Ilmoittaudu
- +
Valitse
Mahdolliset alennuskoodit voit syöttää kassalla.

Sopimus on allekirjoitettu - mitä sen jälkeen tapahtuu sopimustenhallinnassa?

Pelkkä sopimusten arkistointi ei ole riittävää sopimustenhallintaa. Koulutus antaa työkaluja sopimustenhallintaan allekirjoitusvaiheen jälkeen tapahtuvaan velvoitteen ja sen elinkaaren seurantaan. Sopimus pitää myös toiminnallistaa organisaatioon ja seurata siihen liittyviä oikeuksia, velvollisuuksia, muutoksia, päivityksiä ja ongelmatilanteita.

Sopimuksen voimassaolon aikana allekirjoituksen ja sopimuksen päättymisen välinen vaihe kaipaa huomiota, sillä sopimus voi muuttua tai sitä voidaan joutua muuttamaan monista sisäisistä tai ulkoisista tekijöistä johtuen. Sopimuksen  voimassaolokauteen voi sisältyä seurattavia ja muistettavia asioita, eli sopimuksen elinkaaren hallintaa. Post-signing-vaiheeseen kuuluvat muun muassa sopimuksen päivitykset, muutokset, jatkot, muistettavat sovitut tarkastelupisteet sekä sopimuksen päättäminen tai päättyminen.

Tärkeä osa post-signing-sopimustenhallintaa on myös sopimuskumppanien hallinta. Myös niiden osapuolten olosuhteissa tai toimintamuodoissa voi tapahtua muutoksia sopimusten voimassaolon aikana. Näitä muutoksia tulee seurata post-signing sopimustenhallinnan prosessissa. Koulutuksessa käydään läpi keskeiset sopimusosapuolen muutostilanteet, ja mitä toimenpiteitä se vaatii sopimustenhallinnassa. 

Koulutus on osa sopimustenhallinnan koulutuskokonaisuutta. OTM, sopimushallinnan asiantuntija Marita Willmanin kanssa suunniteltu kokonaisuus tarjoaa kattavasti tietoa sopimustenhallinnan periaatteista, ja kasvattaa sinun ja organisaatiosi kyvykkyyttä toteuttaa laadukasta sopimustoimintaa. Kokonaisuudesta on hyötyä kaikenlaisissa organisaatioissa työskenteleville. Kokonaisuuden kaikkiin neljään osaan voi osallistua myös erikseen. Tutustu kokonaisuuteen täältä.

Tästä koulutuksesta saat käyttöösi tallenteen 7 vrk:n ajaksi koulutuksen jälkeen.

Ota sopimustenhallinta kerralla haltuun ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittauduthan 2.10.mennessä!


Lisää alan kiinnostavimpia koulutuksia täältä

 

Ohjelma

11.50 Linjat avataan 

12.00 Koulutuksen avaus
Koulutuspäällikkö Liina Tiusanen, FCG Finnish Consulting Group Oy  

Koulutuksen aikana käsitellään seuraavat aiheet: 

 • Sopimustenhallinnan kohde ja koulutuksen tavoite 
  • Koulutuksen kohteena on post-signing-sopimusprosessi ja sen vaiheet: sopimuksen allekirjoittamisen jälkeinen seuranta, elinkaaren seuranta, sopimusmuutokset, päättyminen sekä sopimuksen jälkitoimet
 • Sopimusten eri muodot – eri tavoin syntyneet pätevät sopimusvelvoitteet. Tunnistatko ne ja hallinnoitko niitä kaikkia?
 • Mitä on sopimustenhallinta?
 • Post-signing-sopimustenhallinnan kohde ja rajaukset
 • Sopimusinventaario
 • Sopimustenhallinta osana operatiivista toimintaa 
  • Toiminnat, prosessit ja järjestelmät, joissa sopimustietoa tarvitaan?
 • Sopimusten toiminnallistaminen ja viestintä
 • Käyttöoikeudet
 • Sopimusmuutokset, jotka voivat johtua:
  • sopimuksesta itsestään
  • sopimuskumppanista 
  • omasta organisaatiosta 
  • muuttuneista olosuhteista
 • Sopimusten käyttö ja niiden kanssa toimiminen
  • huomautukset, reklamaatiot, sopimusriidat
  • hiljainen tieto ja uudelleenvastuutus
 • Sisäinen valvonta
 • Tarkastelupisteet
 • Päivitykset
 • Päättäminen, päättyminen
 • Sopimuksen jälkitoimet sopimuksen päätyttyä
   
 • Analyysitehtävä koulutuksen jälkeen. Osallistujat tekevät sisäisesti omassa organisaatiossaan. Tehtävä jaetaan koulutusmateriaalin yhteydessä.

