- +
Valitse
Mahdolliset alennuskoodit voit syöttää kassalla.

Muutoksenhakusäännösviidakko on hallittava, jotta pöytäkirjoihin liitetään oikeat ja asianmukaiset muutoksenhakuohjeet. Kunnan ja kuntayhtymän viranomaiset käsittelevät aiempaa useammin oikaisuvaatimuksia, jolloin oikaisuvaatimuksen käsittelyn ja päätöksenteon menettelysäännökset tulisi hallita.

Muutoksenhaun perusteet -koulutuksessa pääset pohtimaan kuntalain oikaisuvaatimusta ja kunnallisvalitusta sekä hallintovalitusta, ja sitä edeltävää oikaisuvaatimusta eri toimialoilla.

Koulutuksesta annettua palautetta:

"Todella tärkeä ja ajankohtaista. Tuli uutta tietoa."

"Kattava tietopaketti teemaan liittyen. Asiaa on paljon, mutta hyvä tiivistys ja esimerkit selkeyttävät. Hyvä materiaali jäi käyttöön ja sitä voi hyödyntää omassa työssä."

"Erinomainen käytännön läheisten esimerkkien ja selkeän esitystyylin ansiosta. Hyvin asiaa havainnollistavat diat."

Tämä koulutus on osa Hallinnon koulutusohjelmaa. Tutustu täältä koko ohjelmaan.

Ilmoittauduthan 15.8. mennessä.

Käsiteltäviä aiheita:
• Muutoksenhakujärjestelmä
• Kunnallisvalitus vai hallintovalitus?
• Muutoksenhakuohjeet
• Päätöksen tiedoksianto ja täytäntöönpano
• Päätöksen muutoksenhakukelpoisuus
• Kuntalain oikaisuvaatimus, pääpiirteet ja käsittely
• Kunnallisvalituksen pääpiirteet
• Muutoksenhaku sopimus- ja vahingonkorvausasioissa
• Lausunto hallinto-oikeudelle
• Oikeudenkäyntikulut
• Oikaisuvaatimus ja hallintovalitus
• Hallintoriitamenettely
• Perustevalitus

Kouluttajana johtava lakimies Riitta Myllymäki Suomen Kuntaliitosta.

Asiantuntijat

Myllymäki, Riitta
Suomen Kuntaliitto ry;Finlands Kommunförbund rf
Johtava lakimies
Riitta toimii Kuntaliitossa johtavana lakimiehenä ja hänen vastuualueitaan ovat kuntalaki, päätöksenteko ja muutoksenhaku, julkisuus sekä kuntavaalit.

Hinta on 230 € + alv 24 % /hlö

Jos organisaatiostanne osallistuu 4 henkilöä tai enemmän, hinnoittelu on seuraavan portaikon mukainen:
4–10 hlöä, hinta yhteensä 920 € + alv
11–20 hlöä, hinta yhteensä 1500 € + alv
21–30 hlöä, hinta yhteensä 1900 € + alv
31–40 hlöä, hinta yhteensä 2300 € + alv
41–50 hlöä, hinta yhteensä 2500 € + alv
51–60 hlöä, hinta yhteensä 2700 € + alv
61-70 hlöä hinta yhteensä 2900 € + alv
71-100 hlöä hinta yhteensä 3200 € + alv
101 tai enemmän, hinta yhteensä 4000 € + alv

Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin. Hintaan lisätään laskutuslisä.

Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 8.8.2022 saakka. Veloitamme tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.

Koulutus on tarkoitettu kaikille niille kunnan työntekijöille ja viranhaltijoille, joiden toimenkuvaan kuuluu muutoksenhakuprosessiin liittyviä tehtäviä.

Tiusanen, Liina
Liina.Tiusanen@fcg.fi