Ilmoittaudu
- +
Valitse
Mahdolliset alennuskoodit voit syöttää kassalla.

Hankinta-alan neuvottelupäivien teemana vuonna 2024 on Yhteistyö ja kumppanuudet. Tapahtuman ohjelmassa halutaan edistää hyvää yhteistyötä toimittajamarkkinan kanssa ja hankintayksiköiden välillä. Tavoitteena on päästä poteroista ja siiloista kohti kumppanuuksia. 

Neuvottelupäivät koostuu teemaan linkittyvistä puheenvuoroista ja ajankohtaisista tilannekatsauksista. Tapahtuman klassikkopuheenvuoroissa paneudutaan oikeustapauksiin ja niiden taustoihin. 

Päivät tarjoavat hankinta-alan toimijoille foorumin ajatusten jakamiseen yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa. Tervetuloa koko työyhteisön voimin hankinta-alan vuosittaiseen huipputapahtumaan kuulemaan alan uusimmista käänteistä ja verkostoitumaan valtakunnallisesti.

Luvassa on tiukkaa asiaa ja rentoa yhdessäoloa!


Tarjoaako yrityksesi palveluja julkiselle sektorille? Kiinnostaako näkyvyys tapahtumassa?

Osallistu yrityskumppanina – tavoitat tehokkaasti ja kohdistetusti uudet ja nykyiset asiakkaat, saat näkyvyyttä yrityksen tuotteille ja palveluille, ja verkostoidut muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Lisätietoja kumppanuudesta ja varattavista paikosta sähköpostilla.

Liity keskusteluun #hankinta @FCG_Group 

Ohjelma

Keskiviikko 12.6.

09.00 Aamupalaa tarjolla

10.00 Tapahtuma alkaa – tervetuloa!

10.20 Euroopan muuttuva toimintaympäristö 
Tutkija Timo Miettinen

11.20 Tauko

11.30 Markkinaoikeuden ratkaisut ja niiden taustat
Markkinaoikeustuomari Markus Ukkola

12.00 Lounastauko

13.15 Ohjelma jatkuu ohjelmalinjoilla

Linja 1. Juridiikan palvelumuotoilu hankinta-alalla 
               

Ohjelmalinjan tavoitteena on antaa käytännöllisiä työkaluja ja inspiraatiota julkisiin hankintoihin liittyvien asiakirjojen ja prosessien muotoiluun palvelumuotoilun keinoin. Ohjelmalinjan aikana kuullaan tiivis johdatus aiheeseen, ja palvelumuotoilun hyötyjä käydään läpi innostavien case-esimerkkien kautta ja käytännön työskentelyn kautta.
 
Ohjelmalinjan vetäjänä toimii OTM, osakas Aku Nikkola, Dot. Legal Oy

Linja 2. Vastuullisuus – näin vien tavoitteet käytäntöön

Haluatko oppia, miten voit tehdä vastuullisempia hankintoja? Tervetuloa osallistumaan työpajaan, jossa käsittelemme vastuullisuuden merkitystä julkisissa hankinnoissa. Työpajassa saat vinkkejä ja työkaluja, joilla voit edistää ekologista, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä hankintaprosessissa. Työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vastuullisuuden edistämisestä julkisissa hankinnoissa. 

Työpajan fasilitoivat Hanselin kehityspäälliköt Riikka Juuma ja Kati Ahola.

Linja 3. ICT-hankintoja ihmiseltä ihmiselle

ICT-kohtaamosta tutut vetäjät Laura Ylitalo ja Samuli Soini tuovat julkisen sektorin ja yritysten edustajat yhteen hyvähenkiseen keskusteluun. Ohjelmalinjan aikana käydään läpi hankinnan elinkaari ja pureudutaan hankintaprosessin tyypillisiin hankauskohtiin. Tarkoituksena on lisätä ymmärrystä sekä hankintayksikön että tarjoajien odotuksista ja tuoda esiin hankintojen tekemisen inhimillistä puolta. Osallistujat saavat kotiinviemisenä hyväksi todettuja käytäntöjä elävästä elämästä ja Hankinta-Suomi ohjelmassa kootun ICT-hankintojen pelikirjan. 