15.45 Keskustelu- ja kysymysosio

16.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen puolenvälin aikaan pidetään kaksi noin 10-15 minuutin taukoa sopivissa väleissä.

Kouluttajana OTM, sopimushallinnan asiantuntija Marita Willman, Contractia Oy

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Asiantuntijat

Willman, Marita
Contractia Oy
Juristi

Marita Willman toimii asiantuntijana omassa yrityksessään Contractia Oy:ssä. Hän on avustanut kymmeniä suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä sopimustenhallinnan kehityshankkeissa vuodesta 2005. Ennen sitä hän toimi yritysjuristina pohjoismaisessa tietoliikennealan yrityksessä ja riskienhallinnan tehtävissä rahoitusalalla.

Hän toimii asiantuntijana sopimustenhallinnan vaatimusmäärittelyssä sekä toimii asiakkaan toimeksiannoista hankintakonsulttina. Asiakkaina ovat sekä yksityissektorin että julkissektoriin organisaatioita.

Hankkeissa Marita suunnittele asiakaskohtaisia sopimustenhallinnan ympäristöjä ja sopimusprosesseja sekä neuvoo parhaissa toimintavoissa sopimushallinnan työssä.

Teknisessä projektivaiheessa hän valvoo työn toteutusta ja tekee asiakkaan toimeksiannosta ammattimaista testausta. Sopimushallinnan vaiheen palveluihin kuuluvat käyttöönottovaiheessa koulutussuunnittelu, koulutustilaisuuksien vetäminen, koulutusmateriaalien laadinta sekä sopimusprosessien ja yhteisten toimintatapojen laadinta ja koulutus.

Hinnat

Hinta on 270 € + voimassaoleva alv / hlö

Jos organisaatiostanne osallistuu 4 henkilöä tai enemmän, hinnoittelu on seuraavan portaikon mukainen:

4–10 hlöä, hinta yhteensä 1080 € + alv
11–20 hlöä, hinta yhteensä 1700 € + alv
21–30 hlöä, hinta yhteensä 2100 € + alv
31–40 hlöä, hinta yhteensä 2700 € + alv
41–50 hlöä, hinta yhteensä 3000 € + alv
51–60 hlöä, hinta yhteensä 3500 € + alv
61-70 hlöä hinta yhteensä 4000 € + alv
71-100 hlöä hinta yhteensä 4400 € + alv
101 tai enemmän, hinta yhteensä 5000 € + alv

Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin. Hintaan lisätään laskutuslisä (5 € + alv).

Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 25.9.2024 saakka. Veloitamme tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.

Sijainti

FCG Zoom

Kenelle

Koulutus on suunnattu sopimuksien ja sopimustenhallinnan ammattilaisille ja asiantuntijoille, jotka valmistelevat ja tekevät sopimuksia, johtavat ja kehittävät organisaationsa sopimustenhallinnan prosesseja tai hoitavat käytännön sopimustenhallinnan tehtäviä.

Koulutus sopii julkissektorin, julkisyhteisöjen konserniyhtiöiden, kolmannen sektorin ja yksityissektorin sopimustenhallinnan ammattilaisille ja asiantuntijoille. Koulutus ottaa huomioon erilaiset toimijoiden lainsäädännön vaatimukset sekä mahdollisuudet. Painopiste on yleisissä sopimustenhallinnan prosesseissa, jotka sopivat soveltaen kaikille toimialoille.

Lisätietoa

Tiusanen, Liina
Koulutuspäällikkö
Liina.Tiusanen@fcg.fi
+358 41 731 6634
Rope, Tua
Koulutuskoordinaattori
Tua.Rope@fcg.fi
+358 41 730 2370