Ilmoittaudu
- +
Valitse
Mahdolliset alennuskoodit voit syöttää kassalla.

Sihteerifoorumi 2024

Kaipaatko mahdollisuutta syventyä assistentin roolin tulevaisuuteen? Haluatko verkostoitua muiden huippuammattilaisten kanssa? Liity mukaamme 22.-24.5.2024 järjestettävään Sihteerifoorumiin, joka suuntaa jälleen risteillen kohti keväisen kaunista Tukholmaa!

Tapahtuman Teema: Merkityksellistä työtä – vaikuttavaa osaamista

Assistentin rooli elää murroksessa, ja me uskomme, että tämä muutos on myös mahdollisuus! Sihteerifoorumi 2024 kutsuu sinut mukaan avaamaan yhdessä keskustelua assistentin työn merkityksellisyydestä toimintaympäristön uudistusten ja teknologisen kehityksen keskellä. Tule mukaan oppimaan, inspiroitumaan ja jakamaan ideoita kollegoidesi kanssa!

Mitä on luvassa:

Verkostoituminen ja yhteisöllisyys: Sihteerifoorumi 2024 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tavata muita kuntien ja hyvinvointialueiden assistentteja ja ammattilaisia, jotka omaavat monipuolista osaamista assistentin laajassa tehtäväkentässä. Rakenna arvokkaita kontakteja ja luo suhteita alasi muihin asiantuntijoihin.
 
Asiantuntevat puhujat ja työpajat: Kuule inspiroivia puheenvuoroja ja osallistu interaktiivisiin työpajoihin, jotka käsittelevät assistentin roolin uutta aikakautta. Saat konkreettisia vinkkejä ja työkaluja, jotka auttavat sinua menestymään muuttuvassa työympäristössä.

Uuden oppiminen ja osaamisen syventäminen: Ymmärrä assistentin roolin laajuus ja merkitys omassa organisaatiossasi. Tulevaisuus tarjoaa uusia mahdollisuuksia, ja me autamme sinua valmistautumaan niihin syventämällä osaamistasi assistentin roolissa ajankohtaisten aiheiden parissa.

Ilmoittaudu mukaan nyt yksin tai yhdessä kollegasi kanssa!

Ohjelma

22.5. keskiviikko

10.00 Ilmoittautuminen satamassa ja lippujen jako

10.45 Siirtyminen laivaan

11.00 Kahvibuffet laivalla

11.30 Tervetuloa Sihteerifoorumiin 2024!

11.45 Megatrendit - mihin maailma on menossa ja miten se vaikuttaa työelämään?
Lilli Poussa, asiantuntija, ennakointi-tiimi, Sitra

Mikä on jo muuttunut, miten tämänhetkiset muutokset kytkeytyvät toisiinsa? Entä mihin meidän on mahdollista vaikuttaa? Lilli Poussan johdolla tutustumme tuoreimpiin megatrendeihin ja pysähdymme tarkastelemaan sitä, mihin maailma on menossa sekä pohtimaan, miten nämä muutokset heijastuvat työelämään.

12.30 Kohti motivoivaa ja merkityksellisempää työelämää
Jaakko Sahimaa, organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija

Mistä elementeistä muodostuu mielekäs ja merkityksellinen työarki? Ja miksi oman työmotivaation ja merkityksellisyyden kokemuksen äärelle on syytä pysähtyä? Mitä tehdä, jos oma työ ei motivoi tai miten lisätä oman työn mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä?
Organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaa on tutkinut ja perehtynyt erityisesti työn mielekkyyden ja merkityksellisyyden teemoihin. Hän on myös yksi palkitun Johda Merkitystä -kirjan kirjoittajista.

