- +
Valitse
Mahdolliset alennuskoodit voit syöttää kassalla.

Hallituksen esitys (HE 147/2022; ilmoittajansuojelulaki) on julkistettu 19.9.2022.

Huippuajankohtainen koulutus tulevasta laista ja sen käytännön vaikutuksista kunta-alan organisaatioihin!

Whistleblowing-kanavan käyttöönotto kunta-alalla -koulutuspäivä tarjoaa monipuolisen tietopaketin voimaan tulevan lain edellyttämistä käytännön toimenpiteistä! Koulutuspäivässä keskitymme ilmoituskanavan kytkemiseen organisaation vastuulliseen toimintakulttuuriin, arvoihin ja eettisiin periaatteisiin.

Päivän tavoitteena on antaa osallistujille edellytykset:

• Oman organisaation whistleblowing-toiminnan organisoimiseen,
  • Toiminnan lainmukaisuuden varmistamiseen sekä
  • Palveluntarjoajien ratkaisujen syvälliseen arviointiin.

Lisätiedot lainsäädäntöhankkeen etenemisestä oikeusministeriön sivuilla: Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi unionin oikeuden rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta - Oikeusministeriö (oikeusministerio.fi)

Whistleblowing-kanavan käyttöönotto kunta-alalla -koulutus on suunnattu kaikille kunta-alan organisaatioille: kunnat, kuntayhtymät, kuntayhtiöt, hyvinvointialueet ja seurakunnat.

Sisältö sopii vastuutahoille, joiden tehtäviin kuuluvat whistleblowing-kanavan hankinta, toimintojen suunnittelu ja käyttöönotto sekä näissä avustaminen. Koulutus on siten hyödyllinen erityisesti organisaation laki-, henkilöstö-, tarkastus-, tietohallinto ja viestintäyksiköille.

Asiantuntijakouluttajana toimii konsultti Niklas Reuter, Projnik Oy.

Osallistujat ovat pitäneet koulutuksen sisällöistä:

"Teemat oli itseäni kiinnostavia ja mitä oli luvattu"

"Erittäin ajankohtainen koulutus. Kouluttaja oli asiantunteva. Todella hyvä koulutus, kiitos!"

"Hyvä ajankohtainen aihe."

Ilmoittauduthan 30.11. mennessä.

Tervetuloa!

08.45 Lähetysyhteyksien testausmahdollisuus

09.00 Koulutuspäivän avaus
Koulutuspäällikkö Pekka Hannukkala, FCG Finnish Consulting Group Oy

Whistleblowing-toiminnan organisointi
• Lähtökohdat: laki, lainmukaisuus, organisaatiokulttuuri
• Whistleblowing-organisaation roolit ja vastuut
• Keskeiset toimintaperiaatteet

Kanavaratkaisun valinta ja hankinta
• Laajuuden määrittely
• Toiminnallisuuksien arviointi
• Tekninen turvallisuuden todentaminen
• Lainmukaisuuden varmistaminen
• Ehdotettuun ratkaisuun tutustuminen käytännössä

Kanavaratkaisun käyttöönotto ja hallinta
• Ulkoisten ja sisäisten sidosryhmien odotukset ja tarpeet
• Tiedottaminen ja viestintä
• Tutkintamenettelyn vaiheet

Whistleblowing-toiminnon hyödyt ja tulevaisuuden trendit
• Henkilöstön luottamus ja sitoutuminen
• Toiminnan tehokkuus ja taloudellisuus
• Sidosryhmien uskollisuus ja organisaatiovastuu
• Tuleva kansainvälinen lainsäädäntö ja ohjeistus

16.00 Koulutuspäivän yhteenveto ja päätös

Asiantuntijakouluttajana konsultti Niklas Reuter, Projnik Oy.

Lounastauko klo 11.30 – 12.15. Lisäksi lyhyitä taukoja aamu- ja iltapäivällä.

Tiivis koulutuspäivä tarjoaa monipuolisen tietopaketin voimaan tulevan lain edellyttämistä käytännön toimenpiteistä yli 50 henkilöä työllistävissä organisaatioissa!

Asiantuntijat

Reuter, Niklas
Oy Projnik Ab
Konsultti

Osallistumismaksu on 490 € / hlö + alv 24 %

Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin. Hintaan lisätään laskutuslisä (5 € + alv).

Ilmoittautumisen peruutus
Voit perua osallistumisesi maksutta 23.11.2022. saakka. Veloitamme tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Jos peruutusta ei tehdä ollenkaan, laskutamme koko osallistumismaksun. Mikäli olet estynyt osallistumaan, voit ilmoittaa toisen osallistujan organisaatiostasi tilallesi.

FCG Zoom

Koulutus on tarkoitettu vastuutahoille, joiden tehtäviin kuuluvat whistleblowing-kanavan hankinta, toimintojen suunnittelu ja käyttöönotto sekä näissä avustaminen. Koulutus on siten hyödyllinen erityisesti organisaation laki-, henkilöstö-, tarkastus-, tietohallinto- ja viestintäyksiköille.

Hannukkala, Pekka
Pekka.Hannukkala@fcg.fi