- +
Valitse
Mahdolliset alennuskoodit voit syöttää kassalla.

Mitä kuntien tulee huomioida lapsen tuen järjestämisessä 1.8.2022 alkaen? Mittava lapsen erityiseen ja tehostettuun tukeen liittyvä varhaiskasvatuslain muutos astuu voimaan elokuussa 2022. Kuntien tulee tehdä arvio ja päätös tuen tarpeesta sekä järjestää tarvittavat tukitoimenpiteet.

Lapsen tuen järjestäminen varhaiskasvatuksessa -koulutuksessa syvennymme tuesta ja tukipalveluista tehtäviin päätöksiin sekä tuen toteutukseen ja arviointiin. Otat haltuun keskeiset rakennuspalikat lakimuutoksen mukaisiin järjestelyihin kunnissa sekä syvennyt uudistuksen vaikutuksiin. Koulutuksessa käsittelemme lapsen kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin tukemista kokonaisuutena.

Miten sinun kunnassasi varmistetaan toimivat ja hallintolain mukaiset käytännöt lapsen tuen järjestämisessä? Tule mukaan keskustelemaan!

Ilmoittauduthan 24.8. mennessä

9.00 Koulutus alkaa

Teemoina muun muassa:

• Oikeus varhaiskasvatuksessa annettavaan tukeen
  • Tuesta ja tukipalveluista tehtävät päätökset
  • Tuen tarpeen arviointi varhaiskasvatussuunnitelmassa
  • Lapsen tuen järjestämisen käytännöt kunnissa
  • Lakimuutoksen vaikutukset – näkymät lähitulevaisuuteen ja pidemmälle
  • Usein kysytyt kysymykset (UKK)

11.00 Tauko

12.00 Webinaarin teemat jatkuvat

13.00 Webinaari päättyy

Päivän kouluttajina toimivat lakimies Minna Antila sekä kehittämispäällikkö Jarkko Lahtinen Suomen Kuntaliitosta.

Asiantuntijat

Antila, Minna
Suomen Kuntaliitto ry; Finlands Kommunförbund rf
Lakimies
Lahtinen, Jarkko
Suomen Kuntaliitto ry; Finlands Kommunförbund rf
Kehittämispäällikkö
Jarkolla on vankka kokemus erityisesti varhaiskasvatuksesta. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteen maisteri ja lastentarhanopettaja. Jarkolle on kertynyt laajaa osaamista johtamisesta, sillä hän on toiminut esimiestehtävissä kunnassa yli 20 vuotta ennen siirtymistään asiantuntijatehtäviin Kuntaliittoon. Nykyään Jarkko on FCG:n luottokouluttaja ja hän kerää aina rutkasti positiivista palautetta. Erityisesti Jarkon asiantuntevuus ja kyky esittää vaikeatkin asiat ymmärrettävästi selkokielellä vetoavat osallistujiin. Jarkko innostaa ja osallistaa yleisöään poikkeuksellisella tavalla. Hän uskaltaa haastaa osallistujan kyseenalaistamaan aiheita uusista näkökulmista. Jarkon koulutuksissa viihdytään, sillä hänen energinen ja huumorintajuinen esitystapansa pitävät osallistujan mielenkiinnon yllä loppuun asti. Jarkolle vuorovaikutus kentän kanssa on tärkeää, minkä vuoksi hän suhtautuu myös kouluttamiseen intohimolla.

Hinta on 250 € + alv 24% / hlö

Jos organisaatiostanne osallistuu 4 henkilöä tai enemmän, hinnoittelu on seuraavan portaikon mukainen:

4–10 hlöä, hinta yhteensä 1000 € + alv
11–20 hlöä, hinta yhteensä 1600 € + alv
21–30 hlöä, hinta yhteensä 2100 € + alv
31–40 hlöä, hinta yhteensä 2400 € + alv
41–50 hlöä, hinta yhteensä 2600 € + alv
51–60 hlöä, hinta yhteensä 2800 € + alv
61-70 hlöä hinta yhteensä 3200 € + alv
71-100 hlöä hinta yhteensä 3500 € + alv
101 tai enemmän, hinta yhteensä 4200 € + alv

Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin. Hintaan lisätään laskutuslisä.

Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 17.8.2022 saakka. Veloitamme tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen sekä sivistystoimen johdolle, esihenkilöille, asiantuntijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Blom, Nana
Nana.Blom@fcg.fi