Ilmoittaudu
- +
Valitse
Mahdolliset alennuskoodit voit syöttää kassalla.

Koulutusohjelma sisältää sekä etäpäiviä että lähipäiviä seuraavasti: 

4.9. Henkilötietojen käsittelyn perusteet
(etäpäivä, Zoom)
5.9. Riskienhallinta, tietoturvallisuus ja tietosuoja (etäpäivä, Zoom)
1.10. Tietosuojatyö organisaatiossa (lähipäivä, Helsinki)
2.10. Henkilötietojen käsittelyn ohjeistaminen (lähipäivä, Helsinki)
5.11. Henkilötietojen käsittelyn valvonta (etäpäivä, Zoom)
6.11. Tietosuojatyö näkyväksi (etäpäivä, Zoom)

Saat koulutusohjelmasta tukea tietosuojavastaavana toimimiseen.

Laajassa koulutusohjelmassa käsitellemme muun muassa seuraavia aiheita:

  • Tietosuojavastaavan tehtävät ja vastuut
  • Tietosuojalainsäädäntö ja henkilötietojen lainmukainen käsittely
  • Roolit tietosuojan toteuttamisessa
  • Tietosuojan organisointi ja resursointi
  • Riskienhallinta tietosuojan näkökulmasta
  • Tietosuojan dokumentointi

Kuulet koulutusohjelmassa parhaat käytännöt kokeneilta tietosuojalainsäädännön ja käytännön tietosuojatyön asiantuntijoilta.

Kuuden opetuspäivän lisäksi koulutusohjelma sisältää harjoitustehtäviä verkko-oppimisympäristössä sekä pakollisen lopputentin. Saat koulutusohjelman suorittamisesta todistuksen.

Aiemmat osallistujat ovat pitäneet sisällöistä:

"Asiantuntijat tiesivät, mistä puhuivat."

"Kaikki asiantuntijat esittivät puheenvuoronsa selkeästi ja mielenkiintoa herättävällä tavalla. Monissa esityksissä tuli myös hyviä käytännön esimerkkejä ja sai työkaluja arjen työhön sekä tuiki tarpeellista vertaistukea."

"Todella kattava aihepiiri sekä tietopankki siitä, kuinka lähteä itse etsimään lisätietoa ja opiskelemaan asioista lisää."

"Sisältö kattoi perusasiat (ja vähän enemmänkin), jotka tietosuojavastaavan työssä tulevat vastaan. Asioita tarkasteltiin monesta eri näkökulmasta, mikä auttoi ymmärryksen kertymisessä."

"Aiheet ja asiasisällöt olivat hyviä. Koulutuspäivien jälkeiset harjoitukset olivat hyviä, koska niissä piti palautella mieleen sekä soveltaa luennoilla ja luentomateriaaleissa opittuja asioita."

"Todella kattavasti käyty läpi eri osa-alueita"

"Kaikenkaikkiaan onnistunut kokonaisuus."


Ilmoittauduthan 27.8. mennessä.
 

Ohjelma

Koulutusohjelma sisältää sekä etäpäiviä että lähipäiviä seuraavasti:

4.9. Henkilötietojen käsittelyn perusteet (etäpäivä, Zoom)
5.9. Riskienhallinta, tietoturvallisuus ja tietosuoja (etäpäivä, Zoom)
1.10. Tietosuojatyö organisaatiossa (lähipäivä, Helsinki)
2.10. Henkilötietojen käsittelyn ohjeistaminen (lähipäivä, Helsinki)
5.11. Henkilötietojen käsittelyn valvonta (etäpäivä, Zoom)
6.11. Tietosuojatyö näkyväksi (etäpäivä, Zoom)

Koulutuspäivistä ei oteta tallennetta. Muutokset ohjelmiin ja sisältöihin mahdollisia.
 

