Esimiespassi-verkkokoulutus

Paikkakunta aloita opiskelu verkossa heti

Esimiespassi on KT Kuntatyönantajien suunnittelema ja toteuttama verkkokoulutus, jonka hyväksytysti suorittaneille myönnetään Esimiespassi.

Kurssin voi aloittaa haluamaan ajankohtana. Opiskeluoikeus alkaa heti kun kurssille on ilmoittautunut ja kestää 60 vuorokautta. Kun tehtävät ja kurssin päättävä monivalintatentti on suoritettu hyväksytysti, opiskelija saa todistuksen ja esimiespassin.

Kurssin tavoitteena on opastaa esimiestä löytämään oikeat tietolähteet työnsä tueksi sekä antaa hänelle valmiuksia toimia työnantajaroolissa ja selvitä työyhteisön haastavista tilanteista. Kurssin suoritettuaan esimies tuntee vastuunsa henkilöstöasioissa sekä hallitsee tarvittavat perustiedot palvelussuhdeasioista ja työlainsäädännöstä.

Kurssilla käydään läpi tavallisimpia esimiehen työssään kohtaamia tilanteita esimerkkien kautta. Esimerkkitapaukset auttavat tulkitsemaan ja soveltamaan kunnallisia virka- ja työehtosopimuksia sekä työlainsäädäntöä yleisellä tasolla.

Kurssi koostuu seuraavista seitsemästä osioista:

• Palvelussuhteen alkaminen ja päättyminen
• Palkkaus ja palkanmäärittely
• Työaika ja työvuorosuunnittelu
• Vuosilomat
• Sairauslomat
• Virka- ja työvapaat
• Työsuojelu

Tehtävät ovat monivalintatehtäviä ja lyhyitä esseetehtäviä. Osaan tehtävistä osallistuja saa henkilökohtaisen palautteen. Opiskelumateriaali muodostuu kirjallisesta materiaalista, artikkeleista sekä lyhyistä videoluennoista. Tehtävien tarkastajina toimivat KT Kuntatyönantajien asiantuntijat.

400 € (+ alv) / osallistuja. EKJ-ohjelmaan osallistujille 250 € (+ alv) / osallistuja. Jos samasta työyhteisöstä on useampi osallistuja, kysy hintaporrastusta!

Verkkokoulutus

Verkko-oppimisympäristö on helppokäyttöinen. Sinne kirjaudutaan ilmoittautumisen ja tunnusten saamisen jälkeen osoitteessa https://optima.discendum.com/fcg.

Jos olet uusi opiskelija, henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana lähetetään sinulle ilmoittautumisen jälkeen. Jos sinulla on ennestään olemassa käyttäjätunnus ja salasana oppimisympäristöömme, voit käyttää niitä.

Käytämme Discendumin Optima-alustaa, jonka käyttöä sekä Mozilla Firefox että Microsoft Internet Explorer -selaimet tukevat täysin. iPadeilla suositellaan käyttämään Safaria ja Android-tableteilla Chromea. On suositeltavaa käyttää mahdollisimman uusia selainten versioita. Jotta Optiman kaikki ominaisuudet olisivat käytössä, selaimen pitää sallia Javan ja JavaScriptin käyttö.

KoulutuspäällikköTarja Heikkinenpuh. +358 50 327 0537etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriLena Sjöblompuh. +358 50 301 9167etunimi.sukunimi@fcg.fi