Ilmoittautuminen tähän koulutukseen on jo päättynyt.

Suositut Kunnan ja kuntakonsernin tilinpäätöspäivät antavat tuoreet valmiudet osallistua jälleen kerran poikkeuksellisen vuoden 2021 tilinpäätöksen laadintaan!

Kaksipäiväinen kokonaisuus tarjoaa yksityiskohtaista ohjausta tilinpäätöksen valmistelun vaiheista sekä tietoa ajankohtaisista lausunnoista ja ohjeistuksista. Ensimmäinen päivä keskittyy kunnan tilinpäätökseen, ja toisena päivänä paneudutaan konsernitilinpäätöksen laadintaan.
Voit osallistua halutessasi vain yhteen päivään.

Kokeneet ja arvostetut luennoitsijat kertovat lisäksi huomioita ja vinkkejä tilinpäättäjälle tilintarkastajan näkökulmasta.

Tilinpäätöspäivistä sanottua:
”Kouluttajien esitys erittäin selkeä, eloisa ja mielenkiintoinen”

Keskiviikko 12.1.2022

PÄIVÄN TEEMA-ALUEET:

Kuntakirjanpidon ajankohtaiskatsaus
• Covid19-pandemian vaikutukset kuntien kirjanpitoon ja tilinpäätökseen 31.12.2021
• Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston lausunnot, yleisohjeet ja niiden soveltaminen
• Kuntalain muutosehdotusten huomioonottaminen

Kunnan tilinpäätöksen 2021 laatiminen
• Yleiset tilinpäätösperiaatteet ja niiden noudattaminen käytännössä
• Toimintakertomustietojen ja liitetietojen sekä vertailutietojen korostunut merkitys
• Tilinpäätöksen oikeellisuuden riskialueet
• Taloudellisten toimintaedellytysten arviointi
• Tase-erittelyiden dokumentaatio
• Tilintarkastajalta useimmin kysytyt yksityiskohdat

Torstai 13.1.2022

PÄIVÄN TEEMA-ALUEET:

Konsernitilinpäätöksen lähtökohdat
• Tilinpäätösohjeet: laajuus ja sisältö
• Yhdistelyn periaatteet ja laskentakäytäntöjen yhdenmukaisuus; tiedonkulku
• Konsernitilinpäätöksen oikea ja riittävä kuva

Kunnan ja kuntayhtymän konsernitilinpäätöksen 2021 laatiminen
• Keskinäisten omistusten ja liiketapahtumien eliminointi
• Osakkuusyhteisöjen käsittely

Asiantuntijat

Lilja, Mikko
KHT, JHT, CIA, HTT, Revisium Oy
Mikko Lilja on toiminut yhteensä 20 vuoden ajan useissa tarkastuksen ja taloushallinnon tehtävissä niin kuntakentässä kuin yksityiselläkin puolella. Lisäksi Mikko on toiminut luennoitsijana lukuisissa taloushallintoa käsittelevissä tilaisuuksissa. Hän on väitellyt Tampereen yliopistosta hallintotieteiden tohtoriksi pääaineenaan julkinen talousjohtaminen.
Rönkkö, Jaakko
KHT, JHT, CIA, HTT, Revisium Oy
Jaakko Rönköllä on laaja-alainen näkemys kuntien talouden tasapainoon vaikuttavista tekijöistä ja tilinpäätösten tulkinnasta ja yli 10 vuoden kokemus eri tilintarkastustoimistoista. Jaakko on toiminut luennoitsijana lukuisissa taloushallintoa käsittelevissä tilaisuuksissa. Hän on väitellyt Tampereen yliopistosta hallintotieteiden tohtoriksi pääaineenaan julkinen talousjohtaminen. Lisäksi Jaakko toimii opetustehtävissä Tampereen yliopistossa.

Hinta molempiin päiviin osallistuvalta on 550 € + alv 24 % / hlö
Hinta yhteen päivään osallistuvalta on 390 € + alv 24 % / hlö

Jos organisaatiostanne osallistuu kahteen päivään 4 henkilöä tai enemmän, hinnoittelu on seuraavan portaikon mukainen:

4–10 hlöä, hinta yhteensä 2200 € + alv
11–20 hlöä, hinta yhteensä 3600 € + alv
21–30 hlöä, hinta yhteensä 4000 € + alv

Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin.
Hintaan lisätään laskutuslisä.

Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 3.1.2022 saakka. Veloitamme tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.

Kunnan ja kuntakonsernin tilinpäätöspäivät on tarkoitettu kaikille tilinpäätöksen 2021 valmisteluun ja laatimiseen osallistuville.

Hannukkala, Pekka
Pekka.Hannukkala@fcg.fi