Kirjaudu

Hoiva ja hygienia 2019

Loading Loading...

Ajankohta 15.5.2019 - 16.5.2019
Aika
Paikkakunta Helsinki
Ilmoittautumisaika


Koulutuspäivillä syvennymme ikäihmisten parissa tapahtuvan hoito- ja hoivatyön sekä hygienian maailmaan. Päivien keskiössä on hygienia. Tarkoituksena on tarjota oleellisin ja ajankohtaisin tieto, jota hoitohenkilöstö työssään tarvitsevat toimiessaan hoito- ja hoivakodeissa sekä kotihoidossa.

Lämpimästi tervetuloa!

Päivät on tarkoitettu hygieniahoitajille, hoito- ja hoivakodeissa sekä kotihoidossa toimiville terveydenhuollon ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Keskiviikko 15.5

8.45 Ilmoittautuminen ja kahvi

9.15 Tervetuloa!

koulutuspäällikkö Inka Suhonen, FCG Koulutus Oy

9.30 Ikäihmisten ruokapalvelujen tulevaisuudesta
• STM:n selvitys 2018
• ruokapalvelujen nykytila kotihoidon näkökulmasta
• ruokapalvelujen tulevaisuudesta
dosentti, ETT Merja Suominen, Gery ry

10.30 Tauko

10.45 Ravitsemus ja ruokailu toimintakyvyn ylläpitämisessä
• ravintotarve ikääntyessä
• ruoan käyttö ja ravinnon saanti ikääntyneillä
• kotiaterioiden koko puhuttaa
• ruokahuollon hygieniasta
dosentti, ETT Merja Suominen, Gery ry

11.45 Lounas

12.45 Kodinomaiset tehtävät ja niihin perehdyttäminen?
• kodinomaiset tehtävät?
• miten toimin, jos minulta odotetaan kodinomaisia tehtäviä?
• kuka minua perehdyttää, asiakasko?
kehittämispäällikkö Marjut Lindell, Palvelukoti Toukola

14.00 Kahvitauko

14.30 Iäkkään kokemus hoidon laadusta
• ikääntyneiden kotihoidon palvelu-ja laatukokemuksia
• arkipäiväisten valintojen tekeminen, osa identiteettiä
johtava asiantuntija, TtT Teija Hammar, Iäkkäät, vammaiset ja toimintakyky –yksikkö, THL

15.15 Turvallisuus ympärivuorokautisessa hoidossa ja kotihoidossa
• hyvä turvallisuuskulttuuri
• asiakkaan ottaminen mukaan turvallisuussuunnitteluun
• riskienhallinta
Teija Hammar

16.00 Kysymyksiä, keskustelua ja kuohuvaa

16.30 Ensimmäinen koulutuspäivä päättyy

Torstai 16.5.

8.30 Aamukahvi

9.00 Infektiot ja niiden ehkäisyä hoiva-ja kotihoidossa
• hoidossa ilmaantuvat infektiot ja niille altistavat tekijät
• infektioiden torjunta ja tavanomaiset varotoimet kotihoidossa ja ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköissä
• hoitohenkilökunnan suojainten käyttö
• milloin kädet on desinfioitava?
sairaalasiivouksen ja välinehuollon asiantuntija, hygieniahoitaja Heli Lankinen, Berner Oy

10.30 Tauko

10.45 Infektioiden torjunnan tukemisen keinoja
• ympäristön puhtaus ja sen ylläpitäminen
• huoneilman kosteus ja puhtaus
• hoitotarvikkeet ja -välineet ja niiden huolto
sairaalasiivouksen ja välinehuollon asiantuntija, hygieniahoitaja Heli Lankinen, Berner Oy

11.45 Lounas

12.45 Toimintakuntoa tukevat apuvälineet
• apuvälineen tarpeen arviointi
• arjen apuvälineet
• hyvät hygieniakäytännöt apuvälineiden käyttökuntoisuuden ylläpidossa
toimintaterapeutti Johanna Kuisma, Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimiala, Apuvälinepalvelut

14.15 Kahvi

14.45 Kaatumisten vaaratekijät ja ennaltaehkäisy
• hoivakoti – haaste sekä asukkaalle että henkilökunnalle
• iäkkäiden kaatumisen vaaratekijät
• ennaltaehkäisy
kehittämispäällikkö, TtT Satu Havulinna, Iäkkäät, vammaiset ja toimintakyky -yksikkö THL

15.30 Yhteenveto ja keskustelua

15.45 Hyvää kotimatkaa!

555,00 EUR + alv 24%
Hintaan sisältyy ohjelma, sähköinen materiaali sekä ohjelmassa mainitut tarjoilut.

Laskutamme maksun tapahtuman jälkeen ja lisäämme laskuun laskutuslisän 5€ (+ alv 24 %).

Tarvitsetko majoitusta?


Peruutusehdot
Osallistumisen voi peruuttaa maksutta 29.4.2019 mennessä.

Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 prosenttia osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu.

Maksuihin lisätään arvonlisävero.

Scandic Hotel Simonkenttä
Simonkatu 9
00100 Helsinki

Lisätiedot

Olemme varanneet majoituskiintiön , josta osallistujat itse varaavat majoituksensa. Mainitkaa ystävällisesti kiintiötunnus ”Hoiva ja hygienia” varausta tehdessä.

Varaukset:
Jokainen majoittuja varaa huoneensa itse seuraavaa linkkiä hyödyntäen: http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BFCG150519
18.12.2018 alkaen 1.5.2019 mennessä tai hotellin varaustilanteen mukaan. Tämän jälkeen varaamattomat huoneet siirtyvät hotellille vapaaseen myyntiin päivän hinnalla saatavuuden mukaan.

Huonehinnat:
179 eur / vrk / yhden hengen huone
199 eur / vrk / kahden hengen huone

Huonehintaan sisältyy runsas buffet-aamiainen, langaton internetyhteys (Wi-Fi) ja ALV.

Ilmoittaudu

Yhteyshenkilöt

KoulutuspäällikköInka Suhonenpuh. +358 50 592 0284etunimi.sukunimi@fcg.fi
KoulutuskoordinaattoriUlla Hallakoskipuh. +358 50 302 7712etunimi.sukunimi@fcg.fi



FCG Koulutus Oy
Osmontie 34 (PL 950)
00601 Helsinki
puh. 010 4090
etunimi.sukunimi@fcg.fi
www.fcg.fi/koulutus

Tulosta (PDF)