13.15 Lounas

14.15-16.00 Linjaohjelmaa (tarkentuu)
Käsittelemme mm. seuraavia teemoja: 

  • palautumistaidot ja stressinhallinta
  • tekoäly ja tietoturvallisuus
  • vuorovaikutus ja viestintä

16.00 Iltapäiväkahvit ja majoittuminen hytteihin

16.45 Verkostot vesillä ja skumppa-jumppa!
Tiina Lakkaneva & Riikka Ilmivalta

Kokoonnumme yhteen keskustelemaan aamupäivän aiheista ja verkostoitumaan fasilitaattori Tiina Lakkanevan johdolla! Lisäämme iltaan myös virkistävää, toimistotyöntekijän arjen jumituksista palauttavaa liikettä työfysioterapeutti Riikka Ilmivallan innostamana, kera kuplivan!

18.00 Ohjelma loppuu

20.30 àla carte -illallinen


23.5. torstai

7.00 alkaen aamiainen

klo 9.00-11.30 Linjaohjelmaa
Käsittelemme mm. seuraavia teemoja: 

  • palautumistaidot ja stressinhallinta
  • tekoäly ja tietoturvallisuus
  • vuorovaikutus ja viestintä 

11.30 Keittolounas

12.30 Retkiohjelmaa Tukholmassa:

  • Waldemarsudde

Waldemarsudde, joka alunperin oli prinssi Eugenin koti, on Ruotsin valtion omistama taidemuseo ja kuuluu Ruotsin suosituimpiin taidemuseoihin. Prinssi Eugen oli arvostettu taiteilija ja valokuvaaja sekä taiteen kerääjä. Museota ympäröi upea puutarha kukkineen ja veistoksineen. 

  • Tukholman kaupunginmuseo

Tukholman Kaupunginmuseo sijaitsee Slussenilla 1600-luvun palatsissa. Mittavan peruskorjauksen jälkeen vuonna 2019 uudelleen avattu museo kertoo Tukholman historiasta ja kaupungin kehityksestä keskiajan satamakylästä monikulttuuriseksi metropoliksi.

  • Omaa vapaa-aikaa laivalla/kaupungilla

15.00 Iltapäiväkahvit laivalla

15.30 Kestävää työkykyä paineen ja epävarmuuden keskellä
Laura Sokka, neuropsykologian erikoispsykologi, Neuropsykologipalvelu Atenta Oy

Laura Sokka on aivotutkimuksesta väitellyt psykologian tohtori ja neuropsykologian erikoispsykologi. Väitöskirjassaan hän tutki työuupumuksen vaikutuksia aivotoimintoihin, keskittymiseen ja kognitiiviseen suorituskykyyn. Herättelevissä esityksessään hän avaa ajankohtaisia ja uusia, tutkimuksiin perustuvia näkökulmia stressiin, työhyvinvointiin ja työkykyyn. Lauralla on rohkeutta ravistella syvään juurtuneita käsityksiä stressistä, ja hän auttaa muuttamaan suhtautumistamme stressiin suuntaan, joka tukee suoriutumista, terveyttä ja hyvinvointia. 

16.15 Keynote: Röyhkeästi rohkea - kuka määrittelee työni merkityksellisyyden? 
Sointu Borg, puhuja, yrittäjä, ekonomi sekä media- ja somepersoona

Sointu haastaa kuuntelijansa pohtimaan, kuka todellisuudessa määrittelee työmme merkityksellisyyden ja milloin on aika vetää terveelliset rajat sekä haistattaa kaikille asialliset vitut. Soinnun rajoja rikkova ja räiskyvä asenne hakee vertaistaan! Sointu on kysytty puhuja ympäri Suomen niin yksityisellä, kuin myös julkisella puolella. Rohkea, roisi sekä läpileikkaava tapa esiintyä vangitsevat yleisön kuin yleisön.
 
17.00 Yhteenveto ja päivien koonti

17.15 Ohjelma loppuu – kiitos osallistumisesta!

19.30 Buffet-illallinen


24.5. perjantai

7.30 alkaen aamiainen

10.30 saapuminen Helsinkiin

 

Pidätämme oikeudet ohjeman muutoksiin.

Asiantuntijat

Borg, Sointu

Sointu Borg on puhuja, yrittäjä, ekonomi sekä media- ja somepersoona. Soinnun rajoja rikkova ja räiskyvä asenne hakee vertaistaan! 