Ohjelmalinjan vetäjinä toimivat hankinta- ja vastuullisuusjohtaja Laura Ylitalo, Istekki Oy ja liiketoimintavastaava Samuli Soini, Alfame Systems Oy

Linja 4. Sote-palveluhankinnat

Ohjelmalinjalla pureudutaan sosiaali- ja terveyspalvelujen hankintaprosessin vaiheisiin ja sääntelyyn alan konkareiden johdolla. Käsittelyyn otetaan sote-hankintojen kategorisointi ja johtaminen, kumppanuudet ja vuorovaikutus hankinnassa ja sopimuskaudella sekä joustavat sote-hankintamenettelyt ja muutosmahdollisuudet sopimuskaudella. 

Ohjelmalinjan vetäjinä toimivat juristi, OTM, osakas Susanna Lehti, Lehti & kumppanit Oy ja HUS hankintajohtaja Timo Martelius, HUS

14.45 Kahvit

15.30 Ajankohtaiset oikeustapaukset
Julkisten hankintojen neuvontayksikön asiantuntijat

Erityisasiantuntija Nelly Karhunen, juristi Matias Nikkari ja erityisasiantuntija Niina Ruuskanen

16.15 Päivän yhteenveto ja ohjeistus iltaan

16.30 Ohjelma päättyy

Kuohuviinitarjoilu näyttelyalueella

18.00 Bussikuljetukset Hämeen linnaan

18.30 Vierailukohde: Hämeen linna

19.30 Bussikuljetukset Verkatehtaalle

20.00-23.00 Yhteinen illallinen ja musiikkia Verkatehtaalla


 

Torstai 13.6.

8.30 Aamukahvit

9.00 Tervetuloa toiseen päivää!

9.05 Keynote: Syvää yhteistyötä korkeilla vuorilla
Suomen ainoa ammattimainen löytöretkeilijä jakaa oppejaan yhteistyöstä, rohkeudesta ja luottamuksen rakentamisesta. 
Patrick "Pata" Degerman

10.00 Tauko

10.15 Hankintasääntelyn tulevat muutokset ja niiden vaikutukset tiiviissä paketissa
Johtava juristi Eeva-Riitta Högnäs, Kuntaliitto ja kumppanuusjohtaja Katariina Huikko, Varsinais-Suomen hyvinvointialue

11.00 Paneelikeskustelu: Yhteistyö ja kumppanuudet
Rikonko vai rakennanko? Millaiset toimintatavat rakentavat yhteistyötä? Keskustelussa pureudutaan teemaan kolmesta näkökulmasta: markkinavuoropuhelu, kokemukset allianssimallin hyödyntämisestä, ja viestinnän merkitys osana onnistuneita hankintoja.
Keskustelijoina:

  • Osakas Mika Pohjonen, Frontia Asianajotoimisto Oy
  • Hankintapäällikkö Aapo Korte, Hämeenlinnan kaupunki
  • Toimitusjohtaja Jarkko Koskinen, aWellCare Oy
  • Lakimies Virpi Kangasniemi, Väylävirasto

Paneelin juontavat Katariina Huikko ja Eeva-Riitta Högnäs

11.45 Lounastauko

13.00 Miten käytän tekoälyä työssäni tehokkaasti ja turvallisesti? 
• ChatGPT:n ja tekoälyn toimintalogiikan esittely 
• Konkreettisia esimerkkejä ChatGPT:n käytöstä hankinta-alalla 
Toimitusjohtaja Netta Heikkilä, Legit AI Oy 
 
14.00 Varautuminen hankinnoissa 
• Sopimusmuutokset  
Tietoturvapäällikkö Nina Alapuranen, Hansel Oy
 
14.45 Päätössanat 

15.00 Tapahtuman päättyy

Päätöskahvit

 

Ohjelma täydentyy. Muutokset mahdollisia.

