- +
Valitse
Mahdolliset alennuskoodit voit syöttää kassalla.

Vad behöver du veta om skolskjutsar just nu, och vilka förändringar är på kommande?

Varje skoldag använder över 100 000 elever skolskjutsar inom för- och grundläggande utbildningar. Under utbildningen behandlas kommunernas skyldighet att erbjuda skolskjuts och övriga aktuella teman inom ämnet.

I lagen om grundläggande utbildning § 32 regleras om kommunernas skyldighet att ordna avgiftsfri skolskjuts för elever i läropliktsåldern i för- och grundskolan. I ljuset av lagstiftning och rättspraxis behandlar vi skolskjutsförmånens organisationsskyldighet. Vi bjuder även på den senaste aktuella informationen som berör skolskjutsar. Aktuella teman är bland annat barns växelvisa boende, utvidgandet av den obligatoriska läropliktens och försöket med tvååriga förskoleundervisningen.

Välkommen med på det populära webbinariet!

Anmäl dig senast 22.8.

Som utbildare på utbildningen fungerar specialsakkunniga Minna Lindberg och Mari Sjöström från Kommunförbundet.

9.00 Välkommen  med på- webbinariet om skolskjutsar

9.05 Dagsläget för skolskjutsarna och framtidsutsikter

• Skolskjutsarna i dagsläge
  • Kommunens lagstadgade skyldighet för skolskjutsar och rättspraxis enligt lagen om grundläggande utbildning

Aktuella ärenden

• Växelvist boende
  • Utvidgandet av läroplikten
  • Försöket med den tvååriga förskoleundervisningen
  • Förberedande utbildning för den grundläggande utbildningen

Ofta frågade frågor

12.00 Webbinariets avslut

Vi håller 1-2 korta pauser under utbildningen.

230 € + alv 24 %  per person.

Grupprabatt från samma organisation:

4-10 deltagare från samma kommun kostar 920 euro (+ moms).
11-20 deltagare från samma kommun kostar 1500 euro (+ moms).
21-30 deltagare från samma kommun kostar 1900 euro (+ moms).

Om du vill avboka ditt deltagande ber vi dig skicka e-post till: koulutusinfo@fcg.fi. Det är avgiftsfritt att avboka till och med den 22.8.2022. Efter detta datum debiterar vi 50% av deltagaravgiften. Ifall deltagandet inte avbokas alls, debiterar vi deltagaravgiften i sin helhet. Ifall du inte kan delta, kan du även anmäla en annan person från din organisation.

Webbinariet tillämpar sig till personer som arbetar och arrangerar skolskjutsar, eller är ansvariga för skolskjutsarrangemangen.

Blom, Nana
Nana.Blom@fcg.fi