Ilmoittaudu
Lisätietoja osoitteesta koulutusinfo@fcg.fi

Arvostettu Kunnallisen osakeyhtiön HallitusOsaaja – sertifioitu opintokokonaisuus (KHO) tarjoaa tietoa, taitoa ja näkemystä yhteiskunnallisesti merkittävän ja vastuullisen luottamustehtävän hoitoon.

Ajatuksia herättäviä ja käytännönläheisiä aihekokonaisuuksia ovat muun muassa kunnallisen osakeyhtiön ja sen hallituksen jäsenen oikeudellinen asema, konsernistrategian ja -ohjauksen vaikutus hallitustyöskentelyyn, toimivan johdon rakentava ja laaja-alainen haastaminen sekä menettelytavat yhtiön tavoitteiden saavuttamisen varmistamiseksi.

Lue lisää KHO-opintokokonaisuudesta täältä ja tutustu tarkemmin eri jaksoihin!

Vielä ehdit mukaan!

Ohjelma

KHO1: KUNNALLISEN OSAKEYHTIÖN OMINAISPIIRTEET
6. - 7.4.2022 klo 9.00 – 14.30

Asiatuntijat
Markku Pyykkölä, johtava konsultti; FCG Finnish Consulting Group Oy (1. päivä)
Susanna Ijäs, toimitusjohtaja, varatuomari; Lakimaa Oy (2. päivä)


KHO2: HALLITUKSEN TOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN, ARVIOINTI JA KEHITTÄMINEN
4. - 5.5.2022 klo 9.00 – 14.30

Asiatuntijat
Janne Ruohonen, yritysoikeuden professori, Tampereen Yliopisto (1. päivä)
Tommi Rasila, tekniikan tohtori, hallitusammattilainen (2. päivä)


KHO3 KUNTAYHTIÖN TALOUS, VEROTUS JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ
1. - 2.6.2022 klo 9.00 – 14.30

Asiatuntijat
Henry Kampman, KTM, Revisium Oy (1. päivä)
Sakke Vehkakoski, KTM, HT, veroasiantuntija; Revisium Oy (2. päivä)

Koulutukseen pääset tutustumaan täältä!

Asiantuntijat

Kampman, Henry
KTM, KHT
Henry arvostettu taloushallinnon neuvonantaja ja luennoitsija. Hän on toiminut sekä tilintarkastajana että talousjohtajana. Hänen erityisosaamistaan on taloushallinnon tuottamien tietojen käytännönläheinen hyödyntäminen organisaation eri tehtäväalueilla: talousjohto, ylin johto ja hallitus sekä omistajat.
Pyykkölä, Markku
DI, eMBA, johtava konsultti
Markku toimii FCG:llä johtavana konsulttina Talous ja sote -osaamisyksikössä erityisalueenaan johtaminen ja talous. Hän on osallistunut lukuisiin kuntien ja kuntayhtymien johtamiseen ja omistajaohjaukseen liittyviin kehittämishankkeisiin. Kuntajohtamisen ammattilaisena Markku on myös aktiivinen järjestötoimija ja vaikuttaja.
Rasila, Tommi
tuotantotalouden DI ja tekniikan tohtori
Tommilla on vahvan koulutuspohjan lisäksi monipuolinen käytännön kokemus yrittäjyydestä. Hän on myös mukana useiden erikokoisten yritysten ja organisaatioiden hallituksissa joko puheenjohtajana tai jäsenenä. Hallitusammattilaisena ja kouluttajana Tommi on erikoistunut hallitustyöskentelyn laaja-alaiseen ja tilannekohtaiseen kehittämiseen.
Ijäs, Susanna
Toimitusjohtaja, omistaja, Lakimaa Oy
Susanna Ijäs on toiminut kouluttajana jo vuodesta 2005. Ijäksen erityisosaamista on kiinteistönkauppa, maanvuokra, maankäyttösopimukset, rasitteet, lunastusasiat, kaavoitus ja muu maankäyttö, katujen kunnossa- ja puhtaanapitovastuu, kuntien vahingonkorvausvastuu, esteellisyys ja muu hallinto kunnassa, tietosuoja ja julkisuus, omistajaohjaus kunnassa.
Ruohonen, Janne
yritysoikeuden professori (tenure track)
KTT Janne Ruohonen on erikoistunut yhtiö- ja tilintarkastusoikeuteen. Hänellä on henkilökohtaista kokemusta hallitustyöskentelystä, ja hän on toiminut arvotettuna luennoitsijana useissa kuntayhtiöiden omistajaohjausta ja työskentelyä koskevissa tilaisuuksissa. Hän on kirjoittajana alan johtavassa teoksessa Kuntayhtiö (Alma Talent 2021)
Vehkakoski, Sakke
KTM, HT, veroasiantuntija
Sakke Vehkakoskella on laaja käytännön työkokemus vaativista kirjanpidon, verotuksen ja tarkastuksen asiantuntijatehtävistä. Hän on toiminut myös pitkään verotusasioiden kouluttajana sekä yliopistomaailmassa että muissa koulutusorganisaatioissa.

Hinnat

Koulutusohjelman kokonaishinta 1800 € + alv.

Hinta sisältää koulutuksen ja sähköisen luento- ja oppimisaineiston. Laskutus tapahtuu kunkin koulutusjakson päättymisen jälkeen. Hintaan lisätään laskutuslisä.

Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 22.3.2022 saakka. Veloitamme tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.

Sijainti

FCG Zoom

Kenelle

Kunnallisesti omistettujen osakeyhtiöiden hallitusten jäsenet ja toimiva johto sekä kuntien ja kaupunkien konserniohjauksen vastuuhenkilöt.

Osallistuminen koulutusohjelmaan yhtiön koko hallituksena mahdollistaa erinomaisesti juuri oman yhteisen toimintatavan kehittämisen.

FCG tarjoaa KHO-opintokokonaisuuden myös tarvelähtöisesti muokattuna tilauskoulutuksena. Yhteyshenkilömme auttavat mielellään!

Lisätietoa

Hannukkala, Pekka
Koulutuspäällikkö
Pekka.Hannukkala@fcg.fi
+358 40 744 9474
Kellosalo, Jutta
koulutuskoordinaattori
Jutta.Kellosalo@fcg.fi
+358 40 1410 224