Asiantuntijat

Ahola, Kati
Hansel Oy
Kehityspäällikkö
Alapuranen, Nina
Hansel Oy
tietoturvapäällikkö

Nina työskentelee Hanselissa tietoturvapäällikkönä. Hän kuuluu myös Hanselin turvallisuusryhmään, joka vastaa yhteishankintojen kehittämisestä muun muassa varautumisen näkökulmasta. Koulutukseltaan Nina on juristi ja turvallisuusalan tradenomi ja on työskennellyt urallaan erityisesti IT-asioiden parissa. Kollegoiltaan Nina saa paljon kehuja käytännönläheisyydestään: vaikeimmatkin lain kiemurat kääntyvät Ninan avulla aidoksi avuksi arjen tilanteisiin. 
 

Degerman, Patrick
löytöretkeilijä

Patrick ”Pata” Degerman on Suomen ainoa ammattimainen löytöretkeilijä, jolle ovat tuttuja sekä maapallon napa-alueet että tiheimmät viidakot. Pata puhuu uusien toiminta- ja ajattelumallien sekä tiimityön puolesta, oikeanlaisesta asenteesta ja syvän luottamuksen rakentamisesta sekä siitä, miten tärkeää kaikessa on yhteistyö. Vain yhdessä tekemällä voi onnistua. Löytöretkillä ja niihin valmistauduttaessa kohdataan usein tuntemattomia asioita, jolloin tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan uusia toimintatapoja, tiimityötä ja luovaa ajattelua. Pata on vuosikymmeniä innostanut ja rohkaissut johtajia ja työyhteisöjä syvään yhteistyöhön, ja nyt aihe on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Heikkilä, Netta
toimitusjohtaja

Legit AI:n toimitusjohtaja Netta Heikkilä avaa puheenvuorossaan ChatGPT:n ja tekoälyn toimintalogiikkaa ja näyttää konkreettisia esimerkkejä ChatGPT:n hyödyntämisestä hankinta-alalla. Tavoitteena on, että osallistujilla on esityksen jälkeen edellytykset lähteä kokeilemaan sen tehokasta ja turvallista käyttöä osana omaa työtään. 

Netta on tekoälyn, viestinnän ja muutosjohtamisen asiantuntija. Hän on työskennellyt Suomen johtavissa viestintätoimistoissa, kuten Milttonilla ja Ellun Kanoilla, ja hänellä on kokemusta myös in-house tehtävistä. Tekoälyn käytännön hyödyntämisessä Netta on kouluttanut useita organisaatioita sekä johtoryhmiä, ja saanut kiitosta käytännönläheisestä lähestymistavasta, tulevaisuuden visioita unohtamatta! 

Huikko, Katariina
Varsinais-Suomen hyvinvointialue
kumppanuusjohtaja
Högnäs, Eeva-Riitta
Suomen Kuntaliitto ry;Finlands Kommunförbund rf
Johtava juristi, ledande jurist
Juuma, Riikka
Hansel Oy
Kehityspäällikkö
Lehti, Susanna
Lehti ja kumppanit Oy
Asiantuntija, OTM
Susanna Lehti on pitkään kunta- ja yksityisellä sektorilla toiminut sosiaali- ja terveyspalvelujen juridiikkaan ja julkisiin hankintoihin erikoistunut lakimies. Hän on erityisesti perehtynyt vaativiin sosiaalipalveluihin ja sote-palveluhankintojen kilpailuttamiseen. Susanna on toiminut asiantuntijana useissa kuntien ja kuntayhtymien sote-palveluiden järjestämiseen ja ulkoistamiseen liittyvissä järjestelyissä ja kehittämisprojekteissa. Hän on lisäkoulutukseltaan työyhteisövalmentaja ja toimii myös sovittelijana.
Martelius, Timo
HUS-yhtymä
hankintajohtaja
Miettinen, Timo
Tutkija
Ylitalo, Laura
Istekki Oy
Johtaja, hankinnat ja vastuullisuus

Yhteistyökumppanit

Hinnat

Mitä aikaisemmin ilmoittaudut tapahtumaan, sen edullisempaa on osallistuminen. 

