Tekoälyä julkishallintoon -koulutuskokonaisuus antaa hyvät perustiedot siihen, miten tekoälyä otetaan käyttöön kunnallisissa organisaatioissa sekä hyvinvointialueilla.
Koulutus auttaa organisaatioita pysymään ajan tasalla tekoälyn nopeasta kehityksestä ja hyödyntämään sitä strategisesti tavoitteidensa saavuttamiseksi.
- Ymmärrys: Osallistujat ymmärtävät, miten luova tekoälyä toimii. Osallistujat oppivat tunnistamaan ja hallitsemaan tekoälyn käytön riskejä.
- Oivallus: Osallistujat oivaltavat tekoälyn käyttömahdollisuuksia julkisella sektorilla. Osallistujat osaavat tunnistaa tekoälyn käyttöön liittyviä eettisiä haasteita.
- Käytäntö: Koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat hyödyntää tekoälyä tehokkaasti ja vastuullisesti omassa työssään.
Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta webinaarista, jotka käsittelevät tekoälyn perusteita sekä käyttöönottoa, tekoälyn reunaehtoja ja mahdollisuuksia sekä käytännön toteuttamista.
Koulutuskokonaisuuden webinaarit:
23.1. klo 9.00-12.00 Tekoälyä julkishallintoon, Osa 1 - Tekoälyherätys
12.2. klo 9.00-11.00 Tekoälyä julkishallintoon, Osa 2 - Reunaehdot ja mahdollisuudet
11.3. klo 9.00-13.00 Tekoälyä julkishallintoon, Osa 3 - Työpaja
Voit osallistua myös vain yksittäiseen webinaariin.
Kaikista kouluskokonaisuuden webinaareista otetaan tallenteet, jotka ovat katsottavissasi koulutuskokonaisuuden käynnissäoloajan.
Ilmoittauduthan 15.1. mennessä.
Ohjelma
Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta webinaarista:
23.1. klo 9.00-12.00 Tekoälyä julkishallintoon, Osa 1 - Tekoälyherätys
Tekoälyn perusteet
- Mitä tulee ymmärtää tekoälystä?
- Missä mennään nyt?
Tekoäly, turvallisuus ja hyvä hallintotapa
- Mitä on hyvä oottaa huomioon tekoälyä hyödynnettäessä julkisella sektorilla liittyen mm. turvallisuuteen, lainsäädäntöön ja hyvään hallintotapaan?
Muutoksen hallinta
- Miten tekoäly integroidaan osaksi arkea?
- Kuinka organisoida tarvittava tuki?
- Miten varmistetaan jatkuva kehitys?
Kouluttajina tekoälyasiantuntija, strategisen viestinnän ammattilainen, julkisen sektorin syväosaaja Pinja Valkonen ja tekoälyasiantuntija, fasilitaattori, palvelumuotoilija, julkisen sektorin kehittäjä Johanna Riippi, Konsultointi Valkonen.
12.2. klo 9.00-11.00 Tekoälyä julkishallintoon, Osa 2 - Reunaehdot ja mahdollisuudet
Tekoälyä ohjaavat lait ja säädökset
- Yleiset lain reunaehdot tekoälyn käytölle eri tilanteissa
- Nykyiset ja mahdolliset tulevat tekoälysäädökset
- Tietosuojan ja turvan huomioimen tekoälyn käyttöönotossa ja käytössä
- Riskienhallinta osana käyttöönottoprosessia
- Tekoälyn mahdollisuudet säädösten reunaehdot huomioiden
- Kysymyksiä ja keskustelua
Kouluttajana Senior Associate Oskari Paasikivi, Dittmar & Indrenius
11.3. klo 9.00-13.00 Tekoälyä julkishallintoon, Osa 3 - Työpaja
Tekoälysovelluskatsaus
- Esimerkkejä hyväksi havaituista sovelluksista ja niiden mahdollisuuksia aina kuvanluonnista avatarhahmojen tekemiseen
Näin sinustakin tulee tekoälykuiskaaja
- Promptaamisen perusteet
Työpaja
- Osallistujat tekevät kouluttajan valmistelemia tehtäviä yhdessä kouluttajan johdolla. Tehtävät on räätälöity julkisen sektorin asiantuntijoiden arkeen sopiviksi.
HUOM! Työpajaan suositellaan maksullista tekoälysovellusta, esimerkiksi Copilotin tai ChatGPT:n maksullista tiliä. Ilmaistileissä on käyttöraja, joka saattaa tulla työpajan aikana vastaan, mistä johtuen ilmaisella sovelluksella ei välttämättä ole mahdollista tehdä kaikkia työpajan tehtäviä. Copilot for Bingissä organisaatiotilillä kirjautuminen antaa hieman lisää pelivaraa, vaikka käytössä olisi ilmainen versio sovelluksesta. Tai vastaavasti, jos harkitset maksullisten tilien hankkimista, tule koulutukseen tutustumaan maksullisten sovellusten lisähyödyistä.
