Ilmoittaudu
Lisätietoja osoitteesta koulutusinfo@fcg.fi

Digitaalinen palvelumuotoilu julkisella sektorilla -koulutuksessa käymme läpi palvelumuotoiluprosessin vaiheet digitaalisten palveluiden kehittämisen näkökulmasta. Koulutuksessa tutustumme erilaisiin sovelluksiin ja menetelmiin, jotka sopivat digitaalisten palveluiden muotoiluun. Saat koulutuksessa vinkkejä erilaisista työkaluista, joita voit hyödyntää oman digipalvelusi palvelumuotoilussa, sekä esimerkkejä niiden käytöstä.


Digitalisaatio vastaa moneen uudistustarpeeseen

Digitalisaatiota edistetään julkisella sektorilla laajalti läpi eri toimialojen ja aktiivisesti erilaisten kehittämistöiden muodossa. Muuttuva lainsäädäntö sekä suuret hallinnon uudistukset ohjaavat niin kuntia kuin uusia hyvinvointialueitakin rakentamaan ja kehittämään toimintaansa edelleen.

Uudistustarpeet kääntävät katseet yhä voimakkaammin digitalisaation tarjoamiin hyötyihin, joita voidaan saavuttaa niin johtamisen, henkilöstökysymysten, palvelujen tuottamisen kuin toiminnan tehokkaan järjestämisen saralla. Kunnat ja muut julkisen sektorin toimijat tarjoavatkin jo asiakkailleen ja henkilöstölleen yhä enenevissä määrin erilaisia digitaalisia palveluita - on mahdollista vierailla verkkosivustoilla, asioida verkossa sekä hyödyntää erilaisia sovelluksia.

Digitaalinen palvelumuotoilu keskittyy digitaalisten ratkaisujen suunnitteluun palvelumuotoilun prosessia ja menetelmiä hyödyntäen. Tavoitteena digitaalisessa palvelumuotoilussa on kehittää kohderyhmälle sopivia digipalveluita, huomioiden ne kuitenkin osana laajempaa palvelukokemusta.


Palvelumuotoilu on ihmislähtöistä kehittämistä

Palvelumuotoilu antaa uudistamistarpeiden keskellä palveluiden kehitystyölle kokonaisvaltaisen lähestymistavan, prosessin, menetelmät ja työkalut. Palvelumuotoilussa on kyse ihmislähtöisestä kehittämisestä, jossa palvelun käyttäjät otetaan aktiivisesti mukaan kehitystyöhön. 


Osallistujat ovat kokeneet koulutuksen hyödylliseksi:

"Koulutuksen sisältö oli hyödyllistä työni kannalta. Esitystapa ja teemat olivat sopivia."

"Teema oli osittain tuttua, mutta eri näkökulma. Palvelumuotoilua voi näköjään tehdä monella tavalla. Hyödyllistä on nykyiselle työlleni (digipolut). Puhuja/esittäjä oli sujuvasanainen ja asiantunteva."

​​​​​​​"Ajankohtaista ja hyödyllistä asiaa, Piia selvästi ammattitaitoinen ja sisällä palvelumuotoilun maailmassa.​​​​​​​"

​​​​​​​"Hyödyllistä ihan kaikki, vaikken työssäni ihan kaikkea esiteltyä pääsekään käyttämään ja osa työstä ulkoistettu.​​​​​​​"


Tervetuloa mukaan poimimaan parhaimmat opit muotoillaksesi organisaatiosi ulkoisista tai sisäisistä digipalveluista entistä toimivampia ja asiakaslähtöisempiä!

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Ohjelma

11.45 Linjat avautuvat - yhteyksien testausta

12.00 Tervetuloa koulutukseen!
Marianne Pajunpää, koulutuspäällikkö, FCG Finnish Consulting Group Oy

Koulutuksessa käsiteltävät  aiheet:
•    Mitä tulee huomioida digitaalisten palveluiden muotoilussa?
•    Lähde liikkeelle nykytilanteen kartoituksesta
•    Miten keräät asiakasymmärrystä havainnointien avulla? 
•    Miten hyödynnät palvelupolun kuvaamista?
•    Kuinka luot kehittämistä ohjaavat ohjenuorat?
•    Digitaalisen palvelun konseptointi - konkretiaa ja nopeaa kokeilua
•    Ota pikastartti digipalveluiden kehittämiseen muotoilusprintillä

Piia Innanen, palvelumuotoilija, toimitusjohtaja, Palvelumuotoilu Palo

16.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen aikana pidetään 1-2 lyhyttä taukoa.

Muutokset ja tarkennukset ohjelmaan ovat mahdollisia.

 

 

 

Asiantuntijat

Innanen, Piia
Palvelumuotoilija, toimitusjohtaja, Palvelumuotoilu Palo
Piia on käyttäjälähtöisen suunnittelun rautainen asiantuntija yli 25 vuoden työkokemuksellaan. Ennen Palon perustamista Piia työskenteli kansainvälisen yrityksen johtavana käyttökokemussuunnittelijana. Palvelumuotoilun menetelmät, asiakasymmärryksen syventäminen ja uusien palvelukonseptien luominen ovat tulleet Piialle tutuiksi useiden palvelumuotoiluprojektien vetäjänä. Piia on myös suosittu palvelumuotoilun kouluttaja.

Hinnat

Hinta on 250 € + alv 24% / hlö

Jos organisaatiostanne osallistuu 4 henkilöä tai enemmän, hinnoittelu on seuraavan portaikon mukainen:

4–10 hlöä, hinta yhteensä 1000 € + alv
11–20 hlöä, hinta yhteensä 1600 € + alv
21–30 hlöä, hinta yhteensä 2100 € + alv
31–40 hlöä, hinta yhteensä 2400 € + alv
41–50 hlöä, hinta yhteensä 2600 € + alv
51–60 hlöä, hinta yhteensä 2800 € + alv
61-70 hlöä hinta yhteensä 3200 € + alv
71-100 hlöä hinta yhteensä 3500 € + alv
101 tai enemmän, hinta yhteensä 4200 € + alv

Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin. Hintaan lisätään laskutuslisä (5 € + alv).

Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 18.10.2022 saakka. Veloitamme tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.

.

Sijainti

FCG Zoom

Kenelle

Koulutus on suunnattu kaikille julkisen sektorin digitaalisia palveluita kehittäville ja tuottaville henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita hyödyntämään palvelumuotoilua kehittämistyössä. Voit työskennellä esimerkiksi projekti- tai kehittämispäällikön,  asiantuntijan, koordinaattorin tai suunnittelijan tehtävissä.

Lisätietoa

Pajunpää, Marianne
Koulutuspäällikkö
Marianne.Pajunpaa@fcg.fi
+358 41 731 4688
Asiakaspalvelu, koulutukset
koulutusinfo@fcg.fi
041 730 9011
Tavoitettavissa arkisin 8.30-15.00