---

4.9. Henkilötietojen käsittelyn perusteet (Zoom-webinaari) 

8.50 Linjat avataan

9.00 Tervetuloa koulutuspäivään ja -ohjelmaan!
Koulutuspäällikkö Päivi Raitio, FCG Finnish Consulting Group Oy

9.30 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja kansallinen tietosuojalaki henkilötietojen lainmukaisen käsittelyn perustana

11.30 Tauko

12.30 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja kansallinen tietosuojalaki henkilötietojen lainmukaisen käsittelyn perustana jatkuu

13.45 Tauko 

14.00 Rekisteröidyn oikeudet

14.55 Tietosuojavastaavan työ: haasteita ja mahdollisuuksia


16.00 Päivä päättyy

---

5.9. Riskienhallinta, tietoturvallisuus ja tietosuoja (Zoom-webinaari) 

8.50 Linjat avataan

9.00 Koulutuspäivän avaus
Koulutuspäällikkö Päivi Raitio, FCG Finnish Consulting Group Oy
 
Tiedonhallinnasta, riskienhallinnasta ja tietoturvasta
 
10.15 Tauko 
 
10.10 Henkilötietojen tietoturvaloukkausten käsitteleminen  
 
11.30 Tauko
 
12.30 Vaikutustenarviointi  
 
13.45 Tauko 
 
14.00 Pilvipalvelut tietosuojan näkökulmasta


14.30 Tauko
 
14.35 Käsittelytoimien ja tietojärjestelmien vaatimustenmukaisuuden arviointi  
 
15.30 Päivä päättyy  

---

1.10. Tietosuojatyö organisaatiossa (lähipäivä, Helsinki)
 
9.00 Aamukahvi

9.30 Koulutuspäivän avaus
Koulutuspäällikkö Päivi Raitio, FCG Finnish Consulting Group Oy

Tietosuojatyön organisointi ja resursointi 

  • Tietosuojatyön aloittaminen organisaatiossa
  • Tietosuojatyön ohjaus ja tietosuojapolitiikka
  • Tietosuojaperiaatteet
  • Dokumentointi ja ohjeistus
  • Tietosuojan vastuut ja tietosuojaryhmä tietosuojavastaavan tukena

10.40 Tauko

11.00 Tietosuojatyön organisointi ja resursointi jatkuu

  • Tietosuojan muuttuva toimintaympäristö
  • Tietosuojariskien minimointi
  • Tietosuojatoimien kehittäminen ja ylläpito
  • Tietosuojakulttuurin edistäminen
  • Tietosuojakypsyys