Kouluttajina tekoälyasiantuntija, strategisen viestinnän ammattilainen, julkisen sektorin syväosaaja Pinja Valkonen ja tekoälyasiantuntija, fasilitaattori, palvelumuotoilija, julkisen sektorin kehittäjä Johanna Riippi, Konsultointi Valkonen
Muutokset ohjelmaan mahdollisia.
Asiantuntijat
Aiheet:
- Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet ja käsittelyperusteen valinta
Oskari Paasikivi työskentelee Dittmar & Indrenius Asianajotoimistolla erityisesti tietosuojaan ja teknologiaan liittyvissä toimeksiannoissa, keskittyen myös EU:n uuteen data- ja tekoälysääntelyyn liittyviin kysymyksiin.
Johanna Riippi on monipuolinen kehittäjä, joka on omistautunut jatkuvalle oppimiselle ja yhdessä tekemiselle. Yli 15 vuode kokemus julkisen sektorin kehittämisesta on tehnyt hänestä asiantuntijan palvelujen ja prosessien muotoilussa sekä tehokkaiden työpajojen fasilitoinnissa.
Viimeisen kahden vuoden aikana Johanna on laajentanut asiantuntemustaan tekoälyn hyödyntämisessä ja koulutuksessa. Hänen valmennuksensa ovat saaneet kiitosta erityisesti niiden käytännönläheisyydestä ja konkreettisista esimerkeistä, jotka tekevät tekoälystä helposti lähestyttävän kaikille.
Johannan asiakaskeskeinen valmennustyyli pohjautuu Lapin yliopistosta, jossa hän suoritti palvelumuotoilun tutkinnon (2019), sekä Jyväskylän yliopistosta, josta hän valmistui terveystieteiden maisteriksi (2011). Hänen intohimonsa kehittämiseen näkyy myös vapaa-ajalla, sillä hän toimii Suomen Fasilitaattorit ry:n hallituksen puheenjohtajana, tukien aktiivisesti fasilitointiyhteisön kasvua ja kehittymistä.
Pinja Valkosella on monipuolinen ura sisällöntuottajana ja viestinnän datalähtöisenä kehittäjänä, muutosmoottorina ja tekoälyasiantuntijana.
Pinja on tehnyt ensimmäisen uransa toimittajana ja toiminut esimerkiksi freelancerina, toimituksen esimiehenä sekä tehnyt reportaaseja ulkomailta. Toisen uransa Pinja on tehnyt julkisella sektorilla viestinnän kehittämistehtävissä ja tekoälykoordinaattorina. Nyt hän on konsultti ja kouluttaja omassa yrityksessään.
Kouluttajana Pinjaa on kehuttu innostavaksi, selkeäksi, käytännönläheiseksi ja hauskaksi. Pinjan missio on turhautumisen vähentäminen työelämässä. Hän tarjoaa kuulijoille konkreettisia työkaluja ja tietoa, joiden ansiosta työt sujuvat entistä helpommin ja tulokset ovat entistä vaikuttavampia.
Pinjan tavoitteena on, että kuulijat oivaltavat jotain uutta ja itselleen hyödyllistä. Pinja etsii ja pureskelee tuoreinta tietoa asiakkaidensa puolesta ja tarjoilee sen helposti omaksuttavassa sekä viihdyttävässä muodossa.
Pinja on erikoistunut palvelemaan etenkin julkisen sektorin asiakkaita. Hän tuntee julkisen hallinnon kulttuurin, sen toimintaympäristön ja lainsäädännön asettamat reunaehdot.
Hinnat
Hinta on 990 € + voimassaoleva alv / hlö
Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin. Hintaan lisätään laskutuslisä (5 € + alv). Laskutamme koulutusohjelman koko hinnan kerralla koulutusohjelman alkamisen yhteydessä.
Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 8.1.2025 saakka. Veloitamme tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.
Sijainti
FCG Zoom
Kenelle
Koulutus sopii laajasti eri alojen asiantuntijoille ja eri positioissa toimiville, niin johtajille kuin asiantuntijoillekin. Koulutus antaa perustiedot ja taidot luovasta tekoälystä ja tarjoaa työkaluja oivalluksiin, joiden avulla tekoälyä on mahdollista soveltaa juuri omaan työnkuvaan sopivilla tavoilla.
Koulutus on räätälöity julkisen sektorin tietotyöläisille: kuntien, kaupunkien, kuntayhtymien, hyvinvointialueiden, valtion virastojen ja ministeriöiden henkilöstölle. Koulutuksessa käsitellään esimerkiksi lainsäädäntöä julkisorganisaatioiden näkökulmasta, hyvää hallintotapaa ja eettisiä kysymyksiä.