Anmäl dig
Tilläggsinformation via koulutusinfo@fcg.fi

Uusi kyberturvallisuusdirektiivi (NIS2) hyväksyttiin ja annettiin joulukuussa 2022. Direktiivillä pyritään varmistamaan jäsenmaiden kyberturvallisuuden tasoa yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla ja uudistetaan EU-maiden yhteisiä minimivelvoitteita. Direktiivi koskee sekä julkista että yksityistä sektoria ja siinä on määritelty yhteiskunnan kriittisille sektoreille kyberturvallisuutta vahvistavia riskienhallinta- ja raportointivelvoitteita kyberturvallisuuden häiriöistä.

Erittäin kriittisiksi sektoreiksi on määritelty liikenne, terveys, julkishallinto, energia, pankit, finanssimarkkinoiden infrastruktuurit, vesi- ja jätevesihuolto, digitaalinen infrastruktuuri ja avaruus. Lisäksi kriittisiksi sektoreiksi on määritelty mm. postipalvelut, jätehuolto, elintarvikealan tuotanto, verkon markkinapaikkojen ja verkkoyhteisön alustojen tarjoajat, tutkimustoiminta sekä kemikaalien ja monien muiden kriittisten tuotteiden ja laitteiden valmistus. Siirtymäaika sääntelyn saattamiseksi osaksi kansallista lainsäädäntöä kestää vuoden 2024 jälkimmäiselle puoliskolle.

Työskenteletkö yhteiskunnan kannalta kriittisellä toimialalla? Tiedätkö miten direktiivi muuttaa kyberturvallisuuslainsäädäntöä kriittisillä aloilla ja miten direktiivi vaikuttaa omaan toimialaasi ja organisaatioosi? Tule kuulemaan direktiivin keskeisimmästä sisällöstä ja sen aiheuttamista muutoksista kyberturvallisuuteen erikoistuneelta juristiltamme.

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!
 

Program

8.50 Linjat avataan

9.00 Koulutuksen avaus
Koulutussuunnittelija Jonna Kautto, FCG Finnish Consulting Group Oy
 
Koulutuksen sisältö:

  • NIS2-direktiivin esittely – Sääntelyn tavoitteet, soveltamisala ja vaikutukset sekä asetettavat velvoitteet kriittisten alojen organisaatioille ja jäsenvaltioille
  • NIS2-direktiivin suhde muuhun kyberturvallisuussääntelyyn
  • Keskeisimmät muutokset aikaisempaan sääntelyyn nähden ja muutosten aikataulu
  • Kansallinen voimaan saattaminen – Mitä tiedämme nyt?
  • Miten kriittisten alojen organisaatioiden tulisi valmistautua uuteen sääntelyyn?

Senior Associate Johanna Tuohino, Dittmar & Indrenius

12.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen aikana pidetään kaksi lyhyempää taukoa.

Föreläsare

Tuohino, Johanna
Dittmar & Indrenius Advokatbyrå Ab
Senior Associate

Johanna Tuohino on kokenut teknologiajuristi, jolla on monipuolinen tausta tietoturvaan liittyvästä juridiikasta niin julkisen kuin yksityisen sektorin näkökulmista. Aikaisemmin työurallaan Johanna on ollut mukana kyberturvallisuuteen liittyvässä lainvalmistelutyössä ja nykyisessä tehtävässään asianajotoimisto Dittmar & Indreniuksen juristina hän neuvoo yrityksiä ja julkisia organisaatioita kyberturvallisuuteen ja muuhun teknologiajuridiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi hän on kartuttanut osaamistaan yritysjuristina IT-alalla ja EU-oikeuden tohtoriopintojen parissa.
 

Priser

Hinta on 390 € + alv 24 % / hlö

Jos organisaatiostanne osallistuu 4 henkilöä tai enemmän, hinnoittelu on seuraavan portaikon mukainen:

4–10 hlöä, hinta yhteensä 1560 € + alv
11–20 hlöä, hinta yhteensä 2500 € + alv
21–30 hlöä, hinta yhteensä 3200 € + alv
31–40 hlöä, hinta yhteensä 4000 € + alv
41–50 hlöä, hinta yhteensä 4500 € + alv
51–60 hlöä, hinta yhteensä 5000 € + alv
61-70 hlöä hinta yhteensä 5200 € + alv
71 -100 hlöä hinta yhteensä 5500 € + alv
101 tai enemmän, hinta yhteensä 5800 € + alv.

 

Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin. Hintaan lisätään laskutuslisä (5 € + alv).

Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 20.3.2023 saakka. Veloitamme tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.

Plats

FCG Zoom

För vem

NIS2-direktiivikoulutus on suunnattu kaikille tietoturvan ja kyberturvallisuuden parissa työskenteleville asiantuntijoille julkisella ja yksityisellä sektorilla. Koulutus soveltuu myös muille, jotka tarvitsevat ajantasaista tietoa uudesta kyberturvallisuusdirektiivistä.
 

Ytterligare information

Kautto, Jonna
Koulutussuunnittelija
Jonna.Kautto@fcg.fi
+358 41 732 0505
Asiakaspalvelu, koulutukset
koulutusinfo@fcg.fi
041 730 9011
Tavoitettavissa arkisin 8.30-15.00