12.00 Lounas

13.00 Henkilötietojen siirtäminen ja luovuttaminen

13.45 Tauko

14.00 Sopimukset ja hankinnat tietosuojan näkökulmasta


16.30 Koulutuspäivä päättyy - skumppaa ja kollegiaalista tukea

---

2.10. Henkilötietojen käsittelyn ohjeistaminen (lähipäivä, Helsinki)

9.00 Koulutuspäivän avaus
Koulutuspäällikkö Päivi Raitio, FCG Finnish Consulting Group Oy

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet

10.00 Tauko

10.15 Sessiot

A) Asiakirjajulkisuus ja tietosuoja


B) Käsittelyperusteen valinta
• Oikeutettu etu käsittelyperusteena

11.00 Lounas

12.00 Henkilöstön kouluttaminen ja ohjeiden jalkauttaminen

13.00 Ohjeet ja viestintä tietosuojatyön tukena

14.00 Tauko

14.20 Viestintä ja vaikuttaminen organisaation sisällä

15.30 Koulutuspäivä päättyy
 
---

5.11. Henkilötietojen käsittelyn valvonta (Zoom-webinaari)

8.50 Linjat avataan 

9.00 Koulutuspäivän avaus
Koulutuspäällikkö Päivi Raitio, FCG Finnish Consulting Group Oy

Tietosuojavastaavan vastuut

9.30 Tauko

9.35 Työelämän tietosuoja

10.15 Tauko

10.30 Sosiaalinen media, analytiikka ja evästeet tietosuojan näkökulmasta

11.30 Tauko

12.30 Kameravalvonnasta ja tietosuojasta

13.30 Tauko

13.35 Lokitiedot ja niiden hallinta

14.10 Tauko    

14.25 Käyttövaltuushallinta

15.25 Tauko

15.30 Whistleblowing ja ilmiantokanavat tietosuojan näkökulmasta

16.00 Päivä päättyy   

---

6.11. Tietosuojatyö näkyväksi (Zoom-webinaari)

8.50 Linjat avataan

9.00 Koulutuspäivän avaus
Koulutuspäällikkö Päivi Raitio, FCG Finnish Consulting Group O

Yksityisyydensuojan tulevaisuus 

9.50 Tauko

10.00 Tietosuojan hallinta
•    Toimenpiteet ja dokumentit osoitusvelvollisuuden toteuttamiseksi
•    Raportointi - kenelle ja miten kertoa organisaation tietosuojasta

11.00 Tauko

12.00 Tietotilinpäätös raportoinnin välineenä
•    Mikä on tietotilinpäätös?                   
•    Tapausesimerkki tietotilinpäätöksestä

12.45 Tauko 

12.50 Tietotilinpäätöksen laatiminen
•    Tietotilinpäätöksen prosessi
•    Tietotilinpäätöksen kehittäminen
•    Tapausesimerkki tietotilinpäätöksestä

13.45 Tauko

14.00 Kyselyklinikka – kysy tietosuojasta

15.30 Päivä päättyy 

Hinnat

Hinta on 2050 € + alv. 24 % / hlö.

Hinta sisältää opetuksen, sähköisen materiaalin ja ohjelmassa mainitut ateriat lähipäivien osalta. Hintaan lisätään laskutuslisä (5 € + alv)Laskutamme koulutusohjelman koko hinnan kerralla koulutusohjelman alkamisen yhteydessä.

Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 20.8.2024 saakka. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.

Sijainti

Helsinki

Kenelle

Tietosuojavastaavan koulutusohjelma on suunniteltu erityisesti kuntien, kuntayhtymien sekä kunnallisten liikelaitosten ja yhtiöiden tietosuojavastaaville ja -asiantuntijoille, mutta se soveltuu sisältönsä puolesta myös kolmannen sektorin ja yksityisten yritysten edustajille; koulutuksessa sääntöjä ja käytäntöjä käydään läpi sekä viranomaisten että yhtiöiden näkökulmasta.
 

Majoitus

Original Sokos Hotel Presidentti

Eteläinen Rautatiekatu 4
00100
HELSINKI

Tarvitsetko majoitusta?
 
Jokainen osallistuja varaa ja maksaa majoituksensa itse.
 
Voit varata huoneen edullisempaan hintaan Original Sokos Hotel Presidentistä ajalle 30.9.-2.10.2024
Huoneet varattavissa 2.9.2024 klo 18 asti (huoneita rajallinen määrä)
 
Standard yhden hengen huone 139 eur/huone/yö
Standard kahden hengen huone 159 eur/huone/yö
 
Varaukset: Sokos Hotels Myyntipalvelu
 Puhelin: +358 300 870 000 / yksittäiset huonevaraukset
 Sähköposti: sokos.hotels@sok.fi
 Mainitse ystävällisesti tunnus ”
BFCGTIETOSUOJA” varausta tehdessä.
 www.sokoshotels.fi – varauskoodi netissä 
BFCGTIETOSUOJA2024
 
Huonehintaan sisältyy runsas hotelliaamiainen, hotelliasukkaiden
 saunavuoro, langaton internetyhteys (Wi-Fi) ja alv.
 
Huonevaraus tulee vahvistaa luottokortilla varauksen yhteydessä.
Huomioithan ystävällisesti, että tietosuojasyistä luottokorttitietoja ei saa lähettää sähköpostilla.

Maksutapa: Maksutapana käteinen, pankkikortti tai luottokortti.

Lisätietoa

Raitio, Päivi
Koulutuspäällikkö
Paivi.Raitio@fcg.fi
+358 50 394 7291
Nurmi, Elina
Koulutuskoordinaattori
Elina.Nurmi@fcg.fi
+358 50 439 5822