Kunnat, kuntayhtymät ja hyvinvointialueet:
12.4.2024 mennessä 690 € + alv 24 % 
12.6.2024 mennessä 790 € + alv 24 % 

Ryhmähinta kunnille, kuntayhtymille ja hyvinvointialueille, kun 4 tai useampi osallistuja (per hlö): 

Ryhmähinta kunnille, kuntayhtymille ja hyvinvointialueille, kun organisaatiosta osallistuu 4 tai useampi henkilö. Huom. Ryhmähinnan edellytyksenä on, että kaikille ryhmään kuuluville henkilöille on ilmoitettu yhtenäiset laskutustiedot, jolloin ryhmä voidaan kokonaisuudessaan laskuttaa yhdellä koontilaskulla. Mikäli ryhmän jäseniä laskutetaan erikseen, oikeus ryhmähintaan raukeaa. 
11.5.2024 mennessä 670 € + alv 24 % / hlö 

Muut organisaatiot:
12.4.2024 mennessä 790 € + alv 24 % 
12.6.2024 mennessä 890 € + alv 24 % 


Hinta sisältää ohjelman, sähköisen materiaalin sekä ohjelmassa mainitut ateriat. Lisäämme laskuun laskutuslisän 5 € (+ alv 24 %). 

Tapahtuman viimeinen kuluton peruutuspäivä on 13.5.2024

 

Sijainti

Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas

Paasikiventie 2
13100
HÄMEENLINNA

Kenelle

Neuvottelupäivät tarjoavat kuntien, hyvinvointialueiden, aluehallinnon, valtion hankintayksiköiden, seurakuntien ja yritysmaailman edustajille erinomaisen tilaisuuden yhteiseen keskusteluun, verkostoitumiseen ja alan johtavien asiantuntijoiden kuulemiseen.

Majoitus

Original Sokos Hotel Vaakuna, Hämeenlinna

Tarvitsetko majoitusta?

Olemme varanneet majoituskiintiön 11.-13.6.2024 Original Sokos Hotel Vaakunasta.
Suosittelemme varaamaan majoituksen mahdollisimman pian, sillä lähimmät hotellit täyttyvät nopeasti! 

Standard yhden hengen huone                                   126 euroa / huone / yö
Standard kahden hengen huone                                 141 euroa / huone / yö

Superior yhden hengen huone                                   136 euroa / huone / yö
Superior kahden hengen huone                                 151 euroa / huone / yö
 

Kun varaus tehdään suoraan hotelliin, varaustunnus: HANKINTANP
Sokos Hotellien valtakunnallinen myyntipalvelu +358300 870 000 tai Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna, puh. 020 1234 636, email. vaakuna.hameenlinna@sokoshotels.fi
Puhelun hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
tai

Nettisivun kautta www.sokoshotels.fi, varaustunnus: BHANKINTANP
(valitse oikea kaupunki ja majoituspäivät, varaustunnus syötetään kohtaan ”Varauskoodit” )

Huonehintoihin sisältyy aamiainen noutopöydästä sekä S-Card –palveluedut henkilökohtaisen kortin haltijalle (lisätietoja https://www.sokoshotels.fi/fi/scard/).
Hotellihuoneet ovat käytössänne tulopäivänä klo 15.00 jälkeen ja ne luovutetaan lähtöpäivänä viimeistään klo 12.00.
 

Lisätietoa

Tiusanen, Liina
Koulutuspäällikkö
Liina.Tiusanen@fcg.fi
+358 41 731 6634
Rundqvist, Roosa
Tapahtumatuottaja
Roosa.Rundqvist@fcg.fi
+358 41 731 5101
Solaste, Laura
Asiakkuusvastaava
Laura.Solaste@fcg.fi
+358 40 515 4606