän johtamistilanteen tai ongelmaksi koetun asian työstäminen; miten sitä voidaan jäsentää ja millaisin toimenpitein saadaan aikaan ratkaisuja.

• kunnassa toteutettava valtuusto- tai hallitustyön arviointi sekä toimielimen työskentelyn kehittämistyöpaja

• ohjelman päättävä opintomatka Euroopan kohteeseen

Osallistumisen veloitukseton peruutus voidaan tehdä viimeiseen ilmoittautumispäivään eli 6.9.2018 mennessä. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu. Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24%.

Helsinki, Kuntatalo / Tuusula, Majatalo Onnela

Lisätiedot

Tarvitsetko majoitusta? Olemme sopineet 1. ja 3. jaksolle tarjoushinnan majoitukseen Cumulus Hakaniemessä, joka on kävelymatkan päässä Kuntatalolta. Kahden hengen huonetta varattaessa tulee ilmoittaa myös toisen yöpyjän nimi. Mikäli toista yöpyjää ei ole tiedossa, varataan yhden hengen huone.

Cumulus Hakaniemi: puhelinnumero 020 055 055 tai my.reservation@restel.fi. Huoneen saa tekemällä varauksen viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta mainiten koulutuksen nimen "9. KPJ".

Vuoden 2018 hinnat:
1-hengen huone: 125 euroa / huone / vrk / henkilö
2-hengen huone: 70 euroa / huone / vrk / henkilö

2. jakso 25.–26.10.2018 järjestetään internaatissa Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Yhden hengen Comfort-huone on 85 euroa / huone / vrk, Superior-huone on 105 euroa / huone / vrk. Huonetyyppejä on rajattu määrä. Huone tulee varata 12.10. mennessä osoitteesta myynti@onnela.com tai numerosta 09 258 821 tunnuksella "FCG".

Koulutusohjelman alustajina ovat Suomen parhaat asiantuntijat kuntajohtamisen ja -hallinnon alalta. Alustajina käytetään myös monialaisesti yritysmaailman sekä tiedeyhteisön edustajia.

Merkittävänä tiedonlähteenä ovat myös osallistujat itse. Ohjelma tarjoaa verkostoitumista ja vertaisoppimista; käytännön kokemuksia, haastamista ja hyviä käytäntöjä.

Mukana on lisäksi Certified Business Coach® -valmentajamme toimialajohtaja Marita Lehikoinen.

Ilmoittaudu

Yhteyshenkilöt

KoulutuspäällikköMarita Lehikoinenpuh. +358 40 840 0470etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriMarianna af HällströmMarianna.afHallstrom@fcg.fiFCG Koulutus Oy
Osmontie 34 (PL 950)
00601 Helsinki
puh. 010 4090
etunimi.sukunimi@fcg.fi
www.fcg.fi/koulutus

Tulosta (PDF)