Ilmoittaudu
- +
Valitse
Mahdolliset alennuskoodit voit syöttää kassalla.

Työskenteletkö esihenkilönä tai keskijohdon edustajana kunta-alalla tai hyvinvointialueella? Kaipaatko työkaluja oman johtajuutesi kehittämiseen muuttuvassa työelämässä? Haluaisitko saada vertaistukea muilta esihenkilökollegoilta ja uusia näkökulmia omaan työhösi? Tuntuuko että kaikki aika kuluu tulipalojen sammutteluun ja kaipaisit aikaa pysähtyä pohtimaan omaa rooliasi ja organisaatiosi johtamisen tilaa? Jos vastasit kyllä, tämä valmennus on juuri sinua varten – olet sitten tuore tai jo kokeneempi esihenkilö!

"Hyvä kokonaisuus eri tilanteessa ja erilaisella kokemuksella oleville esihenkilöille.”

”Itse koin saavani todella paljon esihenkilötyöhön työkaluja ja muistutusta siitä, ettei kaikkea tarvitse tehdä itse. Ajankohtaisuus näissä muutosten hetkissä osui aivan nappiin.”

Suomessa on tällä hetkellä jo yli 570 sertifioitua kunta-alan ja hyvinvointialueiden esihenkilöä. Nyt haemme uusia osallistujia!

Kuntien, kuntayhtymien ja kuntien omistamien yhteisöjen sekä hyvinvointialueiden esihenkilöille ja keskijohdolle suunnattu valmennus käynnistyy toukokuussa 2025. Valmennusohjelmassa tavoitteena on omassa johtajuudessa kasvaminen ja kehittyminen, joka tukee myös organisaation johtamisen kehittämistä.

Oppimista mahdollistetaan tiedollisilla näkökulmilla, valmentavalla vertaiskeskustelulla ja yhteisreflektoinnilla arjen johtamistilanteiden kautta sekä itsenäisellä opiskelulla valmennustapaamisten välissä.

Valmennuksen teemoja ovat muun muassa:

 • muuttuva toimintaympäristö ja muutoksessa johtaminen
 • henkilöstötuottavuus ja -voimavarat
 • ketterä oppiminen
 • palvelumuotoilu
 • lean-johtaminen
 • haastavat esihenkilötilanteet

"Todella monipuolinen ja kiinnostava kokonaisuus."

"Hyviä luennoitsijoita ja antoi uutta perspektiiviä omaan työhön."

Kuntaliitto myöntää ohjelman suorittaneille EKJ-sertifikaatin, joka on julkinen tunnustus korkeatasoisista valmiuksista toimia kuntasektorin ja hyvinvointialueen esihenkilötehtävissä sekä kehittää omaa työyhteisöään ja osaamistaan. Sertifikaattiin on oikeutettu henkilö, joka on osallistunut valmennusohjelman lähijaksoille ja suorittanut jaksojen välillä annetut välitehtävät.

Valmennus tarjoaa osallistujille:

 • työkaluja oman johtajuuden tunnistamiselle ja kehittämiselle
 • tukea esihenkilötaitoihin palveluiden ja työn muutoksessa
 • mahdollisuuden pysähtyä keskustelemaan, verkostoitua ja saada vertaistukea sekä ohjattua ryhmäcoachausta

"Erittäin antoisa valmennuskokonaisuus, joka antoi työkaluja esihenkilötyöhön, kehittämiseen sekä johtamiseen."

"Hyvä että on välillä aikaa ajatella ja miettiä omaa toimintaa."

Valmennuksen vaikuttavuus osallistuvalle organisaatiolle vahvistuu, kun mukana on useita esihenkilöitä samasta organisaatiosta. Lue miten EKJ-valmennusta on hyödynnetty esihenkilötyön osaamisen kehittämisen tukena Kymsotessa (nyk. Kymenlaakson hyvinvointialue) >

Ryhmäcoachauksessa keskitytään omaan johtajuuteen

Ryhmävalmennus on fasilitoitua, tavoitteellista ja oivalluttavaa keskustelua - ei yleistä rupattelua tai ”opettamista”. Osallistujat tuovat ryhmään oman tavoitteen tai arkisen haasteen, jota voidaan yhdessä keskustellen reflektoida ja miettiä mahdollisia etenemisvaihtoehtoja.

