Kuntaviestijä 2.0 - koulutusohjelma

Ajankohta 12.11.2021 - 30.11.2021
Paikkakunta webinaari

Kuntaviestinnän kaikki osa-alueet haltuun yhden koulutusohjelman aikana

Toteutatko viestintää tai markkinointia kuntasi alueella? Kuntaviestijä 2.0 -koulutusohjelma on juuri sinulle.

Koulutuksessa käydään läpi kuntaviestinnän tärkeimmät osa-alueet: mm. tiedottaminen, viestinnän suunnittelu, sosiaalisen median sisällöt, maineenhallinta ja kriisiviestintä. Lisäksi opimme seuraamaan ja optimoimaan viestintää eri kanavissa, kuten verkkosivuilla, sosiaalisen median mainontaa unohtamatta.

Tämä koulutusohjelma on suunnattu kunnissa ja kaupungeissa viestintää ja markkinointia toteuttaville. Voit työskennellä esim. tiedottajana, viestinnän ja/tai markkinoinnin suunnittelijana, päällikkönä, assistenttina, sihteerinä tai toimia asiakaspalvelutehtävissä tai osana hankkeita.

Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä ja siinä on 7 eri moduulia. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot.

Osallistujat saavat käyttöönsä koulutusalustan, josta löytyvät koulutuksen materiaalit ja muu tarvittava informaatio. Siellä on myös helppo verkostoitua ja jakaa hyviä viestinnän käytäntöjä toisten koulutusohjelman osallistujien kesken. Koulutusohjelman aikana suoritat käytännön työhön liittyviä harjoituksia ja tehtäviä, ja ohjelman lopussa saat henkilökohtaista sparrausta koulutusohjelman aikana tekemäsi viestintäsuunnitelman parissa.

Lämpimästi tervetuloa hiomaan kuntaviestinnän taidot huippuun!

Voit suorittaa koko koulutusohjelman, jolloin saat suorituksesta todistuksen, tai osallistua jaksoihin irrallisina. Tutustu jaksoihin Ohjelma-sivulla. Jos haluat ilmoittautua mukaan yksittäisiin jaksoihin, ilmoittaudu mukaan jakson omilla sivuilla, jonne linkit löytyvät Ohjelma-sivun alaosasta.

Koulutus on keskusteleva, käytännönläheinen ja hyödyllinen kaikille, jotka suunnittelevat tai toteuttavat kunnan viestintää ja/tai markkinointia. Koulutus sopii esimerkiksi tiedottajille, markkinointia toteuttaville, esimiehille, tiiminvetäjille, viestinnän ja markkinoinnin suunnittelijoille, assistenteille, sihteereille, koordinaattoreille ja asiakaspalvelun työntekijöille. Se ei kuitenkaan edellytä sosiaalisen median tuntemista etukäteen.

Saat todistuksen koulutuskokonaisuudesta ja sen sisällöistä.

VIIKKO 1 / VKO 45
1. Tiedottaminen ja mediasuhteet 12.11.2021 klo 9-12 (Riitta Monto)
2. Blogikirjoittaminen 12.11.2021 klo 13-15 (Riitta Monto)

VIIKKO 2 / VKO 46
3. Facebook ja Instagram 16.11.2021 klo 9-12 (Teija Leino)
4. Twitter ja LinkedIn 19.11.2021 klo 9-12 (Teija Leino)

VIIKKO 3 / VKO 47
5. Sosiaalisen median sisällöt, suunnittelu ja analytiikka 24.11.2021 klo 9-12 (Teija Leino)
6. Maineenhallinta ja kriisiviestintä 26.11.2021 klo 9-12 (Teija Leino ja Riitta Monto)

VIIKKO 4 / VKO 48
7. Viestintäsuunnitelma -workshop 30.11.2021 klo 9-15.30 (Teija Leino)

KUNTAVIESTIJÄ 2.0 SISÄLLÖT

1. Tiedottaminen ja mediasuhteet

• Miksi tiedotetaan?
• Mitä tiedotetaan?
• Kenelle viestit kohdennetaan?
• Millaisista aineksista syntyy hyvä tiedote?
• Millainen on hyvä tiedotustilaisuus?
• Mediasuhteet, miten niitä hoidetaan?

2. Blogikirjoittaminen
Koulutuksessa käydään läpi blogikirjoittamisen vaiheet alku ideasta valmiin blogin julkaisuun:
• Aihe
• Kirjoittaja – yksi tekijä tai tiimi