Ilmivalta, Riikka
Virkisteri Oy
Toimitusjohtaja

Energinen uudistaja Riikka Ilmivalta on kehittänyt suomalaista työelämää jo 20 vuoden ajan. Riikka on taustaltaan työfysioterapeutti ja laaja-alainen liikuntapalvelujen tuottaja. Hän on perustanut työhyvinvoinnin edistämiseen keskittyvän Virkisteri Oy:n. Riikan ydinosaamista on muun muassa kognitiivinen ja fyysinen ergonomia. Hän on kehittänyt Liikkuva Tauko® -konseptin vähentämään tietotyön passiivisuutta erityisesti etätyön yleistyttyä. Riikka on myös toinen Etätyön hyvinvointioppaan kirjoittajista.
 

Lakkaneva, Tiina
FinnoFlow
fasilitaattori, työnohjaaja
Poussa, Lilli

Lilli Poussa työskentelee asiantuntijana Sitran ennakointitiimissä, jossa tuotetaan tulevaisuuteen luotaavaa ennakointitietoa ja kehitetään työkaluja tulevaisuusajattelun tueksi.

Sahimaa, Jaakko
Organisaatiopsykologi, yrittäjä, tutkija ja tietokirjailija (PsM, DI)
Sokka, Laura
Neuropsykologian erikoispsykologi

Laura Sokka on aivotutkimuksesta väitellyt psykologian tohtori ja neuropsykologian erikoispsykologi. Väitöskirjassaan hän tutki työuupumuksen vaikutuksia aivotoimintoihin, keskittymiseen ja kognitiiviseen suorituskykyyn. Herättelevissä esityksessään hän avaa ajankohtaisia ja uusia, tutkimuksiin perustuvia näkökulmia stressiin, työhyvinvointiin ja työkykyyn. Lauralla on rohkeutta ravistella syvään juurtuneita käsityksiä stressistä, ja hän auttaa muuttamaan suhtautumistamme stressiin suuntaan, joka tukee suoriutumista, terveyttä ja hyvinvointia.
 

Hinnat

Olemme uudistaneet hinnoitteluamme - mitä aikaisemmin ilmoittaudut tapahtumaan, sen edullisempaa on osallistuminen.

Osallistumismaksu:

2 hengen hytti, varattavissa 22.3.2024 mennessä 770€/hlö
1 hengen hytti, varattavissa 22.3.2024 mennessä 820€/hlö

2 hengen hytti, varattavissa 20.5.2024 mennessä 800€/hlö
1 hengen hytti, varattavissa 20.5.2024 mennessä 860€/hlö

HUOM! Ilmoitathan huonetoverisi nimen ilmoittautumisen yhteydessä Lisätiedot-kenttään majoittuessasi 2 hengen hytissä.

Hinta sisältää luennot, sähköisen materiaalin, ohjelmassa mainitut ateriat sekä retken Tukholmassa.

Peruutusehdot: Osallistumisen voi siirtää tai perua kuluitta 22.3.2024 asti. Sen jälkeen tehdyistä muutoksista laskutamme 50% 22.4.2024 asti ja 100% sen jälkeen tehdyistä muutoksista. Tapahtuma laskutetaan tilaisuuden päätyttyä, lisäämme laskuun laskutuslisän 5€. Huom. risteilyissä alv on 0%.

Sijainti

Silja Symphony

Silja Symphony
SILJA
LAIVASEMINAARI

Kenelle

Vuosittain järjestettävä SIFO kokoaa yhteen eri toimialojen sihteeri- ja assistenttityön moniosaajat ajankohtaisten aiheiden äärelle.

Lisätietoa

Pajunpää, Marianne
Koulutuspäällikkö
Marianne.Pajunpaa@fcg.fi
+358 41 731 4688
Kytömäki, Taika
Tapahtumatuottaja
Taika.Kytomaki@fcg.fi
+358 41 731 9579