Ryhmävalmennuksissa on myös mahdollista syventää valmennuksen luento-osuuksia ja pohtia miten asiantuntijapuheenvuorojen antia voisi soveltaa käytäntöön omassa työssä. Tämän lisäksi ryhmävalmennuksen tavoitteena on kehittää valmentavan johtamisen taitoja.

"Tavallaan ensin ajattelin, että ei lainkaan tärkeä koko ryhmäkoutsaus. Loppua kohti ajatukseni muuttui ja näin kokonaisuuden toisessa valossa; miten itse voin koutsata omaa tiimiäni tai yksilöä."

"Vastasi erittäin hyvin melko tuoreen johtajan kipuiluihin asiantuntijan roolista luopumisessa johtajan rooliin siirtymisessä. Toivottavasti jatkossakin on coachingia EKJ:ssa."

Jaksojen ajankohdat ja teemat:
1. jakso 8.-9.5.2025 Työn ja ihmisten johtaminen
2. jakso 4.-5.9.2025 Tuloksellisuutta johtamiseen – asiakaslähtöisyyttä palveluprosesseihin
3. jakso 2.-3.10.2025 Uusin eväin kohti toimintakulttuurin muutosta

Viimekertainen valmennuskokonaisuus sai palautteessa arvosanaksi 4,3 ja suositteluprosentti oli 100!

"Olen yleensä aika skeptinen koulutusten suhteen. Tähänkin lähdin "esimiehen määräämänä". Asenne muuttui radikaalisti matkan aikana ja koulutus on aivan mahtava. Koulutuspäivien jälkeen olo oli aina energinen."

"Erinomaisia luennoitsijoita ja hyvää keskustelua. Tuli sellainen olo, että työnantaja panostaa minuun ja haluaa sitouttaa ja kouluttaa minua tähän vaativaan työhön. Uskon että tämä lisää työnantajan veto- ja pitovoimaa. Lähijaksoille oli mukava tulla ja verkostoitua. Ne olivat hengähdyksiä normaalista arjesta. Vähän kuin olisi käynyt tankkaamassa voimia."

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 23.4.2025. Osallistujia otetaan mukaan ohjelman alkuun saakka, mikäli paikkoja on vapaana.

Tervetuloa mukaan!

Teemat

 • esihenkilötyö
 • johtaminen
 • keskijohdon valmennus
 • esihenkilövalmennus
 • ryhmäcoaching
 • esihenkilötaidot
 • henkilöstöjohtaminen
 • tulevaisuuden työelämä
 • tuloksellisuus
 • asiakaslähtöisyys
 • yhteiskehittäminen
 • palvelumuotoilu
 • tiedolla johtaminen
 • valmentava johtaminen
 • lean

Ohjelma

Ohjelma julkaistaan lähiaikoina - pysy kuulolla!

Yhteistyökumppanit

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Suomen Kuntaliitto ry; Finlands Kommunförbund rf

Hinnat

1700 € + voimassa oleva alv/hlö

Organisaatiosta viisi ensimmäistä osallistujaa 1700 €/hlö + alv., jonka jälkeen kaikki seuraavat osallistujat 1500 €/hlö + alv.

Hinta sisältää
Kolme kaksipäiväistä lähijaksoa sekä etäopiskelun digitaalialustalla, sähköisen materiaalin, ohjelmassa mainitut tarjoilut sekä Kuntaliiton myöntämän sertifikaatin.

Peruutusehdot
Osallistuminen voidaan peruuttaa maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään eli 23.4.2025 mennessä. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 prosenttia osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan ja osallistuja jättää saapumatta tilaisuuteen, laskutetaan koko osallistumismaksu. Lisäämme laskuun laskutuslisän 5€ + alv/lasku.

Sijainti

Kuntatalo

Toinen Linja 14
00530
HELSINKI

Kenelle

Ohjelma on tarkoitettu kunta-alan ja hyvinvointialueiden lähiesihenkilöille ja keskijohdolle.

Lisätietoa

Pajunpää, Marianne
Koulutuspäällikkö
Marianne.Pajunpaa@fcg.fi
+358 41 731 4688
af Hällström, Marianna
Koulutussuunnittelija
Marianna.afHallstrom@fcg.fi
+358 44 341 8432