Lisätietoja osoitteesta koulutusinfo@fcg.fi

Aloita opiskelu verkossa heti!

Verkkokurssilla saat perustiedot kunta-alan arvonlisäverotuksen yleisistä periaatteista ja erityispiirteistä, kuulet eri palvelualojen arvonlisäverotuksen käytännöistä ja saat varmuutta arvonlisäverojen kirjanpitokäsittelyyn.

Verkko-opiskelun vahvuuksia ovat opiskeluajan joustavuus, oppimisen ja työn yhdistäminen ja osallistumisen taloudellisuus.

Verkkokurssille on jatkuva ilmoittautuminen, joten voit ilmoittautua sinulle sopivana ajankohtana. Kurssin suoritusaika on 2 kk.

Kurssi avautuu sinulle yhden arkipäivän kuluessa ilmoittautumisesta, kun saat sähköpostiisi käyttäjätunnukset verkko-oppimisympäristö Priimaan.

Koulutuksen keskeiset teemat

Arvonlisäverotus kunnassa ja kuntayhtymässä:

- Kuntien ja kuntayhtymien arvonlisäverotuksen erityispiirteet
- Rakentamispalveluiden käännetty arvonlisäverovelvollisuus
- Ulkomaisten osto ja myyntilaskujen alv käsittely ja raportointi
- oman käytön vero.

Verkkokurssi toteutetaan kokonaan etäopetuksena Priima-oppimisympäristössä sähköisessä muodossa. Oppimistehtävien laadinta, tarkastus ja palautteenanto toteutetaan Discendum Priima -oppimisympäristön oman viestijärjestelmän kautta.

Kustakin teemasta on johdantoteksti, linkkejä ja oppimistehtäviä, jotka ovat luonteeltaan monivalintatehtäviä tai oikein-väärin väittämiä. Verkkokurssi sisältää kaksi noin 30- minuuttista luentotallennetta, jotka ovat katsottavissa milloin vain kurssin aikana.

Asiantuntijat

Paavolainen, Joonas
Tax & Legal Senior Manager, Indirect Tax, KPMG Oy Ab
Valmistuttuaan juristiksi vuonna 2008, Joonas on työskennellyt KPMG:n vero- ja lakipalveluissa arvonlisäveroasiantuntijana. KPMG:llä Joonas on työskennellyt niin kotimaiseen kuin kansainväliseen arvonlisäverotukseen liittyvissä tehtävissä. Joonas on erikoistunut rakentamisen ja kiinteistöjen arvonlisäverotukseen, sekä sähköisen ja kansainvälisen kaupan arvonlisäverotukseen. Joonaksen toimialaosaaminen on arvonlisäverotuksen saralla on erittäin laajaa. Hän avustaa niin PK-kentän asiakkaita kotimaisissa arvonlisäveroasioissa, kuin kansainvälisiä pörssiyrityksiä kansainväliseen verotukseen liittyvissä selvityksissä. Nykyisessä tehtävässään KPMG:llä Joonas vastaa erityisesti Uudenmaan alueen perhe- ja kasvuyritysten, sekä yhdistysten ja säätiöiden arvonlisäveropalveluista.

Hinta on 250 € + alv 24 % / hlö

Jos organisaatiostanne osallistuu 4 henkilöä tai enemmän, hinnoittelu on seuraavan portaikon mukainen:

4–10 hlöä, hinta yhteensä 950 € + alv
11–20 hlöä, hinta yhteensä 1600 € + alv
21–30 hlöä, hinta yhteensä 2000 € + alv
31– 40 hlöä, hinta yhteensä 2500 € + alv
41–50 hlöä, hinta yhteensä 2900 € + alv
51–60 hlöä, hinta yhteensä 3300 € + alv
61 tai enemmän, hinta 3700 € + alv

Tiedustelethan tarjousta, mikäli osallistujia on 70 tai enemmän.

Ilmoittautuminen on sitova ja kurssi laskutetaan tunnusten lähettämisen jälkeen. Osallistumismaksuun lisätään laskutuslisä 5 € (+ alv 24 %).

Koulutus on tarkoitettu kunnissa, kuntayhtymissä ja palvelukeskuksissa työskenteleville, joiden tehtäviin kuuluu laskujen ja sopimusten käsittelyä, valmistelevia talousarvioon ja tilinpäätökseen liittyviä tehtäviä tai sopimusten ja hankintojen valmistelutehtäviä.

Tikkanen, Sanna
Sanna.Tikkanen@fcg.fi